Briljering i kata i Nordisk

28.11.2021

Mizuchi sto for en imponerende framgang ved å ta gull og sølv i Nordisk mesterskap i karate lørdag 27. november. Fire av klubbens utøvere var tatt ut til å representere Norge i Stavanger.

Først ut var Ventor Gjuka som stilte opp i seniorklassen med 11 sterke utøvere. Ventor innledet med en svært solid Annan-kata. For første gang lyktes han i å vinne over Saku Virtanen fra Finland, som er en merittert utøver. I tillegg slo Ventor en veldig god utøver fra Litauen og avanserte videre til andre runde. Denne gangen var motstanden for tøff, og Ventor lyktes ikke i å gå videre til kamp om medaljer denne gangen. Ventor har hatt en veldig god utvikling, så det blir virkelig spennende å følge ham fremover.

Landslaget i kata. Ventor til høyre

Deretter var det brødrene Olai og Cornelius sin tur, i juniorklassen. Olai gikk en veldig bra Papuren-kata og satset alt for å kjempe om medaljene. Dessverre mistet Olai balansen ved ett tilfelle, og dermed røk muligheten for individuell medaljeplass for ham. Olai har hatt en veldig fin konkurransehøst med gull i NM og sølv i Svenska juniorpokalen, så han blir virkelig en som kommer til å krige om medaljer i konkurranser fremover.

I samme klasse hadde Cornelius virkelig dagen i dette stevnet. Cornelius gikk til finalen etter en imponerende gjennomført Papuren. I finalen gikk Cornelius Annan og gjennomførte den prikkfritt. Likevel var ikke marginene helt på Cornelius sin side, sida så han tapte med minst den minste mulige marginen til en sterk finsk utøver. Med dette blir Cornelius å regne med i alle stevner fremover.

Sølv i kata til Cornelius

Til slutt var det klart for senior katalag med Amund, Cornelius og Olai. Vi hadde satt denne klassen som det store målet for denne konkurransen, og guttene hadde forberedt seg godt i lang tid. Her var det aldri noen tvil, så etter en svært bra gjennomført Annan-kata var gullet i boks, det var en glimrende prestasjon!

Gullgutta: Amund, Cornelius og Olai Cornelius

Utviklingen i kata har pekt pekt rett oppover de siste årene, både i klubben og i Norge forøvrig. For eksempel fikk ikke Norge noen medaljer Nordisk mesterskap i Kolding for 2 år siden. Denne gangen derimot, tok Norge ett gull, to sølv og én bronse, så dette er en imponerende progresjon.

Vi takker også Zaleh og Morten for deres kjempemessig innsats som dommere denne gang. Og til sist takker vi medreisende foreldre enda en gang for at dere stiller opp slik dere gjør!

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.