Sommerleir på Kreta med nye innslag

26.08.2022

Årets sommerleir på Kreta kunne friste med mye trening, både for karateutøvere og medreisende, sol, strender, utflukter og hyggelig sosialt samvær med god mat og godt drikke på den nye, fantastiske restauranten, til familien Stavroulakis, i vannkanten i Golden Bay. Et par kilometer vest for der vi har vært tidligere i mange år. 

Med 5 hoteller i forskjellige prisklasser å velge i, og en fantastisk beliggenhet på den nye restauranten, lå alt til rette for en topp sommerleir.

Dessverre ble flere familier hindret i å komme grunnet pilotstreiken, men de får forhåpentligvis tatt det igjen neste sommer.

Grunnet at det ikke var så mange fra klubben og Vestnes karate på denne første sommerleiren etter pandemien, hadde shihan Henriksen ordnet avtale med den lokale karateklubben, slik at vi ikke etablerte våre egne treningslokaler, men at vi benyttet deres dojo.                                    

Bilde av den lokale karateklubben

Det ble kjørt kata og kumitetrening for karateutøverne, sammen med utøvere fra den lokale klubben, hvor Amund Hillestad, vår Norgesmester i u.21 og nybakte Nordiske mester i lagkata, instruerte kata, og shihan Henriksen instruerte kumite.

Bilde av Amund Hillestad som instruerer kata
Eirill og Iben fra Vestnes får instruksjon av shihan Henriksen
Shihan Henriksen viser nedtagning og oppfølging på Amund Hillestad

Det ble også Brasiliansk Jiu-jitsu med Christos Koutsourakis som tidligere år, og nytt av året var at shihan Henriksen underviste muay thai teknikker, som han trener i Thailand vinterstid. Begge deler flott supplement til våre karate teknikker.

Bilde av Christos Koutsourakis som instruerer Brasiliansk Jiu-jitsu
Bilde av Eirill og Phillip som trener Brasiliansk Jiu-jitsu

Shihan hadde også ved hjelp av den lokale karate senseien, Stamatis Katsimpiris 5. Dan shotokan, lagt opp til en overraskelse, også nytt av året. De hadde fått kontakt med en japansk dame som er 9. dan i kalligrafi, Mizuki Imamura, og hun holdt en lengre økt med kalligrafi for oss. En ny og flott opplevelse!

Bilde av Sensei Mizuki Imamura som instruerer kalligrafi

Som tidligere år arrangerte shihan Henriksen utflukt rundt vestsiden av Kreta, samt at han og noen medreisende sjekket ut en flott utflukt med båttur til Gramvousa og Balos lagunen, for neste års sommerleir.

Den nye restauranten (med de samme folkene som på den gamle både i kjøkkenet og servering), og de 5 hotellene vi nå har etablert kontakt med, ligger i nærheten av 3 strender som gir muligheter for variasjon, samt at det er en flott park med stier og treningsfasiliteter rett ved alle fem hotellene. 

I tillegg har shihan Henriksen etablert kontakt med et fantastisk treningsanlegg for all mulig trening og tennis, i joggeavstand, til en rimelig penge for drop inn, som en del benyttet seg av.

Som vanlig var det sosialt samvær ved middagsbordet på kveldene, i den flott solnedgangen man ser fra restauranten, hvor man var utover i de små timer.

Bilde av solnedgangen på Golden Bay bar og restaurant

Ved hjelp av sensei Katsimpiris sine kontakter, fikk også shihan Henriksen laget en video med kata, ute på en odde ved restauranten, med Amund og ham selv, filmet med drone, samt kumiteteknikker med Eirill og Amund, filmet i dojoen. Dette skal bli en del av en planlagt promoteringsvideo for klubben.

I perioden etter leiren var også noen av klubbens instruktører igjen en periode, hvor shihan Henriksen og sensei Varsh instruerte flere ganger i den lokale karateklubben, samt at shihan Henriksen tok med sensei Varsh til Brasiliansk Jiu-jitsu trening i Chania by.

Bilde av Varsh Farpajouh som trener Brasiliansk Jiu-jitsu i Chania

Takk til alle instruktører, og spesiell takk til shihan Henriksen, som igjen trakk i alle tråder på en utmerket måte på vegne av klubben.

Vi gleder oss allerede til neste års sommerleir, forhåpentligvis uten bekymringer om pandemi og streiker!

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.