2 gull, 1 sølv og 4 bronse i Heian Cup

07.10.2022

Rundt 600 påmeldte fra 60 klubber deltok i jubileumsstevnet til Heian Cup. Det er 25 år siden den første Heian Cup ble arrangert.

Vi deltok med 3 jenter og 5 gutter i dette stevnet som er for unge under 21 år. I tillegg var Lissy Martby, Mikael Ek og shihan Henriksen med som coacher og ledere.

Våre utøvere med Mikael Ek

I kata var unge Linnea Martby(13) uheldig med trekningen, og møtte i første runde en av de to som gikk til finalen senere i klassen med 21 utøvere. Det ble knepent tap for Linnea, som gjorde en flott Seienchin. Grunnet at det ikke var rekval for de under 14 år, var Linnea dermed ute.

I kata 14/15 jenter ble det bronse på Majra Trako, mens det på guttesiden ble sølv til Julius Syrrist-Gelgota.

I kata jr. gutter ble det bronse til Olai Fykse Johnsen og Leonard Holter, mens Oscar Grøttland ble nummer 5 i klassen.

I kata jenter u.21 ble det bronse på Amanda Hoff Birch-Aune, mens det på guttesiden ble gull til Cornelius Fykse Johnsen.

Cornelius Fykse Johnsen med gull på pallen

Flott innsats og gode resultater i kata, hvor svenskene tradisjonelt er sterkere enn Norge.

I kumite hadde vi med Majra i 14/15 – 54 kg. Majra har akkurat bikket 14 år, så det var en tøff oppgave å debutere i utlandet i denne aldersklassen. Hun vant første runde og kvartfinalen før full tid, med flere fine spark scoringer til hodet, men i semifinalen ble det dramatikk. På stillingen 3-1 og 11 sekunder igjen, hadde Majra et godt forsøk på et spark til høyre side av hodet til motstanderen, som ble blokkert. Men motstanderen pådro seg en skade i venstre skulder, og da hun ikke kunne fortsette etter at legen hadde undersøkt henne, ble Majra disket av hoveddommeren.

Shihan Henriksen, som coachet Majra la umiddelbart inn protest og hevdet at Majras spark ikke hadde noe med skaden på den andre siden å gjøre, og at det måtte gis tap grunnet annen skade og ikke kunne fortsette og seier til Majra. Han underbygget protesten med video tatt av Majras far, og etter langt om lenge kom de to internasjonale dommerne i dommerkomiteen frem til at protesten skulle tas til følge, og Majra fikk som fortjent seieren i semifinalen. Et klassisk eksempel på hvor viktig det er å ha coach som reagerer umiddelbart på feil, og legger inn protest når det er berettiget.

I finalen ble det et tett oppgjør mot en god svensk utøver, men Majra dro det i land med 2-1 seier. Sterkt av Majra som har trent bra den siste tiden etter en sykdomsperiode.

Marja Trako med gull

Det hører med til historien at hoveddommeren som disket Majra feilaktig, i etterkant kom og beklaget sin feil.

Flott innsats og flotte resultater av alle våre og styret gratulerer alle!

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.