Suksess i Polen og Sverige i helgen

10.10.2018

Heian cup for under 21 år i Karlstad er et stevne vi jevnlig har sendt lovende utøvere til. Det er et trivelig og godt arrangert stevne med fin, god motstand for de yngre. Denne gangen deltok vi med fire utøvere.

Marion Wester (12) er kommet til oss fra stilarten Wado Ryu, og har jobbet målbevisst med å lære seg våre kataer. Hun deltok med kata Bassai Dai, og i første runde slo hun en dansk utøver. Så ble det seier over en svensk utøver i andre runde. I tredje ble det tap 1 – 2, men det er verdt å merke seg at den dommeren som ga henne flagg, er 6. dan i vår stilart, og han holdt hennes kata som meget god og bedre enn motstanderen. Marion blir en tøff utfordrer for jentene i sin aldersgruppe fremover.

I kumite var Sankavi Jeyakkumaran (13) først ut. Hun gikk til finale, hvor det ble dommeravgjørelse, som hun tapte knepent 2 – 3. Men i innledende runder hadde hun fine scoringer med hender og føtter.

Sankavi (til høyre) i et tidligere stevne (arkivbilde)

Kaja H. Myhre (14) har akkurat gått opp en aldersklasse, til 14/15 år. Det er tøft, og hun tok bronse denne gangen, men har mer inne, så det blir spennende i fremtiden når hun får «vokst» seg mer inn i klassen.

Kaja (arkivbilde)

En som nå har vokst seg inn i sin nye klasse junior 16/17 år, er Mithusiya Jeyakkumaran (16). Hun slo sine motstandere og scoret med både hender og føtter. Mithusiya begynner å bli erfaren og gir motstanderne i sin aldersklasse skikkelig motstand. Vi gratulerer med gull i Heian Cup!

Mithusiya til høyre (arkivbilde)

Flott innsats og gode resultater, og takk til Ariana Alic som var med som coach, da alle våre andre coacher var på andre stevner i utlandet.

Samme helg (6.-7.10.) som Heian Cup gikk nemlig Polish Open. Her deltok denne gangen 33 land med 2328 påmeldte fra 211 klubber/lag. Vi deltok der med syv utøvere, to coacher og tre medreisende.

Alle åtte matteområdene i Polish Open

Vi deltok kun i kumite, og først ut var Mariam Skogland (17). I vektklassen lyktes hun ikke helt, mens hun gikk til kvartfinale i åpen juniorklasse. Her ble det knepent tap, og motstanderen tapte så semifinalen. Bra innsats av Mariam i tøff klasse.

I u. 21 år var det denne gangen Eirill Bungum som gjorde det best. Hun gikk helt til finale, hvor det ble uavgjort, og Eirill tapte 2 – 3 på dommeravgjørelse. Det er første høst i u. 21 som 18-åring, så dette er flott av Eirill!

Eirill tok sølv i klassen under 21 år, -68 kg

Ronja Ek (19) gjorde det også bra i u. 21 ved å ta bronse i -55 kg. Dette på tross av at hun nå bor og studerer i Trondheim. Der trener hun sammen med Carl Gustav D. Myreng. Men, de må jobbe bra der oppe, i og med at Carl Gustav også gjorde det bra i senior -67 kg, hvor han ble nummer syv i klassen med 28 utøvere.

Ronja tok bronse i klassen under 21 år, – 55 kg.

Tilde E. Eine og Vanesa Gjuka lyktes ikke helt denne gangen, men de har mer inne.

Ismail Bellemkhannate (20) var nær ved å ta gull i u. 21 +84 kg, men det ble sølv. Han tok også bronse i seniorklassen, og viser at VM-formen er på vei.

Sølv og bronse til Ismail

Gitte H. Brunstad (27) har vært skadet i 9 måneder frem til slutten av juli, men viser virkelig at hun er på vei tilbake. I klassen senior -68 kg gikk hun på et knepent tap i finalen, 2 – 3, hvor hun nok ikke helt holdt seg til planen. I åpen klasse, derimot, holdt hun seg til planen hele veien, og vant. I denne klassen deltok det jenter som var rangert høyere enn henne på verdensrankingen i flere klasser. Vi gratulerer Gitte, som definitivt er på rett vei tilbake mot verdenstoppen!

Gull til Gitte i åpen klasse senior

Dermed ble det én gull-, tre sølv- og to bronsemedaljer til klubbens utøvere i Polish Open. I løpet av høstferien fikk vi se hvilken bredde vi har på jentesiden, med medaljer i Berlin, Kroatia, Sverige og Polen. Gitte går foran som et godt  eksempel på at det er mulig, og bak står en rekke yngre jenter som viser seg frem mer og mer.

Det er alltid hyggelig å reise sammen: coacher, foreldre og utøvere. Foreldrene stiller alltid velvillig opp og tar de oppgaver som blir tildelt dem, så det sosiale stod også til gull!

Styret gratulerer alle med flotte resultater i begge helgene i høstferien!

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.