Historisk dårlig nordisk mesterskap for Norge

03.12.2022

Særdeles dårlig internasjonal start for det nye norske forbundet som Mizuchi ikke er med i.

Nordisk mesterskap gikk forrige helg av stabelen i Riga, Latvia. Latvia, Litauen og Estland er medlemmer i det nordiske forbundet, i tillegg til Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island.

Etter splittelsen i norsk karate, hvor et nydannet karateforbund representerte Norge i nordisk mesterskap, for første gang i stedet for Norges Kampsportforbund, ble det et historisk dårlig resultat for Norge. Det nye forbundet hadde tatt ut 24 utøvere til mesterskapet.

Norge tok 1 gull og 3 bronse, og Norges eneste gull kom ved Henrik W. Hansen i junior kumite –55 kg, vår tidligere utøver og sønn av Jørn Ove, nå Drammen Sportskarate. Henrik er egentlig ikke medlem av det nye forbundet gjennom Drammen Sportskarate, men Henrik deltok fordi han også er medlem av en klubb som er med i det nye forbundet. Vi gratulerer Henrik med hans første nordiske mesterskaps-gull. Aldri i moderne tid har Norge gjort det så dårlig, og havnet nest sist på medaljestatistikken, med kun Island bak seg.

    G S B TOTALT
1 DENMARK 13 14 15 42
2 LATVIA 10 8 18 36
3 SWEDEN 8 3 13 24
4 FINLAND 2 4 11 17
5 LITHUANIA 2 2 6 10
6 ESTONIA 1 5 3 9
7 NORWAY 1 0 3 4
8 ICELAND 0 1 2 3

Mizuchi er medlem av Norges Kampsportforbund, og dermed Norges Idrettsforbund, og hadde ikke lov til å delta, da det for tiden er det nye forbundet, gjennom merkelige avgjørelser fra World Karate Federation (WKF), et forbund med mange fellestrekk med høyaktuelle FIFA i fotball, er de som representerer norsk konkurranse karate innen WKF. En del andre av de beste utøverne i Norge kunne heller ikke delta grunnet splittelsen.

Det skal legges til at det jobbes med at Norges Kampsportforbund skal få tilbake retten til å representere Norge, slik de har gjort i 48 år før dette skjedde.

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.