Gitte og Sankavi vant Nordisk mesterskap

26.11.2019

Lørdag 23. november gikk nordisk mesterskap av stabelen i Kolding, Danmark. Dette stevnet er for nordiske utøvere i tillegg til utøvere fra Estland, Latvia og Litauen. Klubben deltok med seks utøvere, tre i kata og tre i kumite.

I kata ble det 5. plass på Lisa Ø. Dahl i klassen 14/15 år og Amund Hillestad i klassen 16/17 år, mens det ble 7. plass på Ventor Gjuka i seniorklassen.

I kumite lyktes ikke Mithusiya Jeyakkumaran (18) helt i sitt første utenlandsstevne i seniorklassen, mens lillesøster Sankavi gikk helt til topps i klassen 14/15 år. Begge har potensial, så vi krysser fingrene for at de står på videre. Vi gratulerer Sankavi med gull i sitt første nordiske mesterskap!

Sankavi ble nordisk mester for første gang

En som har stått på i mange år nå, og som har vunnet en rekke nordiske mesterskap, er Gitte H. Brunstad. Selv om hun har trappet noe ned, viste hun at hun fortsatt er farlig. Danskenes store stjerne internasjonalt, Katrine Pedersen, som har sølv fra VM i 2016, og er ranket høyt i verden, måtte se seg slått av Gitte i klassen -68 kg i semifinalen. I finalen møtte Gitte Norges nye stortalent, Annika Sælid fra Sentrum Kampsport, Sarpsborg. Etter en jevn «lurekamp», fordi utøverne kjenner hverandre godt, viste Gitte at hun ikke er lett å slå. Annika tok tidligere i år gull i ungdoms-OL, og er definitivt Norges største talent i karate for tiden, men trenger litt mer tid for å slå Gitte. Gitte gikk meget taktisk og rutinert i sine kamper, og vi tar av oss hatten for nok et gull.

Gitte til topps igjen

Norge tok i alt fem gull og ble nummer fire i nasjonskampen. Danmark vant med 13 gull, Sverige ble nummer to med syv gull, og Finland nummer tre med seks gull.

Styret gratulerer alle med flott innsats.