Marion i to katafinaler i Helsinki

18.08.2019

I tillegg kom hun til en bronsefinale. Disse bragdene gjorde hun i Helsinki Karate Open & Champions Camp 17.-18. august.

Etter å ha vært en uke på klubbens sommerleir på Kreta og spesialtrent litt med shihan Henriksen der, reiste Marion Wester (13) hjem og trente for seg selv. Deretter startet hun sesongen denne helgen og deltok i Helsinki Open. Tjuetre nasjoner, 70 klubber og nærmere 600 påmeldte konkurrerte. Marion var påmeldt i tre aldersklasser i kata for å få mest mulig trening. Alle var i eliteklassene u.14 år, u.16 år og u.18 år.

Stevnet var forventet å skulle gå etter de nyeste katareglene, men ble i stedet avviklet etter de gamle. Dette ga flere kataer enn forventet, noe som gjorde utfordringen enda større.

Hun gikk først i juniorklassen u.18 år, hvor hun gikk til finalen. Denne var blant de såkalte superfinalene på kvelden. Motstander der var Thi Thu Uyen Luu fra det vietnamesiske landslaget.

Den vietnamesiske verdensmesteren fra 2010, Hoang Ngan Nguyen, holdt for øvrig kataseminar i forbindelse med stevnet, hvor også Marion deltok. Nguyen hadde med seg hele det vietnamesiske katalandslaget, som ledd i oppkjøringen mot junior-VM i høst.

Etter å ha kvalifisert seg til denne finalen, men før superfinalen på kvelden, deltok Marion i de andre to klassene. I disse tok hun  5. plass i u.16 og sølv i u.14 år.

Marion tok to sølv i Helsinki Open

Totalt hadde hun da gått 11 kataer før superfinalen, så hun ble nok litt kjørt etter hvert. Dette ga seg nok utslag i den siste klassen hun gikk, u.16 år, og superfinalen mot Thi Thu Uyen Luu. Luu holdt verdensklasse, hun er rangert som nummer 17 i verden i juniorkata. Hun tok sølv i juniorklassen i Asiamesterskapet i april i år. Det ble tap for Marion, men hun tok et flott sølv i denne klassen, og fikk ett flagg mot denne sterke motstanderen. Av og til er ikke sølv nederlag.

Super innsats og flotte resultater av Marion, som igjen viser at hun er et av de største talentene i kata i Norge for tiden.

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.