Fantastisk kampsportanlegg i Thailand

27.03.2018

På mine reiser rundt i Thailand har jeg lært mye om andre kampsporter. Ikke bare rent teknisk, men også hvor man kan finne de mest interessante stedene for å se kamper og trene. Mye avhenger av hva man er ute etter, men det finnes tilbud på alle ambisjonsnivåer. Det være seg om man ønsker å mosjonere eller konkurrere.

Nasjonalsporten i Thailand er muay thai, eller det vi kaller thaiboksing. Det er en tøff kampsport som kun utøves stående. Den består av blokkeringer, spark, slag og bruk av albuer og knær. Det forekommer kast, med de er ikke poenggivende.

Muay thaikamp

Den nyeste oppdagelsen min er fra byen Hua Hin, ca. 20 mil syd for Bangkok. Byen ligger ved kysten, og har i tillegg til strender, et sydende liv av restauranter, utesteder, butikker, markeder og kampsportsteder.

Seki og Shihan Henriksen foran inngangen til stadion

På et av mine besøk på en ny muay thai-stadion i sentrum traff jeg min venn fra tidligere år, franske Olivier Coste. Han var på stevnet for å se om han kunne finne utøvere til et stevne han selv skulle arrangere oppe i Diamond Hill, på den nye flotte Hua Hin Stadium der.

Stevne 17. februar

Olivier er lisensiert toppdommer i verden i MMA. Han er også nyansatt som daglig leder på et topp senter i utkanten av byen hvor eieren, sveitsiske Seki Laurent, nylig hadde bygget ferdig senteret. Seki har drevet med forskjellig kampsporter som karate, muay thai og annet fra han var barn, og nå hadde han realisert drømmen om å starte et senter hvor hele familier kunne hygge seg. Han har investert store summer i et fantastisk anlegg, kanskje det flotteste private anlegget i verden. Hua Hin Stadium i Diamond Hill, vest i Hua Hin, må ikke forveksles med en av de enkle stadionene som ligger nede i sentrum av byen.

Shihan, eieren Seki Laurent og direktør for gymet, Olivier Coste

Seki viste meg rundt på anlegget. Treningsforholdene på dette nye senteret for muay thai, boksing, MMA, yoga og fitness var glimrende. Det er nytt, delikat og det er kvalitet med gjennomtenkte løsninger hele veien. På grunn av dette hadde også senteret tiltrukket seg utøvere i verdensklasse allerede etter noen få måneder.

1000 kvm treningshall

Styrketreningsdelen

Den mest kjente var nok Thomas Carpenter, verdensmester i profesjonell muay thai i 2013 og vinner av Max muay thai, den største tv-sendte muay thai-serien i Thailand i 2015, i -75 kg-klassen. Carpenter er 187 cm høy og har en rekkevidde og styrke i teknikkene man skal lette lenge etter. Ofte er vekt og høyde, samt registrerte kamper, ikke alltid korrekt i Thailand, men jeg har snakket med Thomas. Han har 147 kamper, hvorav 104 har endt med seier, 42 tap og én uavgjort. Ingen topputøvere i muay thai går ubeseiret gjennom karrieren. Som navnet tilsier, har han foreldre fra England og Thailand. En beskjeden, stille, hyggelig, imponerende utøver av de sjeldne.

Thomas Carpenter og Shihan diskuterer teknikker

Jeg anbefaler alle å gå på nett og se noen av hans kamper. Han behersker alle teknikker, men er spesielt god med knær og albuer, etter min mening. I en av hans mange tv-sendte kamper i MAX serien i 2016, har han i kampen mot den sterke Thailandske Bernueng, som han tapte for et par år før, en flott hiza geri (knespark på japansk) til kroppen, som avslutter kampen mot Bernueng. Det er sjelden man ser knock-out på hiza geri til kroppen. Som regel er det til hodet. Thomas viser også en rekke flotte albueteknikker som er nære ved å avgjøre kampen.  https://boxemag.com/videos/videos-kick-boxing/item/thomas-carpenter-vs-bernueng-topking-boxing-full-fight-video-max-muay-thai.html

Jeg så kraften i knesparkene hans på sekk på trening, og denne videoen viser effekten av en perfekt kontre hiza geri til kroppen på Bernueng. Selv holder Thomas, som mange andre thaiboksere jeg har intervjuet, albue som favorittteknikk. Thomas Carpenter er instruktør i Hua Hin Stadium anlegget i Diamond Hill. Besøk ham!

Thomas Carpenter viser hiza geri på sekk

En annen sterk utøver jeg traff, var Will «the kill» Chope. Amerikansk profesjonell MMA-utøver i hovedsak. 194 cm høy og -70 kg-klassen. Ikke mye fett på den karen. Han er gift og har barn og lever i Thailand som profesjonell, og er i UFC-stallen på verdensbasis. Han går også boksekamper og muay thai-kamper. Han har 96 kamper bak seg: 48 MMA, 43 muay thai og fire i boksing. Totalstatistikken hans er 66 seire, 27 tap og tre uavgjort.

Fra v. Thomas, Shihan, Will, David og Seki

Men, dette anlegget inneholder også mye mer. Det er lagt opp til at man kan trene boksing, grappling, muay thai, MMA, yoga og styrketrening. Videre er det restaurant, flott lekeland for barn, minigolf og biljardhall. Alt holder høy kvalitet. Jeg anbefaler alle å avlegge anlegget et besøk hvis man er på de kanter, uansett om man bare vil besøke restauranten og de andre aktivitetene, eller om man vil trene. Du finner mer info her https://www.baansanook.com/hua-hin-stadium-damiond-hill

Shihan er klar for trening

Minigolf

Lekeland for barna

Restaurant

Biljardrom

Shihan Henriksen

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.