SEKS nye norgesmestere

14.03.2018

Mizuchi hentet hjem seks gull, fem sølv og seks bronsemedaljer fra NM i Bergen 10.-11. mars.

Cornelius Fykse Johnsen imponerte med tre sterke kataer som førte til gull i klassen menn ungdom 12-13 år. Det var nære på i et par av rundene, men det var ingen tvil om hvem som var den beste.

Norgesmester i kata, Cornelius

Ingrid Halvari og Thea Akselvoll Løkken (begge i klassen kata kvinner kadett 14-15 år) hadde ikke helt marginene på sin side denne gangen. Ingrid tapte 3-2 i første duell, mens Thea vant første, tapte andre og gikk på et 3-2 tap i bronsefinalen. Dermed ble det en 5. plass på Thea.

Amund Hillestad (menn kadett 14-15 år) vant første katarunde, men gikk på et 3-2 tap i neste. Han gikk skarpt og fint, og vi trodde det skulle holde til seier, men det var ikke dommerne enige i. Sånn er dette gamet, så da er det bare å bite tennene sammen og se fram til neste NM.

På lørdagen var Sankavi Jeyakkumaran først ut i kumiteklassen kvinner 12-13 år -43 kg. Denne gangen stemte det meste, og hun gjorde det vi var enige om at hun skulle gjøre. Kompromissløst kjørte hun flere av sine favoritter, og vant overbevisende tre kamper inkludert finalen.

Norgesmester i kumite, Sankavi

Karina Akselvoll Løkken tok sølv og Kaja Hammer bronse i kumiteklassen kvinner ungdom 12-13 år -49 kg. Vi burde vel hatt Kaja i finale med Karina, men vi dummet oss litt ut på den taktiske biten i siste sekund mellom Mai Forberg fra Asker og Kaja. Vi tar det igjen neste år.

Sølv- og bronsevinnere i kumite, Karina og Kaja

Malak Azba overbeviste i sin førte kamp med flotte teknikker, og vant den 8-0 over en utøver fra Vågsbygd (kumite menn kadett 14-15 år -70kg). Neste kamp ble tøff mot selveste Mads Sælid. En jevn kamp, men Mads fikk en ledelse på to poeng. Begge hadde tre advarsler for passivitet. Dette ble helt avgjørende i de siste sekundene da Malak presset hardt på slik at Mads gikk ut av matta. Han ble da disket. Dette er en del av gamet, man må faktisk fighte til «the bitter end». Malak gikk til finale som han vant 3-0 mot Sipan Banki fra Sentrum Kampsport.

Norgesmester i kumite, Malak

Mithusiya Jeyakkumaran og Mariam Skogland stilte i kumiteklassen kvinner junior 16-17 år -53kg. Dette var Mithusiya sitt første NM og hun gjorde en kjempeinnsats til tross for to tap mot mye mer erfarne utøvere. Hun fightet to jevne kamper, og selv om det ikke ble seier, så var dette meget bra. Mariam holdt seg til planen og overbeviste i første kamp med 8-0. Dette var veldig bra. Neste kamp mot Ylva fra Asker ble tøffere. Ylva var hakket skarpere hele veien og gikk seirende ut av kampen. Dermed ble det sølv til Mariam og en finfin 5. plass til Mithusiya.

Sølv i kumite til Mariam

Eirill Bungum og Tilde Eine stilte i kumite kvinner junior 16-17 år +59kg. Eirill møtte Annika Sælid, som er regnet som den klart beste i denne klassen i Norge. Det ble dessverre et tap. Tilde, som gikk i samme klasse, vant tre kamper og skulle møte Annika i finalen. Tilde fightet meget bra, men Annika vant til slutt 4-0. Flott med sølv til Tilde og 5. plass til Eirill.

Sølv i kumite til Tilde

I kumiteklassen for senior +84 kg vant Ismail gullet overbevisende med 5-0 over Halvor Grønvold fra Tiger. Carl Gustav Myreng tok en fin 3. plass i klassen kumite menn senior +18 år -67 kg. Ellers i seniorklassene for menn ble det 2. plass til Edmund Sejdijaj og 3. plass til Mikael Amroun -84 kg og 3. plass til Arik Amroun +84 kg.

Norgesmester i kumite, Ismail

Arkivbilde av Carl Gustav som tok bronse i kumite

Edmund fikk sølv i kumite

Arkivbilde av Mikael som kom på 3. plass

Arkivbilde av Arik som også kom på 3. plass

Ariana Alic vant klassen senior kvinner +18 år -55 kg over Ronja Ek. I tillegg vant Ronja U21 klassen med klar margin. Med denne NM- tittel tok Ronja sitt syvende individuelle gull i WKF-kumite på rad (12-18 år). Totalt har hun nå 10 NM-gull inkludert kata og shobu ippon.

Norgesmestere i kumite, Ariana og Ronja

Til slutt stilte Vanesa Gjuka i både senior kvinner -68 kg og i U21-årsklassen. Hun  tok bronse i seniorklassen og fightet meget bra i U21 med bronse som resultat der også.

Vanesa fikk bronse i kumite

Vil til slutt takke alle for en super helg og mange fine prestasjoner. GRATULERER ALLE SAMMEN!

JØH

Styret takker coachene Mikael, Gitte og Jørn Ove

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.