2 gull, 2 sølv, 1 bronse i Banzai

08.10.2019

Mens mange andre ungdommer hadde høstferie, stod våre konkurranseutøvere hardt på i første delen av uken for å delta i internasjonale stevner i Sverige og Tyskland helgen 4.-6. oktober. Klubben hadde utøvere i Heian cup i Karlstad og i Banzai cup i Berlin. I Berlin var vi en tropp på 19 personer fra klubben, hvorav 11 var utøvere. Det var 32 nasjoner og rundt 1400 påmeldte i Berlin. I Heian cup deltok vi med fem katautøvere og én dommer.

I Heian ble det to fine bronser ved Leonard Holter i klassen 14/15 år og Ingrid Halvari i klassen 16/17 år. Ingrid slo for øvrig klubbvenninnen Thea A. Løkken i bronsefinalen. Ruben A. Løkken og Olai F. Johnsen lyktes ikke helt denne gangen, men det ble 5. plass på Olai i sitt første møte med katakonkurranse utenfor Norge.

Ingrid tok også bronse. Arkivbilde
Bronse i kata til Leo. Arkivbilde

Det er tøff konkurranse innen kata i Sverige, så dette var nyttig erfaring for våre. Vi takker Saleh Zomlot, som velvillig stilte opp som dommer.

I Banzai cup er katanivået enda høyere, noe våre beste fikk føle. Cornelius F. Johnsen hadde vært på skoletur til Polen og Tyskland, og hadde ikke fått forberedt seg godt nok. Han røk derfor ut etter første runde. Samme skjebne led Amund Hillestad. Ventor Gjuka gikk til andre runde, hvor han røk ut. Marion Wester gikk til 3. runde, og var kun 1 tiendel fra å bli med i medaljekampen, så dette var veldig bra. Det ble en 7. plass på Marion i klassen med 27 utøvere.

Marion kom på en 7. plass Arkivbilde

I kumite røk søstrene Sankavi og Mithusiya ut i første runde, mens Kaja Myhre tapte i andre runde. Henrik Hansen vant første runde, tapte andre, men fikk rekval og gikk til bronsefinale, der det ble tap. En fin 5. plass i dette sterke selskapet. Karina A. Løkken tapte knepent for vinneren av klassen i først. Dette ga rekval, og det ble seier i bronsefinalen etter god taktisk fighting. Flott av Karina, som fikk betalt for sin treningsguts denne gangen.

Bronse i kumite til Karina

Vi hadde denne gangen kun med Gitte H. Brunstad i senior dameklassene, og hun gikk som alltid sterkt. Hun ville ha mye matching, og dette førte til finaleplass i både vektklasse og åpen, samt at hun gikk for Ukraina i lag, som også gikk til finalen. Det ble knepne tap i de individuelle finalene. Derimot vant hun sine kamper i lag og tok gull etter å ha slått et fransk lag i finalen. Gitte hadde i finalen en perfekt ushiro geri, som fullstendig tok motstanderen på senga, men dommerne mente den var litt for hard, så det ble tilsnakk i stedet for poeng. Uansett, topp innsats og resultater av Gitte, som virker som hun koser seg med karate for tiden. Og da er hun farlig for noen og enhver.

Gitte tok sølv i to kumiteklasser
Gitte tok gull med laget til Ukraina

Evigunge sensei Jørn Ove Hansen stilte opp i klasse +40 år og herjet med de fleste av dem med glimrende sparkteknikker til hodet. Hver gang han skulle gå, samlet publikum seg ved hans matte på tross av at det var åtte andre matter også. Først møtte han en av de ukrainske coachene, som nettopp hadde gått +30-årsklassen, og han var litt for sliten til å kunne tilby Jørn Ove nok motstand. Det ble 6-0 til Jørn Ove, blant annet etter en flott ushiro mawashi. I neste kamp møtte han en høy nederlender, men Jørn Ove satset på sin hurtighet og var altfor rask for nederlenderen, som måtte ta et 0 – 8 tap for Jørn Ove. I finalen møtte Jørn Ove en annen nederlender, som var på det nederlandske landslaget samtidig som Jørn Ove, like gammel og godt trent. Det ble en tøff finale, hvor begge tok hverandre med en nedtagning hver og Ippon, og fulgte hverandre tett. På slutten kontrollerte Jørn Ove inn en 7 – 5 seier. En flott finale i denne klassen og til publikums store begeistring. For øvrig ba nederlenderen om et nytt møte neste år i Banzai Cup, så nå må Jørn Ove stå på et år til….