Sterk åpning etter lang pause

05.10.2021

To gull, to sølv og tre bronse ble det sterke resultatet i årets Heian cup i Karlstad 2. oktober etter en lang pause grunnet covid-19. Som vanlig var det hyggelig å komme til Karlstad med god mottakelse av våre karatevenner der! Stevneleder Lennart Larsson, sammen med sitt team, gjorde en god jobb med å få arrangementet til å holde en stø kurs. Mizuchi karateklubb må se seg godt fornøyd med at alle hadde med pokaler i kofferten hjem. 

Ventor, Olai, Cornelius og Amund varmer opp

Først ut var Majra Trako i kata jenter 13 år. Etter en solid innsats kunne Majra ta med seg bronsen hjem i denne klassen. Etter dette skulle Majra gå kumite i klasse jenter 13 lav, men da det var for få deltagere med, ble klassene høy og lav slått sammen. Til tross for høyere motstandere gikk hun helt til topps i klassen og sikret seg dermed en fin gullmedalje. Etter et langt opphold fra konkurranser, fikk hun endelig utnyttet sitt repertoar av teknikker, noe som endte opp i flere trepoengere med flotte spark til hodet. Tidligere sølvvinner fra VM i karate 2014, Gitte Brunstad, nå trener i Mizuchi, skal ha noe av æren for at Majra presterer så godt. Dette samarbeidet ser lovende ut, og det blir meget interessant å følge Majra for fremtiden.

Majra tok gull i kumite….

…og bronse i kata

Neste ut på matta var Olai Fykse Johnsen i kadettklassen i kata. I pulja hans var også sølvmedaljevinneren fra jr-EM, Anthony Vu. Vu viste seg å være for tøff å slå. Olai endte derfor opp med en solid bronse som den med nest best poengsum i sin pulje. 

Katabronse til Olai

Heian cup 2021 var det første stevnet der Amanda Hoff Birch-Aune representerer Mizuchi karateklubb, og litt av en representasjon det var! Etter ett år i Mizuchi har Amanda fått en fantastisk utvikling innen kata, og får det virkelig frem med sin oppvisning av Nipaipo. Hun endte opp med å være nest best i klassen jenter kata junior, og tok med seg både sølv og god erfaring hjem. 

Amanda tok sølv i kata

I kata u21 herrer stilte Mizuchi med to utøvere, Amund Hillestad og Ventor Gjuka. Begge møtte sterk motstand mot svenskene, som brukte dette som et av sine uttakstevner til landslaget, og taklet det bra. Amund gikk hele veien og vant finalen med sin Superinpei.  Amund fikk revansj i finalen mot svenske Alexander Storgårds, som slo ham i Boden Open i starten av 2020. Ventor tok bronse etter å ha prestert bra med sin Annan. Med dette tok vi hjem både gull og bronse fra u21 klassen i kata.

Amund (gull) og Ventor (bronse) på pallen etter katainnsats

 Cornelius Fykse Johnsen var den siste som gikk kata. Cornelius gikk veldig bra mot sterk motstand. Cornelius skaffet seg finaleplass og møtte dermed sterke William Tran. Tran har vært ranket i verdens top 10 over tid og regnes som en av Europas beste katautøvere i sin klasse. Finalen ender med at Cornelius kun er 0,18 poeng unna å ta en seier. Dette er svært imponerende når motstanden er så sterk. Den siste medaljen blir da et sølv til Cornelius i kata herrer junior.

Sølvvinneren Cornelius

Til slutt skal Amund Hillestad nok en gang ut på matta, men denne gangen i kumite. Sist Amund konkurrerte i kumite var i 2016, så det var bare å avstøve hanskene og sette fart på matta. Han kjempa godt og klarte å ta i bruk de prinsippene han har trent på i det siste, men forskjellen i erfaring ble for stor og det endte dessverre i tap. Vi synes likevel det er sprekt av ham å prøve seg på noe nytt. 

Kort oppsummert kan vi si at regelmessig og smart trening det siste året har gitt gode resultater. Vi synes også det er hyggelig at andre norske klubber drar til Sverige for å konkurrere og at idrettsarenaene nå begynner å åpne igjen etter en tids stengning pga Covid – 19.

Alt i alt en god comeback etter et kjedelig corona-år. 

Neste år er det 25 år siden Heian Cup ble arrangert for første gang. Dette innebærer at det blir et utvidet arrangement med treningssamling og avsluttende fest i tillegg til konkurranse.

Mizuchi karateklubb takker foreldre og støtteapparat for at de stiller opp på en lørdag i oktober.

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.