Topp sommerleir på Kreta igjen

16.08.2019

Mizuchis sommerleir er et unikt opplegg som nok de færreste idrettslag i Norge kan vise til. På vårt faste anlegg Anais er det nå innredet nok et styrke og kondisjonstreningsrom, denne gangen i den øverste delen, Summerstar. Rommet var selvfølgelig åpent for alle gjester på anlegget, og en rekke foreldre og medreisende benyttet rommet, i tillegg til utøverne våre.

Dojo (treningssted) har vi på den overbygde takterrassen. Den har speilvegg, som er spesielt viktig når vi trener kata og grunnteknikker. Herlig bris der oppe og utsikt til havet skaper god stemning for trening. Matter og utstyr ble rigget til på dugnad i forkant av oppstart. Det hele er dermed et topp anlegg for vår klubb og vår sommerleir.

Dojoen rigges

Den 60 personer store gruppen vår i år bestod av familier med små og store familiemedlemmer. Den yngste trenende var 11 år og den eldste var over 50 år. Vi hadde med tradisjonelt trenende og konkurranseutøvere, søsken, venner og foreldre. Denne gangen hadde også en gruppe fra Vestnes Varfjell IL avd. kampsport tatt turen ned. Avdelingen er medlem av vår stilartsorganisasjon Inoue Ha Norway, og ble ledet av Mari og Mikail Karadash, som også bidro med å assistere shihan Henriksen under instruksjon av ungdommene. Også Lars S. Laingen, som i 2013 startet Molde karateklubb, deltok. Han og klubben har ambisjoner om å bli en del av Inoue Ha Norway. Rasmus Verlo, leder av valgkomiteen i Mizuchi, bidro med å hjelpe til med instruksjon.

Mikail Karadash trener yoko geri på kardio-kickboksingtrening

Shihan Henriksen dro ned i forkant, forberedte alt, og ledet som vanlig hele opplegget. Han holdt informasjonsmøte i forkant av hoveduken og redegjorde for programmet. Shihan Henriksen hadde ansvaret for fullstendig planlegging og gjennomføring.

I løpet av uken ble alle medreisende invitert til å delta på aktiviteter som ikke var karate, som boksing, yoga, brasiliansk jiu jitsu og kardio kickboksing. Det var to økter med karate hver dag, samt alternative treninger.

Trening på stranden

Mandag og torsdag var det kardio kickboksing med Tine F. Henriksen. Da fikk folk kjørt seg skikkelig. Dog ikke mer enn at de ba om en ekstra økt med denne alternative treningen, som vi la inn torsdag formiddag.

Kardio kickboksing med Tine (i svart cap)
Styrketrening hører med til kardio kickboksingtrening

Tirsdag var det yoga med Stella Kritikou. Det var en yogatrening alle deltagerne følte de kunne klare å være med på. Stella var ny i forfjor, og er en god instruktør på vår sommerleir.

Yogatrening med Stella Kritikou
Yogagruppen

På onsdag var det i tillegg til karatetrening, trening i Brasiliansk jiu jitsu med Christos Koutsourakis. Det er en trivelig trening av teknikker for selvforsvar på bakken.

Så gøy er det å trene BJJ (Sara og Eirill)
Demonstrasjon av teknikk under BJJ-trening
BJJ-gjengen med Christos

Torsdag kveld ble det som tidligere år holdt karatetrening i solnedgangen på stranden, hvor meditasjon ved havet var siste øvelse. Nok en uforglemmelig opplevelse.

Trening i vannet
Meditasjon i vannkanten i solnedgangen

Fredag var det busstur til det spesielle strandområdet Elafonissi, Agia Sofiagrotten og Unescos verdensarv, klosteret Chrisoskalitissa. Shihan Henriksen ledet turen, og underveist foreleste han om de forskjellig reisemålene på turen og Kretas historie. Fredag kveld var satt av til shopping inne i Chania, som ligger ca. 3 km fra vårt anlegg.

Shihan, Gitte og Sara på Chrissoskalitissaklosteret

Lørdag ettermiddag var det tid for siste trening, som var boksing. Giannis Galgouranas, tidligere toppbokser i Hellas, kjørte en økt ,og det var spennende trening.

