NM – beste klubb og begge kongepokalene

20.03.2019

NM individuelt er det største og mest betydningsfulle stevnet her hjemme. Her blir de gjeveste nasjonale pokalene innen vår idrett delt ut til beste kvinne og beste mann. Det var mye å glede seg over for Mizuchi lørdag da NM individuelt gikk av stabelen på hjemmebane i Rykkinnhallen lørdag 16. mars.

Det var stinn brakke under NM i Rykkinnhallen i Bærum

Forbundet hadde ordnet med 29 utenlandske dommere, hvorav flere hadde europeisk dommerlisens. Dette ga god dømming, selv om det ligger i sportens natur at det vil forekomme feil avgjørelser. Men, flott av forbundets Robert Hamara, som gjennom sine gode dommerforbindelser internasjonalt hadde fått til dette. Det er et godt eksempel på hvor viktig det er at vi er representert på de internasjonale arenaene.

Etter å ha vært beste klubb i NM i rundt 20 år, noe som er unikt i seg selv, har vi i de to siste årene blitt slått av Sarpsborg karateklubb. Juan Lopez og hans folk gjør en flott jobb med sine unge, og vi har skrevet i en årrekke om at de kom til å gi oss skikkelig kamp om «beste klubb» tittelen. Derfor er det med stor glede vi konstaterer at vi igjen er på topp.

Glad gjeng fra Mizuchi (noen hadde reist hjem allerede)

Alle vet at shihan Henriksen de siste årene har overlatt mer av arbeidet med konkurranseutøverne til sensei Ek og sensei Hansen, etter selv å ha ledet dette arbeidet i 40 år. Denne overgangen har tydeligvis gått veldig bra, og utøverne presterte flott i årets individuelle NM. Vi deltok med 24 utøvere fordelt på 32 starter, og de tok 11 gull, åtte sølv, åtte bronse og begge kongepokalene. Rekorden vår, som er norgesrekord, er fra 2011 da vi tok 14 gull, 11 sølv, seks bronse og begge kongepokalene. Med litt mer flaks kunne rekorden ha røket.

Kata

I kata har vi de senere årene ikke satset så mye, men i høst fikk vi flere katautøvere fra andre klubber, og vi tok tak i dette. Under ledelse av sensei Ek, er det blitt en flott katagjeng, som også viste seg frem under NM. To av de nye utøverne, som for øvrig kommer fra stilartene wado ryu og shotokan, har jobbet med våre shito ryu-kataer, og dette førte til gull.

Marion Wester i klassen 12/13 år var suveren i sin kataklasse. Marion reiser fra andre siden av Oslo for å trene hos oss, og kommer egentlig fra wado ryu. Hun er omtalt annet sted på disse sider, etter at hun som første norske vant et stort internasjonalt stevne i Danmark i forrige måned. Marion går nå kun shito ryu-kataer.

Lisa og Marion, begge norgesmestere i kata 2019

Lisa Østby-Dahl kommer fra Tønsberg-området for å trene jevnlig i klubben. Hun tok gull i kata 14/15 år etter flotte kataer, én shotokan kata og to shito ryu-kataer.

Familien Gjuka

En annen familie som også kommer fra Tønsbergområdet, er familien Gjuka, med katautøveren Ventor, og kumiteutøveren Vanesa.

Ventor tok gull i kata u.21 år og sølv i senior kata. Ventor gikk shotokan-kataer, men jobber med shito ryu-kataer også, og føler at han ikke har de godt nok inne for konkurranser foreløpig.

Ventor tok gull i kata

Vanesa tok sølv i u.21 -61 kg, og bronse i senior -61 kg. I seniorklassen til Vanesa slet den etablerte landslagsutøveren, Bettina Alstadsæther, skikkelig med Vanesa i semifinalen og slo Vanesa knepent 1 – 0, og Vanesa tok bronse. Kjempekamp av Vanesa!

Vi må nevne at det er et beundringsverdig engasjement fra utøverne og foreldrene deres fra Tønsbergområdet. Foreldrene støtter hundre prosent opp om de unge og kjører flere ganger i uken fra Tønsberg til oss for å trene!

