Gitte til tredje runde i serie A i Istanbul

20.05.2019

Mens de fleste i Norge feiret nasjonaldagen fredag, deltok en liten tropp fra klubben i Serie A-stevnet i Istanbul. Der var det 101 nasjoner og over 1800 påmeldte som deltok. Serie A er kvalifiseringsstevne til Premier League og til OL. Som regel deltar alle de beste i verden.

Ventor, Vanesa, herr og fru Gjuka, shihan Henriksen og Gitte feirer 17. mai

Fra klubben deltok Ventor Gjuka i kata, og Vanesa Gjuka og Gitte H. Brunstad i kumite. I klassen til Ventor var det 205 deltagere, og nivået var skyhøyt. Ventor har akkurat bikket 18 år, og fikk verdifull erfaring selv om han ikke kom videre fra første runde. Det samme gjaldt søsteren Vanesa, som tapte 0 – 3 for en utøver fra Mexico, i sin debut i serie A, med 133 utøvere i klassen -61 kg.

Gitte hadde walkover i første runde i -68 kg, og møtte deretter en italiensk utøver som hadde slått Brasil i første runde. Gitte hadde god kontroll, selv om resultatet kun ble 1 – 0. Taktisk og bra av Gitte. I tredje runde møtte hun Halyna Melnyk, Ukraina, som er ranket som nummer 5 i verden i klassen. Gitte gikk igjen taktisk og fornuftig, og var nær ved å score et par ganger. Kampen endte 0 – 0, og i og med at Melnyk hadde vært den som hadde tatt mest initiativ, vant hun helt korrekt på dommeravgjørelse.

Melnyk tapte neste kamp for Alisa Buchinger, Østerrike, verdensmester i klassen i 2016, og dermed ble det ingen rekval for Gitte. Klassen hadde 99 utøvere, og som vi skjønner var Gittes pulje knallhard.

Gitte sanket verdifull erfaring i og med at hun ikke har deltatt i Premier League på snart 2 år grunnet skade og tap av rankingpoeng. Hun viste at hun kan lage vanskeligheter for hvem som helst oppe i verdenstoppen, denne gangen i Serie A. Målet er nå å komme inn igjen blant de som får anledning til å delta i Premier League også. I Premier League er det begrenset til 64 utøvere i hver klasse. I Serie A er det ingen begrensning på deltagerantall, og derfor blir klassene mye større.

Bettina Alstadsæther, Stavanger k.k, som gikk i Vanesa sin klasse, gikk også ut i tredje runde etter en jevn og god kamp mot japanske Mayumi Someya. Someya er ranket som nummer 10 i verden, og det ble tap 5 – 7 for Bettina.

På herresiden gikk Daniel Cho Johnsen, Sportskarate i Ålborg/Sentrum Kampsport, og Ole C. Hansen, Sportskarate i Ålborg/Sarpsborg k.k., ut i første runde.

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.