Gitte og Eirill trener hook
Boksing med Giannis

Vi hadde også besøk av den lokale karateklubben på våre treninger gjennom uken, på tross av at de var fra stilarten shotokan. På en av treningene fikk alle et innblikk i forskjellen mellom de to stilartene gjennom deres og vår bassai dai. Deres instruktør, Stamatis Katsimpiris, var selvfølgelig tilstede, både på treninger og sosialt.

Karate med shihan Henriksen (som var fotograf også)
Gitte og Eirill trener kumite

Mellom alle øktene var det bading ved stranden og den klassiske Mizuchiøvelsen barn-/ungdomskasting ble utøvet i sjøen. Kim H. Skretting utførte den beste saltoen, baklengs, mens Anton Isaksen denne gangen tok tittelen «det mest spektakulære svevet». Han gikk for yoko tobi geri a la Carl Gustav. Men, det er flere bak ham som truer tittelen hans neste år!

Anton i yoko tobi geri: årets beste svev
Kim i strøken baklengs salto

Restauranten på anlegget Anais er en av de beste på øya. De har en svært variert meny, med det meste som store og små kan ønske seg. Kvaliteten på mat og drikke er super, og servicen vi opplevde kan ikke bli bedre. Med tanke på at vi var en stor gruppe som kom og spiste samtidig hver kveld, og hvor alle bestilte fritt a la carte, var det nesten utrolig at det gikk så glatt som det gjorde. Men restauranten kunne ikke bare by på glimrende restaurantopplegg. De forsynte oss også med en Brasiliansk jiu jitsu instruktør. Christos var leiet inn i perioden vi hadde flest besøkende, og jobbet som kelner i restauranten etter at han var ferdig med sin egen jobb på dagtid.

“Ungdomsbordet”

Som hver kveld hele uken, ble hoveduken avsluttet med felles middag da solen var på vei ned over vårt anlegg Anais. Shihan Henriksen, i samarbeid med våre utøvere og deres foreldre, gjorde ære på hele betjeningen på Anais. Shihan holdt tale og vi serverte dem kake. En liten gest fra en takknemlig karateklubb som var blitt tatt godt vare på.  

Sommerleiren er et unikt opplegg og tilbud klubben har til våre medlemmer og deres familier. Ikke bare får man et topp faglig opplegg, men det sosiale står også til toppkarakter. Spesielt imponert er vi over hvor flott de litt mer erfarne ungdommene inkluderer de nye og yngre på en utmerket måte. Og, når barna og de unge koser seg, ja da ligger alt til rette for at også de voksne kan kose seg. Noe vi tror de virkelig gjorde i henhold til alle de positive tilbakemeldingene.

En del konkurranseutøvere kom ned før hoveduken, samt at noen ble igjen litt etter hoveduken. Shihan Henriksen instruerte derfor både før og etter selve hoveduken. Alle deltakerne var med på å bidra til at dette nok en gang ble veldig vellykket.

Barne-/ungdom-/voksenkasting på gang

En spesielt stor takk til shihan Henriksen, som trakk i alle snorer og hadde full kontroll på det hele. Vi slutter ikke å bli imponert over hans brede spekter av internasjonale forbindelser og evner til å organisere.  Videre takk til Mari og Mikail Karadash og Rasmus Verlo for assistanse for shihan Henriksen. Også en stor takk til alle som jobber på Hotel Anais i Krissi Akti, Chania, og spesielt familien Stavroulakis, Tine F. Henriksen for kardio kickboksing, Christos Koutsourakis for BJJ, Stella Kritikou for yoga og Giannis Galgouranas for hans boksetrening.

Brødrene Vasillis og Angelos Stavroulakis, sammen med Christina, kona til Vasillis, styrte sitt restaurantteam på en måte som stod til toppkarakter i år igjen. Maken til hyggelig og personlig service skal man lete lenge etter!

Til slutt en takk til Katerina Paleologou i resepsjonen, som alltid er behjelpelig uansett hva det skal være.

Vi som var med gleder oss allerede til neste års sommerleir, hvor hoveduken blir 2 – 8. august.

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.