Olai Fykse Johnsen debuterte i NM i kataklassen 12/13 år, gjorde det flott og tok bronse. Hans bror Cornelius hadde litt stang ut i kata 14/15 år, men fikk likevel bronse. Vi tror Cornelius kommer sterkt tilbake.

Olai (til venstre) tok katabronse (arkivbilde)

Henrik Walstad Hansen deltok i både kata og kumite 12/13 år, og tapte knepent finalen i kata, men vant suverent i kumite med en rekke flotte teknikker.

Henrik ble norgesmester i kumite 2019

Amund Hillestad er tilbake i kata 14/15 år, etter langt skadeavbrekk. Dette har satt ham tilbake, og han har ikke fått forberedt seg så godt som han ønsket, da skaden fortsatt plager ham. Likevel ble det en flott 5. plass i klassen.

Amund i flott positur

Kaja H. Myhre deltok både i kata og kumite, og har potensial i begge deler. I kumite, som er Kajas prioritet, ble det en flott bronse etter knepent tap for vinneren av klassen i semifinalen. I kata ble Kaja disket i 3. runde.

Bronse til Kaja (nr. 2 fra høyre) i kumite

Thea A. Løkken og Ingrid Halvari, som gikk i kataklassen 16/17 år, lyktes ikke helt denne gangen, og må bare stå på videre.

Kumite

I kumite har vi i en årrekke gjort det spesielt bra på damesiden i alle aldersklasser, og dette fortsatte i år.                                              

Karina A. Løkken tok en flott bronse i klassen 12/13 år.

Karina (til venstre) tok bronse og Sankavi (til høyre) ble norgesmester 2019 i kumite (arkivbilde)

Sankavi Jeyakkumaran vant i fjor klassen 12/13 år, og i år har hun akkurat gått opp i klassen 14/15 år. Denne vant hun i vektklassen -47 kg etter flott og smart fighting.

Storesøster Mithusiya tapte semifinalen i klasse 16/17 år –-53 kg, men tok bronse.

Mithusiya tok bronse i kumite (arkivbilde)

Mariam Skogland vant klassen hun og Mithusiya deltok i, etter å ha fightet virkelig flott i finalen mot Askers Ylva Bue Forberg.

Mariam, norgesmester i kumite 2019

I u.21 ble det finale mellom Ronja Ek og Vanesa Gjuka i -61 kg, hvor Ronja denne gangen trakk det lengste strået. Ronja gjorde også en kjempeflott finale i senior -61 kg, mot tidligere nevnte Bettina Alstadsæther. Kampen endte 0-0, men Ronja tapte på dommeravgjørelse. Men, sterkt av Ronja, som måtte tåle flere tunge treffere fra Alstadsæther, som utviste så dårlig kontroll at hun ble advart flere ganger, og var på nippet til å bli disket.

Gull til Ronja (midten) og sølv til Vanesa (venstre) i kumite

Eirill Bungum og Tilde E. Eine møttes i finalen i u.21 -68 kg, og disse to treningsvenninnene bytter på å slå hverandre støtt og stadig. Denne gangen var det Eirill som vant, og det ble sølv til Tilde. De to deltok også i senior -68 kg, hvor først Eirill måtte se seg slått av Norges sterkeste på kvinnesiden, vår egen Gitte H. Brunstad. Det ble bronse på Eirill, mens Tilde gikk til finalen, og også hun måtte se seg slått av Gitte, og dermed enda et sølv til Tilde.

Norgesmester Eirill (under 21 år)
Gitte ble norgesmester i kumite senior damer 2019, Tilde tok sølv og Eirill bronse.

Ariana Alic har prioritert siste del av sine studier denne sesongen, men var utilnærmelig i senior -55 kg. Finalen hennes ble kanskje den mest spektakulære av alle finalene. Hun fikk poeng for flere spark til hodet og avsluttet kampen før full tid. Flott av Ariana!

