Rasmus på muay thai trening i Thailand

15.12.2018

Vi starter med et innlegg fra Rasmus Verlo.

«Med ubrukt ferie til gode og et ønske om sol og varme før vinteren kom, så falt valget på Cha-Am i Thailand etter forslag fra shihan Henriksen. Shihan kjenner området meget godt og har knyttet mange gode kontakter her nede. Ferien har vært en opplevelsesreise fra ende til annen takket være shihan Henriksen og hans lokale tilknytning. Cha-Am er en by med en fantastisk strand som har blitt flittig benyttet. Strålende sol og varmt i vannet gjør strandlivet enda mere behagelig.

Koh-Talu

I tillegg har vi blitt vist rundt og tatt med på utflukter og aktiviteter som hadde vært vanskelig å finne frem til som vanlige turister. En av tureen gikk til øya Koh Talu hvor vi tilbrakte 3 dager. Dette må være ett av de siste paradiser på denne jord. Øya er så å si urørt. Ingen biler eller trafikk. Et bedre sted å finne ro og fred for å lade opp skal man lete lenge etter. Tiden her nede har også blitt brukt til trening. Det har vært løpeturer om morgenen og treningsøkter med verdens beste muay thai-utøvere. Treningsøktene har bestått av intensive teknikktreninger med god puls. Både interessant, lærerikt og nyttig med tanke på å tilegne seg nye teknikker og andre bevegelsesmønstre. Alle treningsøktene har shihan fått til gjennom sine kontakter.

Trening i paradisiske omgivelser

Kort oppsummert har dette vært en fantastisk opplevelse. Min oppfordring til shihan Henriksen må være å arrangere en treningsleir her nede i løpet av vinterhalvåret. Dette unner jeg flere av klubbens medlemmer å få oppleve.»

Kulturbesøk i Petchaburi

Rasmus er leder av valgkomiteen i klubben og instruktør, og dro altså til Thailand for å feriere sammen med shihan Henriksen og oppleve Thailand. Shihan reiser stadig til Thailand, og siden det denne gangen var ferie, ble det mye strender og flott øyopplevelse på Koh Talu, som er en av shihans favorittøyer i verden. Det ble også tid til kultur, mat og ikke minst muay thai, thaiboksing. Ingen ferie uten trening, så Rasmus fikk, som vi skjønner, kjørt seg også.

Imponerende oppvisninger med dyr

Shihan har gode forbindelser etter å ha vært mye i Thailand og studert thaiboksing, og en av disse forbindelsene er Thomas Carpenter, verdensmester i profesjonell thaiboksing i 2013, i -75 kg. Han vant også den store tv-sendte muay thaiserien, Max Muay Thai, i 2015, også det i -75 kg. Den 187 cm høye Thomas er nå klar for å kjempe om belter i -85 kg i nærmeste fremtid. Thomas har engelsk far og thailandsk mor og behersker derfor begge språk.

Shihan ordnet treningsavtale med Thomas for Rasmus, i Hua Hin Stadium. En stadion som inneholder komplett treningssted for muay thai, MMA og boksing. De har lekeland for barn, billiardsalong, minigolf, restaurant og en skikkelig styrketreningsavdeling.

Shihan Henriksen, Thomas Carpenter og Rasmus

Thomas gikk igjennom fotarbeid, slagteknikk, albueteknikk, kneteknikk og sparkteknikker. Mye er felles for karate, men de har sine egne vrier også, som er spennende varianter og supplement til vår karate. Thomas Carpenter er en av flere instruktører i senteret, og er en sympatisk og dyktig instruktør. Hua Hin stadium ligger i Diamond Hill, nordvest i byen og er verdt et besøk. Ta kontakt med Shihan hvis du planlegger tur.

Thomas viser hizageri…

…og Rasmus trener slag…

…. skyvespark…

….og hiji ate…..

Det ble også besøk til Chok dee gym, som er ren muay thai gym beliggende i den lille byen Cha-Am, 25 km nord for Hua Hin. Også den har en solid styrketreningsavdeling. Den er drevet av et ektepar, hvor Phot er thai og Rosalie er nederlandsk, og begge er mestere i muay thai. Han: mester i Lumpini stadion, Bangkok, som er Thailands mest kjente stadion. Hun: mester i Thailand åtte ganger. Her ordnet også shihan Henriksen med privat trening for Rasmus, slik at han skulle få inntrykk fra flere trenere under sitt besøk.

Fra venstre: Thalaythong, Shihan, Rasmus, Thalayngern

Han fikk også her privattrening med en verdensmester. Thalayngern er verdensmester i fjærvekt i 2018, 29 år gammel og har gått ca. 700 kamper. På tross av han han lå på 55 kg, hadde han en utrolig kraft i alle teknikker. Rasmus fikk trent en litt annen stil enn med Thomas, samt utvidet sitt repertoar. Thalayngern hadde selv som favoritteknikk lave spark. De fikk også oppleve Thalayngern trene sammen med den regionale mesteren i bantam vekt, Thalaythong, som er 25 år og hadde ca. 500 kamper bak seg. Begge skal gå kamper kommende helg, så her var det utøvere i toppform. Absolutt alle teknikker hadde voldsom kraft, på tross av at utøverne var små og lette. Begge er instruktører i Chok dee gym.

Rasmus trener med Thalayngern og viser kneblokk i muay thai

Før og etter besøkene i muay thai gym, ble det biltur og overnattinger på øya Koh Talu, som ligger ca. 2 timers kjøring syd for byen Hua Hin. Man kommer ut til øya med hurtigbåt, som bruker 20 minutter ut. På øya finnes ikke veier og derfor ikke trafikk. Her senker man skuldrene i paradisomgivelser med turkis vann, thaistil bungalow og masse nydelig mat. I følge Shihan har han ikke funnet noen annen øy som ligger så nærme fastlandet, uten trafikk, lite mennesker, flotte strender, flotte boforhold og god restaurant. Etter hans smak den beste øya hvis du virkelig vil slappe av.

Cha-Am

Så, har du planer om å reise til Thailand, snakk med vår egen ekspert, som velvillig hjelper deg, og som tar deg med på opplevelser dersom du reiser dit samtidig som han er der. Videre får vi se om shihan følger oppfordringen fra Rasmus om å holde vinterleir i Thailand.

 

 

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.