Flotte resultater i Ø-Cup 1

30.01.2023

Av ledelsen

Beste klubb og beste herre i Østlandscup 1

Klubben til vår tidligere topputøver, Jørn Ove Hansen og hans folk, var verter for årets første stevne her hjemme i Skogerhallen utenfor Drammen. De gjennomførte arrangementet på en flott måte, med rundt 160 påmeldte fra 8 klubber. God stemning og mye fin karate å se.

Med 14 gull, 5 sølv og 2 bronse fikk vi en pangstart på året, og ble beste klubb.

Vi fikk også bestemannspremien på herresiden ved Julius Leander Syrrist-Gelgota. Han vant kata for 14/15 år og kata for 14-17 år. Videre vant han kumite for 14/15 år +50 kg og kumite 14/15 år åpen klasse. Usedvanlig sterkt å være så god i både kata og kumite!

Julius dagens beste herreutøver.

Men, vi begynte stevnet med vår yngste utøver, Kornelia, lillesøsteren til Julius, som debuterte i kata barn 7 – 10 år. Her er det ingen rangering, og alle får medaljer, men Kornelia gikk tre runder og vant alle tre. Super debut av Kornelia!

Kornelia vant alle sine tre runder i kata.

I kata jenter 12/13 år vant Linnea Son Martby, mens hun i kumite måtte gå mot elite utøvere da det ikke var andre i rekruttklassen. Linnea begynner å bli god i kumite også, og hadde seier inne i første kamp, som var mot regjerende Norgesmester, men grunnet kluss med tiden, tapte hun i siste sekund, da hun trodde tiden var ute. Dermed bronse.

Men, Linnea fikk sin revansje, da hun i lag 12 – 17 år møtte samme utøver og vant 3-1, som avgjorde lagkampen til vår fordel allerede i første kamp, da motstander Drammen kampsport kun hadde 2 jenter på laget. Det ble for treningens skyld kjørt kamp for Drammens andre utøver også, og her trakk Majra Trako det lengste strået på senshu etter jevn kamp. Gull til Linnea, Majra Trako og Zeenat Ahmed i lag.

Linnea med et av sine 3 gull.

I kumite gutter 12/13 rekrutt åpen klasse hadde vi med debutant Tobie Bye og William Mykland. De møttes i finalen og det ble jevnt, men Tobie vant på Senshu (første scoring) etter 2 – 2. Dette er gutter som kommer til å bli farlige etter hvert.

Gull til Tobie og sølv til William.

I jenter 14/15 år rekrutt åpen klasse, var det Olivia Holte og Hedda Reinemo i finale, og Olivia har et lite tak på Hedda, og vant 5 – 2. Her har vi to nye jenter som bare blir bedre og bedre. Dette blir spennende fremover.

Gull til Olivia, sølv til Hedda.

I jenter 14/15 år kata og 14-17 år kata, samt kumite +45 kg og åpen klasse vant Majra alle fire klassene. Majra er i super form om dagen, så vi håper hun fortsetter å stå på videre med treningen, da vi nå har 6 jenter i alderen 13 – 15 år, som sammen kan bli et meget sterkt lag i fremtiden. Tvillingene Alva og Freia Skaset deltok ikke denne gangen.

Majra med et av sine 6 gull!.

I kumite gutter 14/15 år rekrutt åpen klasse, vant Marcus Grasto Mordal sin første kamp 9 – 0. Så ble det tap, og det endte med bronse. Flott av Marcus!

Sølv til Marcus.

Marcus gikk også lagkamp 12-17 år sammen med William, og her ble det tap i finalen.

I kumite jenter junior (16/17 år) måtte Zeenat gå i eliteklassen, da det ikke var motstandere i rekruttklassen, og hun tok der en flott bronse. Zeenat er tøff, sterk og teknisk, og blir farligere for hvert stevne.

Bronse til Zeenat.

I kata damer junior/senior ble det knepent finaletap 1-2 for Amanda Hoff Birch-Aune, som dermed tok sølv bak Mina Lie fra Sentrum karateklubb Haugesund. Lie fikk beste utøver prisen på damesiden og er junior Norgesmester, så sterkt av Amanda å by på tøff motstand.

Sølv til Amanda.

I senior herrekata var Cornelius F. Johnsen suveren, og tok gull etter flotte kataer.

Cornelius til topps.

I lag kata åpen klasse damer ble det gull på Amanda, Majra og Linnea, etter flotte lagkataer.

Kata lag med Majra, Amanda og Linnea tok gull.

Vi gratulerer utøvere og coacher, Mikael Ek, Geir Hjerpaasen og Lissy S. Martby.

Førnøyde utøvere (noen mangler) og coach Geir Hjerpaasen.

Takk også til Saleh Zomlot som var hoveddommer, og Morten Lein som var dommer.

Medaljestatistikk Østlandscup 1 – Drammen 28. januar 2023
         
Klubb   Gull Sølv Bronse
Mizuchi kk   14 5 3
Sportskarate Drammen 11 13 6
Sentrum kk Haugesund 7 0 0
Skedsmo kk   3 8 5
Troll kk Bushido 0 4 6
Marienlyst kk 0 2 1
Ski kk   0 2 0
Øvre Romerike Budo  0 1 1

 

 

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.