Henrik i semifinale i Youth Cup

08.07.2019

Verdenscupstevnet for 12- til 18-åringer gikk i Umag, Kroatia helgen 6.-7. juli. Vi deltok med to utøvere i kumite (kamp), Kaja H. Myhre i klassen jenter kadett (14/15 år) -54 kg, og Henrik W. Hansen (13 år) i klassen u. 14 år, -40 kg.

Kaja hadde vært sengeliggende hele uken, og i klassen med 115 utøvere ble det tap for Egypt 0-2 i første runde. Dessverre ble det ikke rekvalifisering da Egypt senere tapte kvartfinalen.

Henrik hadde walk-over i første runde i klassen med 81 utøvere. I andre runde ble det seier 2-1 over Aserbajdsjan, i tredje runde seier 1-0 mot Ukraina, i fjerde runde seier 1-0 mot Frankrike og i kvartfinalen seier 2-0 mot Skottland. De tre førstnevnte nasjonene er regnet for å være blant de sterkeste nasjonene i verden, så dette var meget sterkt av Henrik.

Henrik Hansen gikk til femteplass i Youth Cup, Kroatia. Her med Sandra Sanchez, verdensmester i kata. Foto: J.O. Hansen, Facebook

I semifinalen møtte han vinneren av forrige verdenscup, fra Ukraina, og det stod 0-0 til siste sekund. Da angrep Henrik med slag mot hodet, men ble kontret med ura mawashi til hodet, som motstanderen fikk scoring for. Dermed ble det tap og plass i bronsefinalen. Ukraineren vant senere finalen 3-0.

I bronsefinalen møtte Henrik en utøver fra Kosovo. I denne runden virket det som om dommerne satte lavere krav for å få gi poeng. Motstanderen var den som fikk mest glede av dette, og dermed ble det tap for Henrik.

Vi gratulerer Henrik med 5. plass i dette toppstevnet, som viser at han kan hevde seg blant de aller beste i verden i sin vekt og aldersklasse!

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.