Besøk hos muay thai Koh Samui.

07.03.2023

Av Geir V. Henriksen

Koh Samui – eldorado for muay thai entusiaster.

Etter å ha trent og studert muay thai i Bangkok, Hua Hin og Cha-Am, nord for Hua Hin i Thailand, var jeg nysgjerrig på muay thai på øya Koh Samui.

Muay thai trening i Cha-Am

Gjennom årene har jeg lært at det skal være et av de største og sterkeste muay thai miljøene i Thailand på øya. Jeg bestemte meg derfor for å avlegge øya et besøk. Den ligger ca. 550 km sydover fra Cha-Am, og man kan enten fly fra Bangkok, eller komme dit via båt fra Surat Thani eller Chumpon. Jeg har tilgang på bil, og den rimeligste reisemåten fra der hvor jeg oppholder meg mest, ble med bil, så slik ble det. Har man bil er det kun ferger fra Surat Thani som er aktuelt. 

På øya befant også vår tidligere topputøver Lars Berrum seg, så det ble et gledelig gjensyn med ham også. Lars har en lang rekke med NM gull og er Nordisk mester 5 ganger, i tillegg til en rekke internasjonale topplasseringer, hvor 5 plass i EM for lag, og 7 plass i VM individuelt er noen av de gjeveste plasseringene, men han trener for tiden ikke karate.

Lars på Samui

Jeg fant ut at Samui har over 20 topp kvalitets klubber, på tross av at øya ikke er større enn at du kan kjøre rundt den på 2 timer. I og med at jeg kun hadde satt av noen få dager til besøket, bestemte jeg meg for å oppsøke 2 av de jeg hadde hørt holdt høyt nivå. Første stopp var Yodyut.

Yodyut muay thai gym

En stor klubb opprettet for 9 år siden av engelske Gemma Soisangwan, som trente muay thai i Bangkok, hvor hun traff sin thailandske mann, og som hun sammen med leiet tomt og bygget et praktfullt muay thai anlegg. Et av de fineste anleggene jeg har sett i Thailand, noe jeg også ga utrykk for. De hadde en rekke gode fightere og instruktører, hvor blant annet instruktøren Loma (delfin – de fleste fighterne har egne fighternavn) hadde vært Lumpini mester 3 ganger. Lumpini er regnet som muay thai`s ypperste nivå og det største å vinne, så her var det høyt nivå på instruksjonen, som var for alle aldre. 

Loma instruerer

Klubben tilbød vanlig gruppeklasser og privattimer, og Gemma var en glimrende vert og ambassadør for sitt og mannens gym. Organisert oppvarming og så inndeling i private timer og grupper da jeg var der.

Undertegnede med Gemma og Jonny

Den neste klubben jeg besøkte var «Punch it». Også den i flotte, nye lokaler, med profesjonelt opplegg også her. De la mye vekt på kondisjon, grunnteknikker og kombinasjoner da jeg var der. Mye kjente, men også noen, for meg, nye kombinasjoner og prinsipper. Et stort antall utenlendinger deltok på trening her.

Punch it muay thai

De hadde fight nights 3 ganger i uken på øya, så her var det høyt aktivitetsnivå. Spennende øy for muay thai frelste og absolutt å anbefale for karateutøvere som ønsker en aktiv ferie og økt kampsport kompetanse.   

  

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.