Rå NM-debut av Majra Trako

26.10.2021

https://www.budstikka.no/kampsport/13-aring-herjet-i-karate-nm/667893!/

Majra oppnådde to individuelle gull og ett gull i lag. Samlet fikk Mizuchis utøvere seks gull, to sølv og én bronse i NM i helgen.

Årets NM ble arrangert i Skedsmohallen der 245 var påmeldt fra 32 klubber.

Klubben er inne i et kraftig generasjonsskifte på konkurransesiden: Den har mistet 10 kumiteutøvere til studier og jobber og fire til Jørn Ove Hansens nystartede klubb i Drammen. I tillegg har covid-19 satt en av våre norgesmestere i kata fra forrige NM ut av spill for en tid.

Dette til tross gjorde den beskjedne troppen det veldig bra. Troppen bestod av tre jenter og fem gutter. De kom altså hjem fra NM i Skedsmohallen med seks gull, to sølv og én bronse. En av klubbens ideer, kvalitet fremfor kvantitet, ble ettertrykkelig bevist av denne gjengen.

Kata

Etter å ha mistet så mange kumiteutøvere rett før og i løpet av koronapandemien, lå styrken vår denne gangen i kata. Sensei Mikael Ek har jobbet hardt og målbevisst med våre unge katautøvere, noe som ga utslag i fem gull og to sølv i disse konkurransene. Alle våre katautøvere gjorde det veldig bra. Mest stang ut var det likevel for Cornelius Fykse Johnsen, som var 7/100 poeng unna gullet.

Cornelius ble “nest-norgesmester” i kata

Gull kom i klassene:

Jenter 12/13 år: Majra Trako

Jenter 16/17 år: Amanda Hoff Birch Aune

Gutter 14/15 år: Olai Fykse Johnsen

Herrer U21: Amund Hillestad

Lagkata damer åpen klasse: Nathania Muliawan, Amanda Hoff Birch-Aune, Majra Trako.

Norgesmester i kumite og kata, Majra
Norgesmester i kata, Olai
Gull i lagkata til Nathania, Majra og Amanda. Stolt sensei Mikael Ek (t.h.)

Sølv kom i klassene:

Gutter 16/17 år: Cornelius Fykse Johnsen

Herrer senior: Amund Hillestad

Sølv til Amund i kata

Kumite

På kumitesiden måtte dessverre Carl Gustav Drabløs Myreng kaste inn håndkle rett før NM etter skulderskade, mens Anton Isaksen ikke hadde marginene på sin side. Veteranen Arik Amroun (34) gjorde gode kamper i +84 kg senior, men tapte semifinalen mot fulltidsutøveren Adrian Lopez fra Sarpsborg. Arik stod godt i kampen og kastet blant annet motstanderen tre ganger. Det ble tap på poeng, og Arik gikk til bronsefinale, der han var utilnærmelig. Et av de beste stevnene Arik har gått de senere årene, hvor han viste smartness og erfaring, kombinert med stort repertoar, og viste at han fortsatt er svært eksplosiv. Bronse til Arik.

Anton (t.h.) på pallen med bronsemedalje i 2020 (arkivbilde)
Arik herjer med en av sine motstandere i 2017 (arkivbilde)

Majra Trako deltok i sitt første NM og gjorde en usedvanlig rå debut. Først vant hun kata jenter 12/13 år, så kumite 12/13 år +49 kg, og til slutt lagkata damer åpen klasse, sammen med Nathania Muliawan og Amanda Hoff Birch-Aune. Det er ikke mange som kan skilte med tre gull i NM fordelt på kata og kumite. Amanda debuterte også for klubben i NM-sammenheng og tok gull i individuelt kata og lagkata, noe som også er kjempeflott.

Vår tidligere utøver i verdensklasse på kumitesiden, sensei Gitte H. Brunstad, har jobbet med våre kumiteutøvere, og hun jobber med å bygge opp en ny stamme sammen med tidligere norges- og nordisk mester, sensei Ariana Alic. Majra er første stjerneskuddet i denne stammen, og vi tror det snart dukker opp flere.

Fra v.: Gitte, Majra, Carl Gustav. Bak: Shihan Henriksen (arkivbilde)

Våre dommere, Morten Lein, Erik J. Berg og overdommer i årets NM, Saleh Zomlot, gjorde en glimrende innsats.

Erik og Morten

Styret gratulerer alle med topp resultater!

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.