6 gull, 5 sølv og 3 bronse i NM i karate

05.11.2022

Årets individuelle NM gikk av stabelen i Slorahallen på Strømmen, arrangert av Romerike Shotokan karateklubb.

Rundt 190 påmeldinger fra 21 klubber, hvor vår klubb deltok med 4 jenter og 10 gutter.

Innmarsj av klubbene

Dagen startet med kata, hvor vi markerte oss særdeles sterkt. Debutanten Linnea Son Martby(13) gikk til finalen i 12/13 år, og tapte med minste mulige margin, 2-3. Flott debut av Linnea og nært gull!

I 14/15 vant Majra kata, mens hun ikke hadde dagen i kumite. Likevel, gratulerer til Majra!

Arkivbilde: Marja og Linnea

En som hadde dagen i begge disipliner, var Julius Syrrist-Gelgota i 14/15. Han vant tidlig på dagen kata, og etter å ha trent kumite de siste 2 ukene før NM, ble det debut senere på dagen i kumite +70 kg. Fordi han ikke har trent så mye kumite før, gikk den intense treningen av kumite utover undersiden av den ene foten, men Julius teipet skikkelig, bet tennene sammen og trosset smerten, og vant likegodt klassen. Hvilken kanondebut! Gratulerer Julius!

Julius tar gull
Julius sin fot etter intens trening

I kata 16/17 hadde ikke Oscar Grøttland marginene på sin side og røyk ut. Her tok Leonard A. Holter et overraskende gull, mens Olai F. Johnsen tok bronse. Flott av gutta, og gratulerer!

Arkivbilde: Leo på førsteplass

På damesiden i 16/17 hadde Laura Zapata marginene på sin side og vant finalen 3-2. Laura har ikke fått trent så godt som ønsket, og har definitivt mer inne, men det ble et flott NM gull.

Laura øverst på pallen

I kvinner senior lyktes ikke Amanda Hoff Birch-Aune denne gangen, mens i u.21 på herresiden ble det et flott gull til Cornelius F. Johnsen. Cornelius tok også sølv i senior, mens Ventor Gjuka tok bronse.

Arkivbilde: Cornelius med gull
Ventor til høyre med bronse

En annen debutant i kumite var Marcus G. Mordal, som tok bronse i 14/15 u.57kg, etter at han måtte gå opp fra -52 kg klassen grunnet få utøvere der. Gratulerer til Marcus med sin første NM medalje.

Marcus tar bronse

Anton Isaksen hadde gullet i lommen i finalen i sr. kumite – 60 kg, men ble dømt for passivt i siste sekund, og disket. Dermed sølv til Anton, og mye lærdom for fremtiden.

Arkivbilde: Anton på pallen med bronsemedalje

Veteranen Arik Amroun(34) gikk til finalen i sr. +84 kg, og møtte der Adrian Lopez fra Sarpsborg. Lopez(23) er Norges eneste herre som satser for fullt internasjonalt på seniorsiden, og det endte med tap for Arik. Lopez fikk Kongepokalen etter også ha vunnet åpen klasse, og vi gratulerer både Arik og Adrian Lopez.

Arik til venstre med sølv

På kort varsel stilte Erik Rud(48) sporty opp i veteranklassen +65 kg. Etter å ha vunnet 7-0 i semifinale kampen, og fått kjeft av shihan Henriksen for å ha brukt unødvendig mye krefter på å vinne så mye, ledet han finalen i store deler, inntil kreftene tok fullstendig slutt. Vi tror Erik lærte noe om disponering av krefter, men vi gratulerer med sølv!

Erik med sølv

Våre 3 dommere gjorde som vanlig en flott jobb, med Saleh Zomlot som stevnets overdommer, Erik J. Berg som leder av dommerkomiteen og dommer, og dommer Morten Lein.

Dommerlaget

En takk til coachene Mikael Ek, Gitte H. Brunstad, Lissy Martby og shihan Henriksen.

Styret gratulerer alle med nå å ha økt vår NM gullbeholdning til 413!

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.