Gitte tilbake med et brak

03.08.2018

Det knyttet seg stor spenning til Gittes comeback etter kneskaden som satte henne ut i 9 måneder. Som den topputøveren hun er, har hun i samarbeid med olympiatoppen jobbet systematisk med det møysommelige arbeidet det er å komme tilbake etter en slik skade. Nå var det tid for det første stevnet. Hovedpersonen selv var definitivt preget av stundens alvor, men var også svært tent på å skulle gjøre en skikkelig jobb.

Mizuchi Karate Team Norway

I Japan var det kun åpen klasse for damer, og en rekke japanske topputøvere utenfor vår stilartsorganisasjon deltok. Japanerne er hurtige og kjører svært hardt og aggressivt i alle teknikker, så det ble noen skikkelig tøffe kamper blant de femten damene. Både Ronja Ek og Tilde E. Eine røk ut i første runde, mens Eirill Bungum vant første runde før hun røk ut i andre. Det var ingen rekval, og tapende semifinalister fikk bronser.

Den aller beste japanske var Mizuki Kikuchi, som i forrige måned tok sølv i Gittes klasse i Premier League-stevnet Istanbul Open, og er rangert som nummer 12 i verden. I Istanbul ble for øvrig den tidligere japanske verdensmesteren Kayo Someya nummer 7. Hun er rangert som nummer 4 i verden. Kikuchi og Gitte var i hver sin pulje, og Gitte møtte den nest beste japanske i semifinalen, og slo henne. Dermed var det duket for samme finale som for 2 år siden, da Gitte tapte for Kikuchi. Det ble et tett og fysisk tøft oppgjør, hvor Gitte etter hvert tok en solid 5-2 ledelse, som Kikuchi knappet inn på med en waza ari (2 poeng) på en chudan mawashi, men Gitte kontrollerte en 6-3-seier i land. En flott bragd av Gitte, og styret gratulerer! Gitte viste at det arbeidet hun har gjort gjennom 9 måneder, har vært solid både med tanke på skaden, og når det gjelder å skulle konkurrere på topp nivå igjen. Det blir en spennende høst!

Gitte tok gull i stilartsmesterskapet i Japan

I lag damer slo vi et japansk lag i semifinalen, hvor Ronja Ek gjorde en fin kamp, med seier i første, mens Gitte vant andre, og dermed seier til laget, hvor også Eirill var med. I finalen mot det sterke japanske laget, tapte Eirill etter å ha gått en av sine beste kamper noensinne, mot Kikuchi, 3-3, men senshu avgjorde til fordel for Kikuchi. Så vant Gitte andre kampen, og dessverre greide ikke Ronja å stå imot i siste, så sølv til damelaget. Men flott laginnsats!

Sølv til damelaget ved Ronja, Gitte og Eirill

Carl Gustav D. Myreng og Henrik Hansen lyktes ikke helt, og måtte se seg slått ut i sine første runder.

Sensei Jørn Ove Hansen (47) stilte opp i åpen klasse 40 år + og slo ut en japaner 7-0, en slovak 6-0 og, i finalen, en ungarer 7-1. Sensei Hansen var i en egen klasse og scoret på ushiro mawashi (360 grader), nedtagninger, ura mawashi og slagteknikker. Vi tør påstå at det er få 47 åringer i verden som kan matche Sensei Hansen i dag. Styret gratulerer Sensei Hansen med flott gull i Japan.

Gull til Jørn-Ove i+40-årsklassen, bak i midten: unge Soke Okamura

Styret gratulerer alle med flott innsats!

Dommerkorpset

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.