Årets første Østlandscup, Bjølsenhallen

11.02.2019

Vi hadde med 16 utøvere fordelt på 20 påmeldinger. Totalt fikk vi med oss hjem fem gull, fem sølv og 13 bronsemedaljer og ble nest beste klubb like bak Sarpsborg Karate Klubb.

Martin Walstad Hansen og Ruben Løkken var først ut i kata 7-10 år. Som vanlig skal alle utøvere i denne klassen gå to kamper hver. Både Ruben og Martin vant begge sine kamper, så de var i egen klasse her. Meget bra.

Martin og Ruben vant sine kamper. Arkivfoto fra 2018

Videre gikk Martin Walstad Hansen kumite menn 7-10 år. Det ble seier i begge kampene, 6-3 i første og 8-0 i andre kamp. Gratulerer igjen.

Neste ut var Celine Marie Walstad Hansen. Hun er bare 7 år og skulle prøve seg for første gang i kumite kvinner 7-10 år. Selv om hun var mer enn et hode lavere enn sine motstandere, så gikk hun på som en terrier uten noen form for respekt. Utrolig moro å se, og det var flere enn meg som måtte flire litt. Det ble to velfortjente seiere til Celine. Hun vant 4-3 i første kamp og 6-1 i andre kamp. Gratulerer så mye. (Se video i lenken under).

https://www.mizuchi.no/wp-content/uploads/2019/02/Video-2.mov

Klassen kumite jenter 7-10 år. Celine er nr. 3 fra venstre

Videre var det Marion Wester sin tur i kata kvinner 12-13 år. Marion gikk ikke overraskende til finalen mot Emily fra Sarpsborg. Marion gikk en meget sterk kata, og jeg var sikker på at hun skulle få gullet. Dessverre ville dommerne det annerledes, og det ble sølv til Marion og gull til Emily. Gratulerer så mye til begge to.

Sølv til Marion i kata

Neste klasse ut var kata kvinner kadett 14-15 år, hvor både Lisa Østby-Dahl og Kaja Hammer Myhre gikk innledningsvis sterke kataer. De møtte hverandre i finalen, og her trakk Lisa det lengste strået. Begge gikk meget bra, men Lisa var litt skarpere, og ble derfor premiert med gull, mens Kaja fikk sølv. Gratulerer begge to.

Gull til Lisa og sølv til Kaja i kata

Så var det duket for kata kvinner junior 16-17 år med Ingrid Halvari og Thea Løkken. Thea hadde ikke marginene på sin side denne gangen, men Ingrid tok en fin-fin 4. plass. Gratulerer (se bilde lenger ned på siden).

Thea. Arkivbilde

Henrik Walstad Hansen og Olai Fykse Johnsen var neste ut i kata gutter 12-13 år. Begge leverte sterke kataer. Henrik gikk helt til finalen og vant den med 3-2 på flaggdømming, selv om han hadde en ustøhet. Meget sterkt. Olai endte på en sterk bronse i sitt første stevne. Gratulerer begge to.

Henrik tok gull- og Olai sin første bronsemedalje i kata

Henrik gikk også i kumite 12-13 år. Han kom fint i gang og tok tidlig ledelsen, men ca. 30 sekunder ut i kampen timet han motstanderen og kontret perfekt med ushiro geri rett i maven. Motstanderen ble helt slått ut og måtte ta telling. Han fikk ikke fortsette, og Henrik ble disket. Kjipt, men sånn er idretten. Det er bare å nullstille og ta med seg det som var bra. Grattis uansett.

Cornelius Fykse Johnsen var som vanlig meget sterk i sin kataklasse menn kadett 14-15 år. Moro å se Cornelius i aksjon. Han vant klart mot sine motstandere, og i finalen vant han nesten enstemmig med fire flagg. Det femte flagget er dommeren som alltid dømmer motsatt av de andre dommerne, så det er ikke så mye å bry seg om. Grattis Cornelius.

