Prosjekt «48 år og svart belte på under 10 mnd.»

07.06.2019

Tom Haugland (48) er ikke som andre. Han hadde fagutdannelse innen håndverk da han som 35-åring bestemte seg for å utdanne seg til lege. Han måtte da ta en topp eksamen fra videregående pluss sanke litt ekstra poeng, nok til å komme inn på medisinstudiet. Som sagt, så gjort. I og med at studiet ville ta en del år og han trengte å finansiere det hele, startet han ved siden av studiet et firma sammen med sin daværende samboer.

Studier og drift av firmaet gikk hånd i hånd, og da han var ferdig utdannet lege i en alder av 45 år, hadde de bygget opp firmaet til 250 ansatte. Dermed ble det fortsatt fullt engasjement i firmaet og foreløpig ikke legepraksis.

Da shihan Henriksen var tilbake fra sin reise i Østen midt i mars, tok Tom kontakt med ham. Tom ville vite om shihan hadde tid og anledning til å hjelpe ham med å nå sitt mål i første omgang, som er å ta svart belte, og om mulig, på under 10 måneder. Shihan Henriksen gikk gjennom sine planer for 2019, konkluderte med at det var mulig og la frem hva det ville kreve. Mandag 18. mars startet Tom og shihan samarbeidet.

Tom har gjennomført graderinger til gult, oransje og grønt belte siden 18. mars, og er nå på besøk hos shihan Henriksen i Cha-Am i Thailand. De trener sammen på stranden hver dag. I tillegg trener Tom muay thai (thaiboksing) i den lokale muay thai-klubben hvor han også trener styrke. Fredag 7. juni ble han gradert til blått belte på stranden i Thailand. Nå skal mester og elev i gang med trening mot gradering 3. kyu, brunt belte.

Tom i starten på Pinan Sandan på stranden i Thailand

Mens Shihan drar tilbake til Norge for å holde graderingsleir i midten av juni, blir Tom igjen i Cha-Am, trener og venter på å fortsette samarbeidet når shihan kommer tilbake etter sankthans. Plan for å gradere til det første brune beltet er under sommerleiren på Kreta i august, om ikke før.

Vår strandoase i Cha-Am, Thailand

Shihan Henriksen sier at Tom har usedvanlig treningsguts, og han er ikke i tvil om at de kommer til å lykkes, så sant Tom greier å holde seg frisk og skadefri.

Vi følger spent med videre på Shihan Henriksen og Tom sitt prosjekt.

Har du tanker og/eller meninger om prosjektet, gi uttrykk for din mening på våre Facebook-sider eller på Instagram.

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.