E-kata WS2: Marion tok gull og bronse

23.05.2020

Det andre stevnet i kata E- World Series har pågått i 10 dager, og klubben deltok med fem utøvere. Fra resten av verden var det påmeldt over 750 utøvere fra 58 land som representerte alle kontinenter. I og med at dette stevnet er ren cup uten rekval-muligheter, er man avhengig av heldig trekning for å kunne komme langt, så sant man ikke er best.

Trym Holthe Laberg var uheldig med trekningen, og på tross av at han var blant topp 10 med sine poeng, kom han ikke til andre runde da han tapte for en god utøver i første.

Cornelius F. Johnsen tapte i andre runde i U16 for en kanadier som gikk til finalen. I U17 tapte han for en engelsk utøver som også gikk til finalen og som vant. Cornelius har mer inne og vil bli farlig fremover.

Ventor Gjuka tapte i andre runde i senior og Amund Hillestad tapte kvartfinale i U18 for en rumener som gikk til finalen og vant. Ventor jobber med å lære seg vår shito ryu, og når han knekker koden vil han bli en utfordrer internasjonalt.

Amund utfordrer de eldre mer og mer, og blir råere og råere, samtidig som han er en svært god tekniker. Han har hatt flott progresjon det siste året, så dette blir spennende fremover.

Marion Wester vant U18 i det første E – World series. Men det går opp og ned, og denne gangen ble det tap i andre runde i denne klassen. Marion gikk til semifinalen i U15, der hun tapte for en italiensk utøver, og Marion tok dermed bronse i klassen. I U17 ble det tap i første runde for en utøver fra Venezuela, som senere gikk til finalen.

I U16, derimot, gikk Marion hele veien til finalen. I semifinalen slo hun den utøveren som i U16 er ranket som nr. 1 i verden både i vanlige stevner og i E- stevner. Isra Celo er en utøver fra Østerrikes Inoue Ha-organisasjon, som har medaljer fra alle de tre store, Youth League, jr. EM og jr. VM. Marion slo henne med sin Chibana no kushanku mot Chatanyara kushanku, med 0,2 poeng. Det er små marginer blant de beste.

I finalen møtte Marion en fransk utøver, og Marion ville prøve en kata hun ikke har brukt før i konkurranser, da hun ikke hadde helt tro på de andre kataene hun hadde igjen etter å ha brukt sine beste underveis. Det ble kata Kishimoto no kushanku. En forholdsvis ny kata på katalisten, og foreløpig kun utført av et fåtall utøvere i stevner siden 2018. Den var så bra utført at det ble gull!

Det er en formidabel prestasjon å slå nummer én i verden i semifinalen, og så ta gull til slutt med en ny kata. Vi gratulerer med seier i World series igjen, denne gangen i U16 år!

Marion er nå ranket i E – stevner kata som nr. 1 i verden i U18 og som nr. 2 i U16. Intet mindre enn fantastisk!

Våre utøvere skal i gang med det første norske E – stevnet kommende uke, og med to internasjonale stevner som begynner kommende helg. Det ene er arrangert av tidligere verdensmester Luca Valdesi og der en rekke verdensmestere skal dømme.