Gull til Marion i e-kata

25.04.2020

Femtitre nasjoner deltok i den første e-katakonkurransen, som er det første av 4-6 stevner kalt World series. Disse stevnene gir ranking, og sammenlagt vinner får pengepremier. Dette første stevnet ble arrangert av Sveits.

E-konkurranse betyr at fremførelsen til hver deltager filmes og videoen sendes til et dommerpanel. Har man kommet med i konkurransen, blir man satt opp i et system tilsvarende kumite, men uten mulighet til rekvalifisering, hvor tapende semifinalister tar bronse. Utøverne får en tidsfrist for å sende inn sin kata, og dommerne får ett døgn på å annonsere resultatet av matchene. Det er fem dommere som gir poeng fra 5 til 10, og høyeste og laveste poeng blir strøket. Så får de som går videre ett døgn på å produsere en ny video av ny kata, og slik går det til man har en vinner av klassene i konkurransen.

Marion fikk kun plass i klassen under (u.) 18, mens hun er 14 år og skal egentlig gå i klassen u.16 år. I første runde gikk Marion Anan dai og hadde en motstander fra USA, deretter gikk hun Suparinpei mot Kroatia, Chatanyara Kushanku mot Iran (kvartfinalen), Papuren mot Frankrike (semifinalen) og  i finalen gikk hun Chibana no Kushanku mot en annen fransk utøver.

Marion Wester, gullvinner av det første e-katastevnet

Finalemotstanderen var Frankrikes beste utøver, som har to niendeplasser fra kadett- og juniorklassene i jr.-EM i henholdsvis 2019 og 2020. Den franske jenta har også vært i bronsefinalen i Youth League. Hun er en meget god utøver, og Frankrike er en stormakt innen karate.

Den franske finalisten er egentlig fra stilarten shotokan, men det er interessant å se at flere stilarter bruker kataer som ikke finnes i deres opprinnelige stilarter, men som er i vår stilart, shito ryu. Noe som bekrefter at vår stilart er en mangfoldig og rik stilart. 

Vi gratulerer Marion med gull i historiens første e-katakonkurranse. En bragd som er en stor oppmuntring for klubbens og landets konkurranseutøvere i kata.

Vi vil også rette en takk til Pål Wester som videoansvarlig.

Den neste e- konkurransen starter førstkommende søndag (26. april). Det er Italia som står som arrangør, og Marion skal her gå både u.16 år og u.18 år. Hun får følge av seks andre utøvere fra klubben i denne konkurransen. Konkurransen varer i 10 dager og er ikke World series, men et veldedighetsstevne for Nord-Italia, hvor vi i den forbindelse har donert penger.

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.