Sommerleir på Kreta i covid-19-tider

26.08.2020

Den årlige sommerleiren vår utenfor Chania, Kreta, ble avholdt som planlagt siden Hellas hele tiden har hatt god kontroll på SARS-Cov-2.

Grunnet viruset ble årets sommerleir ikke på langt nær besøkt av det antallet som det pleier. Likevel ble det en flott opplevelse for dem som deltok. Mindre turister overalt, men mer lokalbefolkning og grekere på ferie i eget land.

Stranden

Hellas, inkludert Kreta, har kjørt hardt på smittevern, og på flyplassen og alle offentlige rom var det påkrevet med munnbind, bortsett fra på restauranter. Alle som jobbet med mennesker bar munnbind eller masker av forskjellige typer. Det var antibac overalt, og alle som jobbet med folk var flinke til å holde avstand. Hellas, som har dobbelt så høyt folketall som Norge, har færre døde. Spesielt øyer som Kreta har kjørt et strengt regime.

Solnedgang i stille omgivelser

På vårt faste anlegg var det kun den midtre delen som var åpen. Ingen restaurant i år, noe som førte til at vi hadde mye annet sosialt samvær med primus motorer for restauranten, Christina og Vasilis Stavroulakis. De var sammen med oss noen ganger på stranden, og en rekke ganger på kveldene tok de oss med på restauranter de kunne anbefale. For de av oss som har vært med flere ganger på klubbens sommerleir var det svært hyggelig å oppleve dem i disse settingene.

Middag med Christina og Vasilis

 

Strandløven Vasilis

Dojoen ble rigget som vanlig på takterrassen, og det ble kjørt karate hver dag med shihan Henriksen, i tillegg til kardiokickboksing med Tine F. Henriksen, yoga med Stella Kritikou og «Chrisfit» med Christina. Crossfit var i år blitt omdøpt av Christina grunnet hennes spesielle variant.

Riggegjengen

 

Karate: Pappa Tommy tøyer med datter Freia

 

Kardiokickboksing med Tine som instruktør (her Line i aksjon)

 

Yoga med Stella

 

“Chrisfit” med Christina

Vi hadde besøk av sensei Stamatis Katsimpiris og noen av hans elever fra hans klubb i nabolaget. Marion Wester dro også sammen med shihan Henriksen på trening i hans klubb, uken etter at hoveduken var avsluttet. Her fikk Marion trent litt av de shotokanteknikkene hun bruker i kata Sansai. Marion underviste også selve kataen Sansai.

Marion får undervisning i shotokan

 

Marion instruerer i shotokanklubb

Konkurranseutøverne Amund Hillestad og Marion Wester deltok også i e-katakonkurranser under oppholdet, så det ble filmet til disse.

Marion og elever med sensei Katsimpiris og shihan Henriksen

 

Greske utøvere på besøk

I tillegg til treninger og det sosiale bor vi jo rett ved en flott strand, og da er strandliv en fin del av sommerleiren. Den sedvanlig barnekastingen i vannet var byttet ut med ungdomskasting i år, da det var tenåringer og eldre som deltok i år. Strendene var mer glisne på dagtid enn vanlig, mens grekerne strømmet til på kvelden. Smittevernstiltak gjorde at vi ikke fikk til trening i solnedgangen i år. Dette blir tatt opp igjen neste år når koronasmittesituasjonen forhåpentligvis har bedret seg.

Ungdomskasting: Freia i elegant svev

 

Badegjeng: Marion, Amund, Ingvild, Oliver og Tine

Det ble arrangert utfluktsdag, hvor deltagerne selv leide biler. Sørvestsiden og vestsiden av Kreta var målene denne gangen, med Aghia Sofia grotten, Unescos verdensarv-klosteret Chrissoskalitissa, strendene Elafonissi og Falassarna.

Strandsuite, Falassarna på Kretas vestkyst

 

Utsiktsrestaurant ved Kretas vestkyst. Marion, Amund og Line

 

Ett av våre bord på Cosmos Platanias. Fra v. shihan Henriksen, Pål, Cecile, Line, Marion og Amund

Som vanlig var det shihan Henriksen som trakk i trådene, og tilbakemeldingene fra deltagerne var utelukkende positive.

Så får vi bare håpe på at verden har løst det meste med tanke på covid-19 innen neste sommer, da vi gleder oss til en ny sommerleir i Chaniaområdet i august.

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.