Marcus gradert til 1. dan

20.12.2020

De to siste helgene var det fullt fokus på gradering, arrangert av klubben på vegne av stilartsorganisasjonen Inoue Ha Norway, som er avdøde Soke Yoshimi Inoues organisasjon i Norge.

For å tilpasse oss de nye smittevernreglene, ble det avholdt trening og gradering allerede søndag 6. desember for alderen 13 – 19 år. For aldersgruppen under 13 år, ble  helgen etter benyttet til treninger fra fredag kveld til søndag samt graderinger hele lørdag og halve søndag.

Seks instruktører fra klubben deltok for at kvaliteten skulle bli så høy som mulig. Leder for trening og gradering var som alltid shihan Henriksen, 7. dan. Videre instruerte sensei Morten Lein 3. dan, sensei Lissy Martby og sensei Geir Lundahl begge 2. dan, samt sensei Rebwar Soløsten og sensei Ingrid Halvari, begge 1. dan. Utøverne ble delt inn i grupper i henhold til alder og belter, og alle fikk i forkant et tidsskjema, som ble overholdt gjennom helgen.

Leo og Linnea (i midten) graderte seg. De er barna til vår barnepartiinstruktør og tidligere junior norgesmester i kata, Lissy Martby.  Her sammen med sensei Morten Lein (t.v.) og shihan Henriksen (t.h.).

Utøverne fikk denne gangen gjennomgang på de teknikker som var blitt undervist gjennom koronaperioden. Vi tror mange kanskje fikk det nødvendige siste løftet, som gjorde at graderingen ble bestått.

Det ble denne gangen brukt mye tid på kumite, bunkai og kata. På brunbeltenivå hadde vi tre barn som gikk til 2. kyu, Victoria og Eril M. Lien og Mathias Spjøtvold, og en ungdom som ble gradert til 1. kyu, Zeenat Ahmed.

Barnepartiet som graderte til gul stripe – oransje belte.

Gradert til 2. kyu: Victoria og Eril M. Lien og Mathias Spjøtvold. Instruktører  (f.v.) sensei Lein, shihan Henriksen og sensei Lundahl.

Gradering til svart belte er den graderingen som vanligvis tiltrekker seg mest oppmerksomhet. Det er liksom noe eget med det å skulle bestå en gradering til svart belte, og kunne ikle seg den fargen på beltet du skal ha resten av ditt karateliv. Denne gangen var det Marcus G. Mordal som graderte til 1. dan.

Gradert til 1. dan: Marcus G. Mordal. Her med shihan Henriksen.

Ledelsen gratulerer alle, og spesielt vår nye dan-graderte, med vel gjennomført gradering. Vi vil også rette en takk til alle instruktører som hjalp til med å få hele leiren til å flyte flott. Arrangementet bestod med glans, og ble et flott punktum for et turbulentkorona år.

Ledelsen ønsker alle en god jul!

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.