Universitetspris til vår styreleder

24.06.2019

Ledelsen i Mizuchi karateklubb gratulerer vår styreleder Ørjan G. Martinsen med tildelingen av Innovasjonsprisen for 2019 fra Universitetet i Oslo. Ørjan har vært medlem av Mizuchi KK siden 1984. Han er professor i fysikk og elektronikk og er leder for en forskningsgruppe på 16 personer på Oslo Universitetssykehus og Universitetet i Oslo. De forsker på biologisk vevs elektriske egenskaper og hvordan dette kan brukes i medisinsk diagnostikk. Han har konstruert elektronikk for Samsung og bidratt til å utvikle en rekke forskjellige teknologiske løsninger for pasienter og andre grupper. I fjor ble han utnevnt til æresdoktor ved Tallinn University of Technology for denne innsatsen.

Prof. Ørjan G. Martinsen ved en konferanse i Brasil tidligere denne måneden

Også her i klubben har vi fått litt innblikk i Ørjans forskningsaktivitet. I fjor stilte f.eks. noen godt voksne utøvere opp som forsøkspersoner i et prosjekt hvor målet var å måle dehydrering. Da måtte de kjøre en nitti-minutters økt uten å drikke noe og så sitte en stund i badstuen før de ble målt på med elektroder på overarm og rygg. Deretter fikk de drikke masse sportsdrikk før de ble målt på igjen. I samarbeid med klubben prøver Ørjan nå å få en elektronikkstudent interessert i å gjøre et prosjekt hvor et trådløst akselerometer og gyroskop bygges inn i en legg/vristbeskytter som hjelp for perfeksjonering av sparketeknikker i kumite.

Av: Shihan Geir V. Henriksen

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.