To gull, to sølv, fire bronse i Banzai Cup

02.10.2018

I helgen, 29.-30.09., hadde klubben utøvere i Croatia Open og i Banzai cup i Berlin. I Berlin var vi en tropp på 14 personer fra klubben. Det var rundt 1550 påmeldte utøvere fra 28 nasjoner. Flere ganger verdensmester, italienske Luigi Busa, har vært skadet i høst, og benyttet dette stevnet som oppkjøring mot VM, så stevnet tiltrekker seg mange gode utøvere.

Det var ni matteområder i Banzai Cup

Henrik, Luigi Busa og Mithusiya

Dette var våre u.21-jenters første store ildprøve. Shihan Henriksen har alltid vært tilhenger av fornuftig matching av våre utøvere, og slik var det også nå. I klassen u.21 -68 kg deltok vi med Tilde E. Eine, Eirill Bungum og Vanesa Gjuka. Alle har bikket 18 år i løpet av våren og sommeren, og shihan Henriksen mente de var klare for Banzai Cup.

Etter at de alle hadde slått ut sine motstandere, møttes Tilde og Vanesa i den ene semifinalen. Etter et jevnt oppgjør, ble det seier til Tilde, som gikk til finale. På den andre siden slo blant annet Eirill en av de svenske landslagsjentene, og gikk til finalen. Tilde har fått et godt grep om kampene mot Eirill, og trakk det lengste strået denne gangen. Vanesa gikk til den ene bronsefinalen, og vant den. Dermed gull, sølv og bronse til våre utøvere. Topp, jenter!

Gull til Tilde, sølv til Eirill og bronse til Vanesa i kumiteklassen under 21 år, -68 kg

Men shihan Henriksen hadde lagt opp til en tøff dag på jobben for jentene. Nå var det tid for senior -68 kg. Her gjorde Vanesa og Eirill det best, og det spørs nok om ikke Tilde var fornøyd med gullet i u.21-klassen. Det ble bronse på Vanesa og Eirill i den klassen.

Men, det stoppet ikke der heller. Åpen klasse måtte gjøres. Her ble det ikke medaljer, men jentene vant første runde, for så å ryke ut i andre, men fikk god erfaring. Og som om ikke det var nok stilte de i senior lag, hvor de gikk til finale, men her ble det tap for et skotsk lag. Uansett, flott innsats og mye nyttig erfaring for de tre jentene.

Evigunge sensei Jørn Ove Hansen (47) stilte opp i klassen +40 år, hvor det var påmeldt 14 utøvere. Vi har sett denne klassen i en årrekke, men denne gangen var klassen både ganske stor og holdt det beste nivået vi har sett.

Klassen herrer, kumite, +40-år som Jørn Ove deltok i. Voksne karer……

Sensei Hansen herjet likevel med de fleste av motstanderne, spesielt med glimrende sparkteknikker til hodet. Hver gang han skulle gå kamp, samlet publikum seg ved hans matte, på tross av at det var åtte andre matter også. Flotte ura mawashier, mawashier og ushiro mawashier satte scoringer og fikk publikum opp av stolene. Men, en stor og vanskelig nederlender fikk et billig poeng i sluttsekundene i semifinalen, og dermedble det tap for sensei Hansen i sluttsekundene. Videoanalysen etterpå var et trist kapittel for de to dommerne som ga scoringen, men det var lite å gjøre med det i etterkant, så sensei Hansen gikk til bronsefinale og vant den før full tid. Topp innsats og oppvisning i glitrende teknikk!

Det ble bronse til Jørn Ove…

Eplet faller ikke langt fra stammen er det noe som heter, så da unge Henrik Hansen gikk kamper i u.14 år -33 kg, var det som å se en miniatyrutgave av sensei Hansen. Henrik satte fine kombinasjoner av armer og spark, og hadde helt klart jobbet med de tingene han har slitt litt med tidligere. Dette ga resultater, og etter en jevn finale var gullet i boks hos familien Hansen. Topp av Henrik!

…mens Henrik tok gull

Sankavi og Mithusiya Jeyakkumaran, i u.14 og u.18, samt Kaja Myhre i u.16 år, lyktes ikke helt i sine første møter med de store internasjonale stevnene, men fikk nyttig erfaring de kan ta med seg videre.

Som alltid ble det arrangert felles middager for våre, samt sightseeing, slik at det sosiale stod til topp karakter også.

Mikkel, Kaja og Mai spiser i Thai park

Vi var eneste norske klubb som deltok denne gang. Shihan Henriksen trakk som vanlig i de fleste trådene, godt hjulpet av de medreisende.

Styret gratulerer med topp resultater!

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.