Karateåret 2020

02.01.2021

Konkurranseåret

Karateåret 2020 blir nok annerledesåret i historisk sammenheng. Covid-19 har satt sitt preg på alt i verden. Vi får forhåpentligvis aldri oppleve noe lignende igjen. I alle fall ikke vi som er kommet godt opp i årene. Så vidt vi vet har alle våre medlemmer så langt kommet seg vel gjennom dette.

Vi startet karateåret med at vår internasjonale topputøver på herresiden, Ismail Bellemkhannate ble nr. 9 i Paris Open i januar. Dette i en meget tøff klasse, hvor han slo noen av verdens topp rangerte.

Omtrent samtidig kunngjorde Norges fremste seniorutøver på kvinnesiden, klubbens Gitte H. Brunstad, at hun la opp som konkurranseutøver og gikk over i vårt trenerteam på kumitesiden. Gitte har flest kongepokaler og nordiske mesterskap på damesiden. Hun er den eneste som har tatt medalje i senior-VM de siste 25 år. Det siste stevnet hun gikk var nordisk mesterskap i november, som hun vant. En verdig avslutning på en lang karriere. Vi takker Gitte for alle de flotte og spennende øyeblikkene hun har gitt oss som elsker karate, og håper hun vil fortsette å gi av sin erfaring i mange år fremover som trener i klubben.

Gitte og Ismail ble tildelt kongepokalen i karate 2019 

I februar ble vi beste klubb i årets første regionale stevne. I Boden Open i Nord-Sverige gjorde vi det sterkt: Tre katautøvere kom hjem med to gull, ved Ingrid Halvari og Marion Wester, én sølv til Amund Hillestad og fire bronser, fordelt på tre til Amund og én til Ingrid.

Medaljevinnere Amund, Marion og Ingrid med coach Mikael 

Senere i februar deltok vi i det store danske stevnet, Ishøj Cup, med over 900 påmeldte fra 11 land. Her må vi trekke frem Marion Wester, som er den eneste norske som har vunnet kata i denne konkurransen, og som gjentok bedriften fra i fjor. Vi ble beste norske klubb med én gull, tre sølv og to bronse. Totalt ble Mizuchi nr. 10 av 89 klubber.

Marion vant gull i kata for andre gang i Ishøj Cup 

Første helgen i mars ble vi beste klubb i Østlandscup 2, og i NM helgen etter ble vi nest best med seks gull, to sølv og seks bronse. Dette på tross av at Gitte hadde lagt opp, Ismail var skadet og flere av våre beste seniorer ikke deltok grunnet skader eller studier.

Årets norgesmestere er:

  • Trym Laberg Holte i kata 12/13 år
  • Marion Wester i kata 14/15 år
  • Cornelius Fykse Johnsen i kata 14/15 år
  • Ventor Gjuka i kata U21 år
  • Sankavi Jeyakkumaran i kumite 14/15 år -47 kg
  • Edmond Sejdijai i senior kumite +84 kg

Trym

Marion

Ventor

Cornelius

 

 

 

 

 

 

Sankavi

Edi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rett etter NM-helgen ble landet stengt ned, men vi deltok i kata i store internasjonale konkurranser som ble arrangert på nett gjennom resten av året. Vi fokuserte på disse internasjonale konkurransene, hvor det ble filmet kataer som ble sendt inn til arrangørene. Sportdata, som er firmaet som kjører hele det nettbaserte opplegget for World Karate Federation, arrangerte stevner og rankingopplegg både selv og på oppdrag fra mange land. I alt deltok vi i 20 internasjonale online-stevner fra april og utover.

På den internasjonale rankingen, var det størst deltagelse i de aldersklassene som vanligvis arrangeres fysisk. Det vil si aldersklasser U14 år, U16, U18, U21 og senior. I disse klassene var det først og fremst Marion Wester (15), som hevdet seg best. Hun endte på verdensrankingen totalt opp som nr. 1 i U16 år og som nr. 1 i U18 år. I U16 var det 196 jenter som deltok, mens det i U18 var 172 jenter som deltok. Hun vant også den høyest rankede stevneserien, E-kata World Series i begge de samme klassene. Vi må også nevne at hun vant totalt i klassene U19 og U20, hvor det var betydelig mindre deltagelse. Bildene under viser rankingen fra World Series for henholdsvis totalt U18, individuelt U18, individuelt U16 og totalt U16.

Blant topp 10 i de viktigste aldersklassene på guttesiden fikk vi Amund Hillestad (17) på 9. plass i U18 blant 179 utøvere og Cornelius Fykse Johnsen (16) i U21 år, som endte 2020-rankingen på 8. plass med 91 deltagere.

Cornelius på katatoppen i Østlandscup 1 

Det vil mest sannsynlig være i 2020 at disse stevnene i E- kata vil ha høyest anseelse. Rankingen vil nærmest være historisk, da interessen nok vil gå mer i retning av de fysiske stevnene når disse kommer i gang igjen, forhåpentligvis over sommeren. Innsatsen er fantastisk av våre unge katautøvere som har stått på gjennom hele koronaperioden under kyndig ledelse av sensei Mikael Ek og hovedsakelig med Pål Wester som filmfotograf.

Tradisjonelt

Etter å ha hatt normal drift frem til 12. mars, ble klubben stengt helt i en kort periode pga. SARS-CoV-2. Vi laget da et hjemmetreningsopplegg bestående av 47 videoer for alle våre medlemmer. Videoene inneholdt alt pensum opp til og med svarte belter. Utøverne kunne også filme seg selv og sende til undertegnede, som ga tilbakemeldinger.

Etter en nedstengingsperiode i mars ble det anledning til å trene igjen, men under strenge smittevernregler. Derfor kunne vi gjennomføre gradering til sommeren. Sommerleir på Kreta ble avholdt, i og med at Hellas på den tiden var «grønt». Utpå senhøsten fikk ikke de over 25 år lov til å trene, mens alle andre fikk trent og gradert seg til jul.

Det sosiale har stort sett vært begrenset til å møtes på treninger, samles på kafé etter treninger, samt at leiren på Kreta selvfølgelig var topp for dem som hadde våget seg på den i disse koronavirustider.

Vi går inn i 2021 med et håp om at alle aldersgrupper kan begynne å trene for fullt igjen, møtes på fysiske stevner, og ta tilbake det tidligere sosiale livet. Undertegnede ønsker alle alt det beste i det nye (karate-) året som kommer! 

Geir V. Henriksen                                                                                       

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.