Norgesmester i kumite 2019: Ariana (arkivbilde)

Gitte H. Brunstad var ute med kneskade i 9 måneder frem til slutten av juli i fjor. Etter å ha fulgt olympiatoppens opplegg for opptrening av det skadede benet, kom hun sterkt tilbake. Hun vant et internasjonalt stevne i Japan i slutten av juli, der hun slo en japansk landslagsutøver i finalen. Hun vant som første norske kvinne det prestisjetunge Croatia Open i månedsskiftet september/oktober, vant Polish Open i oktober, og Nordisk mesterskap i november. Gitte vant klassen -68 kg i NM etter sterk fighting. Hennes fighting var så overbevisende at juryen for kongepokalen bestemte seg for å tildele Gitte pokalen. Gitte er nå den kvinnen i Norge med flest kongepokaler i karate: hele fire stykker.

Gitte og Ismail ble tildelt kongepokalene i karate 2019

Silje M. Vedvik oppholder seg for tiden i Molde, men var tilbake i Bærum for å delta i NM. Det ga sølv i klassen senior +68 kg.

Silje med vinneren Lotte Andersen (Stavanger karateklubb)

På herresiden var det brødrene Amroun og Ismail Bellemkhannate som skulle forsvare vår ære i kumite.

Mikael Amroun gikk til finalen i senior -84 kg der han dessverre nærmest ble ranet for gullet etter finalenes flotteste kast med oppfølging, og kun fikk flagg fra én dommer. Her burde det vært tre flagg, da tre av dommerne hadde klar sikt til skåringen, mens kroppen til Mikael skjulte sikten for den fjerde dommeren. I dette tilfellet må vi spørre hvor de andre to dommerne var. Riktignok hadde det vært en lang dag, men dette var ikke bra. Dermed ble det tap 0-1 tap og sølv på Mikael etter flott fighting. Se på billedserien av den omdiskuterte situasjonen, og legg merke til tiden på tavlen i bakgrunnen, som viser hvor fort det gikk, og at hoveddommeren bryter etter at Mikael var ferdig. Den dommeren som er bak Mikael kan ikke se, og vi forstår at han ikke løftet flagget. En av de andre tre dommerne som alle satt godt plassert, løftet flagget. Det burde etter vår mening vært tre flagg oppe.

Mikael dukker unna slaget
Mikael starter kastet
Mikael tar motstanderen helt ned
Mikael slår
Mikael avslutter
Det ble sølv til Mikael til tross for godt kast

Arik Amroun tapte semifinalen +84 kg etter stillingen 1 – 1, men hvor motstanderen hadde skåret først. Det ble bronse til Arik.

Bronse til Arik (arkivbilde)

I samme klasse gikk da Ismail til finalen mot Ariks banemann, og vant overbevisende. Så overbevisende at han ble tildelt kongepokalen. Dette er Ismails (21) første kongepokal, men vi tror han kommer til å ta flere.

Her er medaljestatistikken:

PlassKlubbGullSølvBronseTotalt
1.Mizuchi118827
2.Sarpsborg104620
3.Sentrum51814
4.Vestnes Varfjell IL – kampsport43512
5.Sentrum kampsport Sarpsborg3025
6.Rana2237
7.Skedsmo2215
8.Stavanger2125
9.Tyholmen2103
9.Hundvåg 2
103
11.Asker1225
12.Sakura1214
13.Os1146
14.Kristiansand1102
15.Narvik1001
16.Vågsbygd0538
17.Tiger0459
18.Troll0448
19.Haugaland0235
20.Nordlys0202
21.Byafossen0134
22.Ryen kampsportklubb0101
23.Moss0044
24.Marienlyst0022
24.Haugesund0022
24.Tresfjord0022
27.Oslo0011
27.Bærum
kampsportklubb
0011

Vi gratulerer våre utøvere med fantastisk innsats og resultater! Gratulasjoner går også til trenere, ledere og foreldre, som står bak utøverne. Videre en takk til våre to dommere, Morten Lein og Erik J. Berg.

Klubben er nå oppe i 25 kongepokaler og til sammen 388 NM gull i lag og individuelt.

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.