Topp start på sesongen!

01.10.2022

Første stevne sesongen 22/23 gikk av stabelen lørdag 24. September. Ca. 250 påmeldte fra 16 klubber møttes i Skogerhallen utenfor Drammen, og den tre år gamle klubben til vår tidligere topputøver, Jørn Ove Hansen, arrangerte sitt første stevne.

Parakarate for første gang i konkurranse i Norge

For første gang i Norge, skulle det også konkurreres i parakarate. Sarpsborg karateklubb holder på med et prosjekt for Norges Kampsportforbund i samarbeid med NIF, for parakarate. Det vil si karate for personer med funksjonshemninger.

Parakarate kata utøvere med trenere

Shihan Henriksen var den første i landet til å lede prosjekter for parakarate, da han i 2009 ledet prosjektet «prosjekt karate for rullestolbrukere». Senere ledet han prosjektet «karate for benamputerte». Begge deler behørig omtalt på disse sider.

Våre utøvere

Utøverne som var med på stevnet sammen med Gitte H. Brunstad

Vi deltok med 9 utøvere, 3 dommere og 2 trenere. 2 av utøverne var debutanter, Linnea Son Martby(13) i kata og Zeenat Ahmed(17) i kumite. Linnea måtte gå i klassen 14/15 år grunnet mangel på utøvere i 12/13, hvor Linnea gikk til finale i sitt debutstevne. Her ble det tap for vår egen Majra Trako, men flott debut, og flott av Majra, som bikket 14 år for en drøy uke siden, og dermed gikk sitt første stevne i 14/15 år!

Marja Trako og Linnea Son Martby
Zeenat Ahmed

Den andre debutanten, Zeenat gikk kumite rekrutt damer 16/17 år og vant finalen etter uavgjort, men Zeenat hadde senchu (første scoring). Flott debut av Zeenat også! Majra deltok også i kumite, hvor hun vant klassen +45 kg, mens hun tok bronse i åpen klasse. For disse resultatene ble hun tildelt premien som beste utøver på damesiden. På herresiden gikk den samme premien til vår tidligere utøver Martin Walstad Hansen.

Martin Walstad Hansen og Marja Trako på pallen

I de andre kata klassene vi deltok i ble det gull i alle klassene.

Amanda Hoff Birch-Aune vant både 16/17 år og senior. 

Amanda Hoff Birch-Aune tok gull

Julius Syrrist-Gelgota vant 14/15 år, mens han tok sølv i kata 14 – 17 år foran Olai F. Johnsen og bak Leonard Holter som tok gull. 

Leonard Holdter, Julius Syrrist-Gelgota og Olai F. Johnsen på pallen

I klassen 16/17 vant Olai, med Leonard på bronse. 

I senior herrer ble det gull til Cornelius F. Johnsen, sølv til Olai og bronse til Ventor Gjuka.

Cornelius F. Johnsen, Olai F. Johnsen og Linnea Son Martby som tar imot pokalen for Ventor Gjuka

Opprinnelig skulle vi deltatt med 2 lag i lagkata for herrer, men grunnet skade måtte det ene laget vårt trekke seg, og det var kun våre to lag som var påmeldt. Klassen gikk derfor ut.

Topp av våre utøvere, og det er tydelig at vår satsing på kata har gitt gode resultater. Her har Mikael Ek gjort en flott innsats, mens Gitte H. Brunstad holder på å bygge opp kumite delen igjen.

9 gull, 3 sølv og 4 bronser er summen av våre 16 starter

Takk til våre utøvere, trenere og dommerne Morten Lein, Erik J. Berg og Saleh Zomlot for flott innsats!

Til slutt en takk til Jørn Ove og hans nye klubb for en flott debut som stevnearrangør!

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.