Kampsportforbundet i storm

07.07.2020

Norges Kampsportforbund er for tiden i storm i media, med lite flatterende artikler både i Dagbladet og Asker og Bærum Budstikke. Varslingen, som nå er gått videre til NIF, kommer fra en annen bærumsklubb, og vi støtter dette fullt ut.

Det handler om økonomisk styring for karates representasjonsutøvere, samt behandlingen av vår egen, tidligere topputøver Gitte, og forsøk på å presse varslere ut av styre og stell.

Økonomisk styring handler blant annet om at forskjellige stipendier og prosjektmidler muligens ikke er blitt brukt riktig, og eventuelle mangler på rapporter og åpenhet. Åpenhet om hvor mye som brukes og hva det blir brukt til. Behandlingen av Gitte går på at landslagsledelsens opplegg ikke har fungert for henne eller noen av de involverte utøverne, som igjen har ført til at de alle har sluttet. Hvor holdningen fra landslagssiden er at kommer du med ønske eller forslag til endringer, så er du vanskelig, og imot dem.

Sportssjef Jacobsen klandrer utøverne og kaller det en «ukultur» i et intervju med Budstikka, hvor han mener at utøverne ikke har det som skal til for å kunne nå opp, og ikke et ord om at landslagsledelsens opplegg kanskje ikke er bra nok, eller at det ikke har fungert. For, det har unektelig ikke fungert. Ingen seniorer har tatt medaljer i EM eller VM siden Gittes sølv i 2014.

Intervjuet med Jacobsen er trist lesing, og vi tolker innholdet som en bekreftelse på alt det Gitte sier i sitt intervju. Jacobsen representerer landslagsledelsens opplegg som overhodet ikke har fungert.

De yngre norske utøverne som har hevdet seg har vært spesielle talenter, som ene og alene er blitt gode grunnet det arbeid klubb og foreldre har lagt ned, og på tross av landslagsledelsen, etter vår mening.

Alarmerende er det også å høre at den eneste norske som har tatt medaljer i junior-VM de siste 10 årene, og senest i fjor, også har sagt nei til å jobbe tett på landslaget og ønsker å stå utenfor, i en alder av 18 år. Dette er et av de to største talentene som har kommet etter Gitte på damesiden.

Det forbauser oss at alle i forbundet, fra president, generalsekretær og nedover støtter opp om dette skakkjørte opplegget. På tross av at trenere for de mest aktive og suksessrike klubbene har varslet om disse forholdene jevnlig siden 2013.

Vi spør oss igjen om dette bare skal fortsette uten at noen tar noen grep?

Her er noen av linkene vi anbefaler at man leser, og er du ikke abonnent, støtt lokalavisen vår med et lite abonnement på +nettavisen deres.

https://www.budstikka.no/kampsport/kampsportforbundet-granskes-etter-varsel-fra-baerums-klubb/588357!/

https://www.budstikka.no/kampsport/forholdet-til-landslagsledelsen-var-en-katastrofe/588013!/

https://www.budstikka.no/kampsport/sportssjef-har-vaert-en-ukultur/590879!/

Av ledelsen

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.