Finaler i lag-NM avholdt i klubbens lokaler

05.12.2022

Grunnet splittelse i karate Norge og mye sykdom som rører seg rundt, ble årets NM for lag et lite og kompakt stevne. Det var full tribune, nasjonalsang og god stemning i denne intime settingen i Dønski karateanlegg.

Alle finalene gikk på en matte, og selv om det var påmeldt 17 lag, ble det kun avholdt finaler i 4 klasser, da lagene var spredd på forskjellig klasser, og det var ikke mulig å få til sammenslåinger grunnet store aldersforskjeller.

Ikke desto mindre deltok 10 Norgesmestere og Norges eneste Nordiske mester i år, 3 Nordiske mestere fra i fjor, samt en tidligere Nordisk mester. Fordelt på kata og kumite. Så her var det kvalitet og ikke kvantitet. Det var derfor absolutt norsk toppnivå i både kata og kumite man fikk se.

Vår tropp av utøvere og coacher.

Finalene startet med en oppvisning i kata, hvor vårt påmeldte sr. damelag gikk, og vårt påmeldte junior herre lag. De fikk dessverre ingen motstandere i sine klasser, slik at de for treningens skyld gikk en oppvisningskata hver. Herrelaget bestod av Olai F. Johnsen, Leonard A. Holter og Julius Syrrist-Gelgota, mens damelaget bestod av Amanda H. Birch-Aune, Majra Trako og Linnea S. Martby.

I kumite 12 – 17 år damer ble det seier til Sportskarate Drammen over Mizuchi i finalen. Drammen stilte med 2 Norgesmestere og en sølvvinner fra årets individuelle NM, mens Mizuchi hadde en Norgesmester og 2 debutanter på laget. Det ble 2-1 seier til Drammen, men vi må fremheve at det var debutanten i 16/17, Zeenat, som vant sin kamp, mot vår tidligere utøver Sankavi, som er både Norges og Nordisk mester. Riktignok var Sankavi uheldig med noen av teknikkene sine, som var litt urene, men honnør til Zeenat for å stå så bra som hun gjorde.

Drammens vinnerlag bestod av Madeleine Johansen, Norgesmester 12/13 år 2022, Sankavi Jeyakkumaran Norgesmester 16/17 år 2022 og datteren til vår dommer Saleh, Dina Zomlot, sølvvinner fra NM 2022.

Damer ung, kadett jr. Fra venstre Linnea, Zeenat, Majra, Dina, Madeleine, Sankavi.

Mizuchis lag var debutanten Linnea S. Martby i ungdom 12/13 år, Majra Trako i 14/15 (Norgesmester 2021 i 12/13 år) og debutanten Zeenat Ahmed i 16/17 år.

I kumite 12 – 17 år herrer, ble det også seier til Drammen over Mizuchi, hvor Drammen stilte med vår tidligere utøvere, Henrik W. Hansen og Demian Fagerli, hvor begge er Norgesmestere av året, samt at Henrik vant Nordisk mesterskap (16/17 år) forrige helg, Mizuchi stilte med en Norgesmester, Julius Syrrist-Gelgota i 14/15 år, og debutant William Mykland i ungdom 12/13 år.

William nær scoring.

Fordi vi kun hadde en i 12/13 år og en i 14/15 år, ble det til at Henrik og Julius møttes i den andre kampen. Begge våre gikk på 2-0 tap, men skal ha ros for flott innsats mot to av Norges absolutt beste utøvere i sine aldersklasser.

Lag ungdom kadett. Fra venstre Julius, William, Henrik, Damian.

I kumite jenter 14/15 år, har vi en bra gjeng på gang, med 5 jenter. 4 av disse hadde sin debut som konkurranseutøvere denne lørdagen. Disse 5 utgjorde to lag, som møttes i finalen. På vinnerlaget var tvillingene Alva og Freia Skaset og Olivia Holte, mens sølvlaget bestod av Majra Trako og Hedda Reinemo. Mye bra tendenser hos disse jentene, så her har vi en god gjeng på gang.

Hedda scorer nesten på Olivia.

Finalen endte 2-1, da Hedda tapte knepent for Olivia, Majra slo Alva, og det ble wo til Freia i mangel av en tredje utøver på sølvlaget.

Kadett lag damer. Fra venstre Hedda, Majra, Alva, Olivia, Freia.

Siste finale var lag kata sr. herrer, hvor det var våre to herrelag. Her var det også lagt inn at de skulle vise bunkai, noe som var en stor suksess for de fremmøtte tilskuerne. Det ble gull til laget med brødrene Cornelius og Olai F. Johnsen, og Julius Syrrist-Gelgota, og sølv til laget med Amund Hillestad, Leonard A. Holter og Oscar Grøttland.

Kata sr. herrer. Fra venstre Oscar, Leonard, Amund, Cornelius, Julius, Olai.

Lagkata sr. herrer. Fra venstre Olai, Cornelius, Julius,

Noen vil nok savne vår katautøver Ventor Gjuka på listene, men det har lenge vært planlagt at han skulle gå Kosovo mesterskapet i helgen, noe han gjorde så bra at han vant senior kata, og skal representere dem internasjonalt fremover. Vi gratulerer!

Ventor gull i Kosovo-mesterskapet.

Det var særdeles god stemning i dette NM for lag, og det ble delt ut sponsede pizzaer, drikke og kaker til alle.

Vi takker coacher, dommere, vår lege Erik Rud og alle medlemmer og foreldre, som gjorde dette til en flott dag for alle parter, og gratulerer alle utøvere med fremragende innsats!

Uten dommere, ingen stevner.

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.