Et innblikk i krav maga

27.02.2018

Denne uken byttet vår sensei, Varshasb (Varsh) Farpajouh (5. dan), ut den tradisjonelle treningen sin som består av kata, kihon og bunkai til fordel for noe ganske annet: Han inviterte Kurt Tranås fra Hurum Krav Maga Klubb på Sætre for å gi oss et lite innblikk i krav maga.

Krav maga er et selvforsvars– og nærkamp-system utviklet for militæret i Israel og Slovakia. Det består av en bred kombinasjon av teknikker hentet fra boksingsavatemuay thaiwing chunjudojujutsuaikidobryting, og grappling, sammen med realistisk nærkamp. Konseptet er kjent for sitt fokus på virkelige situasjoner og ekstremt effektive og brutale motangrep. Krav maga har en filosofi med vekt på nøytralisering av trusler, med samtidige defensive og offensive manøvre. Krav maga består i all hovedsak av en gruppe enkle teknikker mot sårbare deler av kroppen som f.eks. strupe og testikler, og som kan benyttes i truende situasjoner der man blir angrepet med f.eks. slag og spark mot kroppen eller slagvåpenknivskytevåpenstrupetak, o.l.

I dag er det vanlig å dele krav maga inn i en sivildel, en politidel, en militærdel, og en tredjepersons beskyttelsesdel. Krav maga er blitt en del av nærkampopplæringen til sivile og militære avdelinger i flere land, inkludert norske spesialstyrker.

På den korte tiden Kurt var hos oss fikk vi lære noen grunnleggende teknikker mot angrep med kniv. Det viktigste var dog å prøve å unngå farlige situasjoner og komme seg vekk hvis mulig.

Det var interessant å få et lære litt mer om en annen kampsport og selvforsvar enn karate. Takk til Kurt for besøket.

Yngve

 

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.