Treningssamling på NTNU i Trondheim

23.10.2018

Mizuchi har to karateutøvere som har flyttet til Trondheim, grunnet studier. Ronja Ek og Carl Gustav Drabløs Myreng startet sine studier ved NTNU i august. De fortsetter sin satsing på karate som tidligere og har flere faste treningstider i uka i lokaler tilknyttet NTNU. Klubbtrener Mikael Ek tar jevnlig turen opp til Trondheim for å bidra til at treningen holder samme høye standard som tidligere. Det er en utfordring for mange unge karateutøvere i Norge å fortsette med aktiv satsing på karate kombinert med studier på universitetsnivå. Mye av satsingen på karate i Norge dreier seg om områdene i og rundt Oslo. Det er en utfordring å finne andre konkurranseutøvere utenfor Østlandet, som ønsker å kombinere studier og karate på konkurransenivå.

 

Mizuchi har nå tatt et steg videre og lagt til rette for at landets konkurranseutøvere i karate som ønsker å studere i Trondheim, nå kan ha et miljø å trene i. To utøvere har til nå vært på Mizuchis treninger. En konkurranseutøver fra Oslo og en utøver fra Singapore. Sistnevnte er utvekslingsstudent. Alle studenter i Trondheim og omegn, som ønsker å trene karate på konkurransenivå, er hjertelig velkommen.

 

Mizuchi anser det som svært viktig at det bygges et karatemiljø for konkurranseutøvere ved NTNU. Klubben mener at dette er et svært viktig innslag i arbeidet med å forsøke å hindre frafall fra idrett når utøvere går fra ungdom til voksen. Karate har som mange andre idretter i Norge færre og færre konkurranseutøvere som fortsetter etter junioralder.

 

I en tid da all ekspertise innen helse og velferd snakker om å få landets innbyggere i aktivitet, er det ytterst viktig i hvert fall å forsøke å beholde de utøverne vi har så lenge som mulig. Det snakkes om store gevinster ved trening, for konsentrasjon, minne, trivsel, etc. Tiltak som å legge til rette for fortsatt konkurransetrening, skulle dermed være helt ideelt for karateutøvere i Trondheim, som skal sitte timesvis hver dag og bruke hjernen sin til å erverve seg nye kunnskaper. Mikael Ek holdt fire treningsøkter denne helgen. I uken som kommer fortsetter de nevnte fire utøvere sin satsing på karate med en til to treningsøkter hver dag. Noen av øktene filmes og sendes til coach Mikael Ek, for gjennomgang og feedback. Til helgen er det sparringssamling i Oslo.

Ronja, Mikael og Carl Gustav trener i Mizuchis “satellitt-dojo”

 

Mizuchi ønsker med denne reportasjen å vise at de tar utøverne sine på alvor og at de ønsker å legge forholdene til rette for videre satsing. Mizuchi har denne høsten også tatt i mot flere studenter som ønsker å satse på kata utenfor sin moderklubb. Mizuchi har alltid ønsket andre utøvere velkommen til klubben, for å videreføre sin satsing. Klubben anser det som svært viktig å holde dørene åpne for utøvere som grunnet studier eller annet ikke har mulighet til å trene i sine egne klubber. Konkurransekarate er en liten idrett i Norge, når det gjelder antall utøvere. Mizuchi anser det som viktig å støtte de få vi har.

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.