Shihan Henriksen tildelt hedersbevis

05.06.2018

Geir V. Henriksen har gjennom 47 år gjort en enestående innsats for norsk karateidrett. Han har tidligere fått Akershus idrettskrets frivillighetspris og Bærum kommunes idrettens ildsjel-pris for dette arbeidet og for en drøy uke siden ble han hedret med Norges Kampsportforbunds hedersbevis i forbindelse med forbundets årsting.

Henriksen har trent karate siden 1971 og var blant de første i landet som startet med karate. Han var på landslaget i perioden 1975 – 1983 og har til sammen 10 NM-gull. Det er til nå kun to mannlige utøvere som er norgesmester i individuell kata, lag-kata, individuell kumite og lag-kumite, og Henriksen er én av dem. Han var landslagstrener i kata på 90-tallet og kumite fra 2005 – 2011 og har også vært dansk landslagstrener. Han satt i karateforbundets styre 1975 – 1980 og var leder av teknisk komité fra slutten av 70-tallet gjennom 80-tallet og frem til tidlig 90-tall. Henriksen har også hatt en rekke andre nasjonale og internasjonale verv innen karatesporten, bl.a. i teknisk komité i European Karate Federation fra 1995 til 2000.

Henriksen mottar hederstegn fra Norges Kampsportforbunds avtroppende president Trond Berg.

Henriksen startet Mizuchi karateklubb i Bærum i 1977 og har drevet klubben aktivt i alle de 41 årene som har gått siden dette. Mizuchi KK ble tidlig landets ledende karateklubb og er i en særklasse når de gjelder resultater i nasjonale og internasjonale stevner. Geir V. Henriksen har bl.a. trent utøvere frem til VM-medaljer, EM-gull og -medaljer, jr. EM-medaljer, jr.-VM medalje, 29 nordiske mesterskapsgull, 23 Hans Majestet Kongens (Konge)-pokaler, vinnere av US Open, British Open, Dutch Open og andre internasjonale åpne stevner, samt nærmere 400 NM gull.

Videre har han stått bak utallige arrangementer av jr.- og sr.-NM og Nordisk mesterskap, samt landskamper. Sist var NM i 2017. Han var kata- og kumite-dommer i 32 år og den første nordmann som ble gradert 7. dan i karate fra Japan (2010).

Styret gratulerer Shihan Henriksen med denne velfortjente anerkjennelsen.

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.