Topp sommerleir på Kreta

15.08.2018

I år igjen holdt Mizuchi en sommerleir på Kreta med et unikt opplegg som de færreste idrettslag i Norge kan vise til. På vårt faste anlegg Anais, er det nå innredet nok et styrke- og kondisjonstreningsrom, denne gangen i den øverste delen, Summerstar. Rommet var selvfølgelig åpent for alle gjester på anlegget, og en rekke foreldre og medreisende, i tillegg til utøverne våre, benyttet rommet.

Dojo (treningssted) har vi på den overbygde takterrassen, med speilvegg, som er spesielt viktig når vi trener kata og grunnteknikker. Herlig bris og utsikt til havet skaper god stemning for trening. Matter og utstyr ble rigget til på dugnad i forkant av oppstart. Det hele er dermed et topp anlegg for vår klubb og vår sommerleir.

Her foregår rigging av dojoen på dugnad

Vår gruppe bestod av vennepar og familier med små og store familiemedlemmer. Den yngste trenende var 10 år og den eldste var over 50 år. Noen var tradisjonelt trenende og noen var konkurranseutøvere. Shihan Henriksen dro ned i forkant, forberedte alt, og ledet som vanlig hele sommerleiropplegget. Han holdt informasjonsmøte i forkant av hoveduken, hvor han redegjorde for programmet. Shihan Henriksen hadde ansvaret for fullstendig planlegging og gjennomføring.

I tillegg til karate var det blant annet tilbud om crossfit med Christina Stavroulakis. Her fikk alle kjørt seg skikkelig både fysisk og mentalt av en dyktig og inspirerende instruktør.

Crossfit med Christina

Giannis Galgouranas, tidligere toppbokser i Hellas, kjørte en økt med boksing, som var spennende trening. I løpet av uken ble alle medreisende invitert til å delta på aktiviteter som ikke var karate, som boksing, yoga, brasiliansk jiu jitsu (BJJ) og crossfit.

Boksegjengen med instruktør Giannis (i rødt)

Fra boksetreningen – uvante stilinger

På onsdag var det i tillegg til karatetrening, trening i brasiliansk jiu jitsu med Christos Koutsourakis: Teknisk og trivelig trening av teknikker for selvforsvar på bakken. På slutten av denne treningen gikk shihan Henriksen gjennom en del frigjøringsteknikker også.

Fra BJJ-trening. Stort alvor.

Eril og Victoria får BJJ-instruks av Christos

Slik avslutter man BJJ-trening!

Torsdag formiddag var det yogatrening med Stella Kritikou. Det var en yogatrening alle deltagerne følte de kunne klare å være med på. Stella var ny i fjor og er en god instruktør på vår sommerleir.

Yogagjengen med Stella (ytterste kvinne til høyre i 2. rad)

Yogatrening

Torsdag kveld ble det som vanlig holdt karatetrening i solnedgangen på stranden med meditasjon ved havet som siste øvelse. Nok en uforglemmelig opplevelse.

Opp av vannet etter trening på strand (under)  og i vann

Shiko-dachi i bølgene

Shihan instruerer Marianne, Benedicte og Beate

Fredag var det busstur til det spesielle strandområdet Elafonissi og klosteret Chrisoskalitissa, som står oppført på Unescos verdensarvliste. Shihan Henriksen ledet turen og foreleste om Kretas historie underveis. Fredag kveld var satt av til shopping inne i Chania, som ligger ca. 3 km fra vårt anlegg.

Lørdag formiddag var det tid for siste trening med tradisjonell karate og om kvelden var det igjen felles middag. Vi hadde også besøk av den lokale karateklubben på våre treninger gjennom uken, på tross av at de var fra stilarten shotokan. På en av treningene fikk alle et innblikk i forskjellen mellom de to stilartene gjennom deres og vår bassai dai. Deres instruktør, Stamatis Katsimpiris, var selvfølgelig tilstede, både på treninger og sosialt.

Karategjengen med shihan Henriksen og sensei Katsimpiris i midten bak

Mellom alle øktene var det bading ved stranden, og den klassiske Mizuchiøvelsen «barn/ungdomskasting» ble utøvet i sjøen. Karina A. Løkken tok denne gangen tittelen «det mest spektakulære svevet». Men, det er flere bak henne som truer tittelen hennes neste år!

Karina i luftig svev – leirens høyeste!

Restauranten på anlegget Anais er en av de beste på øya. De har en svært variert meny, med det meste store og små kan ønske seg. Kvaliteten på mat og drikke er super, og servicen vi opplevde kan ikke bli bedre. Med tanke på at vi var en stor gruppe som kom og spiste samtidig hver kveld, og hvor alle bestilte fritt a la carte, var det nesten utrolig at det gikk så glatt som det gjorde. Men restauranten kunne ikke bare by på glimrende restaurantopplegg. De forsynte oss også med en brasiliansk jiu jitsu-instruktør og crossfit- instruktør. Begge jobber som kelnere i restauranten. Disse holdt hver sin trening på forskjellig dager i løpet av klubbens hoveduke der nede. Begge holdt topp nivå som instruktører.

Som hver kveld hele uken, ble hoveduken avsluttet med felles middag da solen var på vei ned over vårt anlegg Anais. Shihan Henriksen, i samarbeid med våre utøvere og foreldre, gjorde ære på hele betjeningen på Anais, ved at shihan holdt tale og at gruppen vår serverte dem kake. En liten gest fra en takknemlig karateklubb som var blitt tatt godt vare på. Det ble også gjort stas på vår dommer og 2. dan, Erik J. Berg, som fylte 50 år fredag 10. august.

Erik til venstre (arkivbilde)

Sommerleiren på Kreta er et unikt opplegg og tilbud klubben tilbyr medlemmene og familiene deres. Ikke bare er det faglige på topp, men det sosiale står også til toppkarakter. Spesielt imponert er vi over hvor flott de litt mer erfarne ungdommene inkluderer de nye og yngre, på en utmerket måte. Og, når barna og de unge koser seg, ja da ligger alt til rette for at også de voksne kan kose seg. Noe vi tror de virkelig gjorde i henhold til alle de positive tilbakemeldingene.

Alle deltakerne var med på å bidra til at dette nok en gang ble veldig vellykket. Noen av våre eldre svartbelter tok også på seg å instruere mer uerfarne utøvere slik at alle kunne følge med.

En spesielt stor takk til shihan Henriksen, som trakk i alle snorer og hadde full kontroll på det hele. Vi slutter ikke å bli imponert over hans brede spekter av internasjonale forbindelser og evner til å organisere.

Også en stor takk til alle som jobber på Hotel Anais i Krissi Akti, Chania, og spesielt familien Stavroulakis, Christina for hennes crossfit, Christos Koutsourakis for BJJ, Stella Kritikou for yoga og Giannis Galgouranas for hans boksetrening. Brødrene Vasillis og Angelos Stavroulakis styrte sitt restaurantteam på en måte som stod til toppkarakter i år igjen. Til slutt en takk til Katerina Paleologou i resepsjonen, som alltid er behjelpelig uansett hva det måtte være.

Vi som var med gleder oss allerede til neste års sommerleir, hvor hoveduken blir 4.-10. august.

 

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.