Gitte i Serie A i Montreal

27.06.2019

I helgen (22.-23. juni) gikk det et Serie A-stevne i Montreal, Canada. Vi deltok med Gitte H. Brunstad i kumite -68 kg. Med seg hadde hun shihan Henriksen som coach.

Shihan og Gitte på en lokal café

Serie A har vanligvis alle de beste utøverne i verden, pluss at alle land kan stille med et ubegrenset antall utøvere, i motsetning til Premier League (PL), hvor klassene er begrenset til kun 64 utøvere blant de topp 100 rangerte utøverne i hver klasse.  

Grunnet skader de siste årene har Gitte falt på rankingen ned til 145. plass i løpet av skadeperioden. I mai gjorde hun det bra i Serie A i Istanbul, og var før stevnet i Montreal ranket som nummer 102 i sin klasse i verden. Stevnet i Montreal var derfor av stor viktighet for å prøve å komme seg inn blant topp 100 og å få adgang til å stille i PL.

Gitte i Montreal

Denne gangen var det 49 utøvere i klassen, og Gitte hadde i første runde trukket en italiensk utøver bak henne på rankingen. Det ble seier 8 – 0 etter god fighting av Gitte. I neste runde møtte hun en tysk utøver, som var i finalen i u.21 VM i 2017, og som tyskerne satser hardt på. Det ble en tøff kamp der Gitte ledet 4 – 2 til det gjenstod 30 sekunder, og hadde senshu. Det betyr at ved uavgjort vinner den som hadde den første scoringen (senshu). Men dommerne ødela resten av stevnet for Gitte ved å godkjenne et spark til hodet som hun blokkerte, men én av dommerne kastet flagget i været, og dermed kastet de andre dommerne seg på for å støtte førstnevnte. Dermed ble det tap 4 – 5. Den tyske utøveren tapte etterpå 0 – 1 for Kina, som igjen tapte 0 – 1 for Japan, som gikk til finale. Det er små marginer i denne sporten, og denne gangen hadde ikke Gitte marginene på sin side, men hun viser at hun er med blant de beste.

Dette betyr likevel at Gitte er kvalifisert til å prøve å komme med i det neste Premier League-stevnet vi satser mot. I og med at landslaget har støtt Gitte ut i kulden etter skadene, kjører klubben et eget opplegg der vi involverer noen av våre tidligere topputøvere. Vi har også inngått et tettere samarbeid med både Danmark og Sverige for å gi våre beste matching i tiden som kommer.

I og med at hverken Gitte eller shihan Henriksen hadde vært i Canada før, benyttet de sjansen til å besøke lokale severdigheter,og smake på lokale spesialiteter. Montreal ligger i den fransktalende delen av Canada, noe også kultur og folk bar preg av. Vi så blant annet en kirke som lignet svært på Notre Dame i Paris ved samme navn.

Gitte i Notre Dame

Denne delen av Canada er betydelig mer europeisert enn det man finner i USA. Hastighet oppgis i km/t og biler er generelt mindre. Alle skilt både i trafikken og ellers er som regel på fransk og engelsk eller kun på fransk. Shihan og Gitte kom tilbake med et svært positivt inntrykk av landet og menneskene og var enige om at det hadde vært en givende reise sportslig og kulturelt.

En lokal spesialitet i Montreal

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.