Dan-graderinger på Sørlandet

06.06.2021

Denne helgen ble fire Mizuchi-utøvere gradert til 3., 4. og 5. Dan på et graderingsseminar på gården til Kjersti og Ørjan i Risør kommune.

Vår styreleder Ørjan G. Martinsen og hans familie har en 1600-tallsgård på Akland i Risør kommune og det har lenge vært planlagt at klubben skulle arrangere et graderingsseminar der for noen av de høyere Dan-gradene i klubben. De som reiste nedover har trent mer eller mindre daglig over en ganske lang periode, under kyndig veiledning av Shihan Geir V. Henriksen. På forhånd ble det lagt ut karatematter på låven og alt lå godt til rette for en helg med trening, gradering og sosialt samvær.

Karl-Henning, Rasmus, Shihan Henriksen (bak), Morten, Ørjan

Rasmus Verlo graderte til 3. Dan, Karl-Henning Svendsen og Morten Lein graderte til 4. Dan og Ørjan G. Martinsen graderte til 5. Dan. De tre sistnevnte graderingene ble filmet og videoer vil bli sendt til vår moderorganisasjon, Inoue Ha Japan, for endelig godkjenning. Vanligvis ville disse graderingene blitt gjort i Japan, men pga. koronasituasjonen ble det i år gjort på denne måten.

Kanskje første gang i gårdens 350-årige historie at det har vandret hvitkledte karateutøvere rundt på tunet?

Været viste seg fra sin beste side og med et idyllisk sted i landlige omgivelser og med mye fin natur rundt, var dette noe som fristet til gjentakelse. Ørjan fortalte at de er noe plaget av støy fra E18 som ligger ganske nær, men nå er det besluttet å flytte E18 noen kilometer vekk fra gården, så utsiktene til mer stillhet ute på tunet er gode.

Restitusjon er også viktig i all trening 😉

Foruten treninger og gradering, ble det tid til en båttur, besøk i Risør og grilling. Shihan Henriksen viste nok en gang at han ikke bare har peiling på karate – han har også svart belte i matlaging.

Det utøves kokekunst til glede for de nygraderte
Litt feiring må til

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.