Cornelius (bak til høyre) vant gull i kata. Her sammen med Henrik, Ingrid, Marion, Lisa og Olai

Ventor Gjuka var vår mann i kata senior, hvor han tar seg helt til finalen. Ventor gikk flere sterke kataer, men i finalen ble Ruben Vinje Fagerland for sterk. Her er det bare å stå på, for Ventor nærmer seg, så det blir spennende fremover. Gratulerer med sølvet, Ventor.

Sølv til Ventor i kata senior

Så var det duket for jenter 12-13 år hvor vi hadde Sankavi Jeyakkumaran og Karina Løkken. Sankavi overbeviste med flere sterke kamper og tok seg til finalen.

Gull til Sankavi og sølv til Karina i kumite

Karina, som har jobbet hardt for tiden, får betalt for strevet, og hun blir bare bedre og bedre. Hun imponerte også med flere sterke kamper, og hun holder seg til de arbeidsoppgaver vi blir enig om. Hun fighter sterkt og vinner sine kamper. Dermed var det duket for en ren Mizuchifinale.

Dette ble en jevn kamp, som kunne gått begge veier, men Sankavi satt det avgjørende poenget og vant gullet. Dermed ble det sølv til Karina. Gratulerer begge to.

Mithusiya Jeyakkumaran var neste ut i klassen kvinner junior 16-17 år. Mithusiya var litt rusten og slet litt. Hun gikk på et tap i første kamp pga halvhjertede angrep og angrep på feil avstand blant annet. Vi tok en peptalk, ble enige om å nullstille og gjøre det vi hadde blitt enig om. Det gjorde hun, og det var en helt annen Mithusiya i bronsefinalen som vant helt overlegent. Gratulerer med bronse.

Mithusiya tok bronse i kumite junior

I dagens siste individuelle klasse var det Kaja Hammer Myhre sin tur. Hun gikk i klassen kumite kvinner kadett + 45 kg. Her ble det walk-over i første kamp og neste motstander var Hani fra Sarpsborg. Vi visste at dette ble en tøff kamp, men Kaja var tøff og tok føringen tidlig i kampen. Hani fikk et par poeng, men Kaja overbeviste, var mye skarpere og vant nesten alle duellene. Kaja vant komfortabelt 5-2.

I finalen møtte hun Hannnah fra Skedsmo. Hun er en sterk motstander, men vi ble enige om taktikk, som Kaja fulgte. Kaja tok ledelsen 2-0, gjorde alt riktig og var først hver gang. Jeg trodde dette skulle gå veien, men så tar hun sjanser og åpner seg. Hannah skårer med et spark og får tre poeng.Stillingen er nå 3-2 til Hannah. Kaja prøver så godt hun kan og var nære på, men det gikk dessverre ikke. Neste gang tar hun det, gratulerer med sølvet, Kaja.

Mizuchi stilte i kumite lag kvinner 12-17 år med Sankavi, Kaja, Mithusiya og Karina mot Sarpsborg sine to lag. Sankavi og Kaja overbeviser i begge kampene mot Sarpsborg ved å vinne begge sine kamper mot begge lagene fra Sarpsborg, og kaprer gullet med god margin. Dette var moro. Gratulerer, jenter.

Lagkumite med Kaja, Sankavi, Mithusiya og Karina til topps

Til slutt vil jeg si at det kjempegøy å jobbe med denne gjengen. Jeg ser virkelig fremgang fra stevne til stevne hos alle sammen og gleder meg allerede til neste gang. Denne gangen var jeg alene som coach, og jeg for min del er kjempestolt av det dere presterer.

Tre blad Walstad Hansen

Jeg veit at både shihan Geir Henriksen og sensei Michael Ek er like stolte av jobben dere legger ned.

Vi gleder oss til neste gang.

Hilsen Jørn Ove, samt resten av trenerteamet.

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.