Gitte legger opp på topp nivå

30.01.2020

Gitte H. Brunstad har vært Norges desidert beste utøver de siste 10 årene. Hun avsluttet sin karriere som topputøver ved å vinne Nordisk mesterskap i slutten av november. Hun har nå flere nordiske mesterskapsseiere enn noen andre norske karateutøvere: ni totalt i individuelt og lag. Gitte tok i sitt siste år som topputøver også sin fjerde kongepokal, og har dermed flest kongepokaler på damesiden i karate. Disse er i tillegg til 21 NM-gull.

Medaljeutdeling fra VM 2014 (skjermdump fra WKFs streamingtjeneste)

Gjennom årene har Gitte vunnet bronse i junior-EM og sølv i senior-VM, som de største bragdene. Hun har også en 5. plass fra senior- VM, samt vunnet sølv og bronse i flere Premier League-stevner, som er karates verdenscup. Videre har hun gull i British Open, US Open og en rekke andre åpne stevner.

Gitte avslutter finalen om kongepokalen (arkivfoto)

Gitte begynte i fast jobb som lærer i høst, og det er ikke forenelig med å skulle satse på topp. Samtidig har forholdet mellom landslagsledelsen og Gitte vært en katastrofe de senere årene, slik at Gitte ikke har hatt noe ønske om å satse ytterligere sammen med dem. Synd for Norge, men Gitte fortsetter som trener i Mizuchi. Her vil hun nå ta over konkurransegruppa i kumite for shihan Henriksen og sensei Hansen. Shihan Henriksen trekker seg mer tilbake, mens sensei Hansen har startet egen klubb utenfor Drammen. Vi takker Gitte for alle de flotte stundene hun har gitt oss som historiens råeste utøver på kvinnesiden i Norge, og takker også for at hun nå er villig til å dele all sin kunnskap og erfaring med klubbens yngre utøvere.

Gitte “plukker jordbær (denne gang pærer) med de store” igjen, Tottori, Japan 2016 (arkivfoto)

Av ledelsen

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.