Ronja og Ismail i junior-EM 4.2.

02.02.2018

Fredag starter junior-EM i Sochi, Russland med 44 nasjoner og nærmere 1000 deltagere. Norge deltar med 13 utøvere, hvorav to er fra klubben.

Ronja Ek (18) deltar i U21 år kumite -55 kg og Ismail Bellemkhannate (20) i U21 år kumite +84 kg. Begge går innledende kamper på søndag.

Siden Ronja er førsteårs U21 år kan vi ikke forvente for mye av henne. Hun skal møte vinneren av Hellas og Tsjekkia, som begge er ubeskrevet i siste junior-VM. Hvis Ronja vinner denne kampen, møter hun mest sannsynlig Tyrkia, som tok bronse i junior-VM i oktober.

Ronja (arkivfoto)

Ismail er sisteårs U21 år, har begynt å yppe seg mot de beste, men har en skikkelig tøff trekning. Han skal møte vinneren av Kroatia og Georgia, som er to nasjoner i verdenstoppen. Kroaten var i bronsefinalen i junior-VM i oktober, og er den mest sannsynlige motstanderen. Skulle Ismail vinner over ham, er det tyrkeren, som har erstattet deres juniorverdensmester fra i høst, som mest sannsynlig står for tur.

Ismail (arkivfoto)

De første norske utøverne starter fredag. Det er kata i alle tre aldersklassene og kadett (14/15 år) kumite på fredag. Norges største håp, Nora Handelsby fra Sarpsborg karateklubb, tok sølv i junior-VM i oktober, og går i klassen kadett +54 kg.

Lørdag er det kumite for juniorer (16/17 år) og søndag for U21 år. Blant juniorene er det størst forventninger til Annika Sælid, Sentrum kampsport Sarpsborg, som har tatt medaljer i en rekke internasjonale stevner i høst. Hun går i klassen junior +59 kg.

I U21 år kom Andrine Hilton, Tiger karateklubb, hjem fra Paris Open forrige helg med en 5. plass i seniorklassen, og må sies å være en av dem man håper mest på i den aldersklassen. Hun går i klassen -68 kg.

Europa viste i junior-VM i oktober at de er den sterkeste verdensdelen i karate, så her blir det ingen enkle kamper.

Det skal være mulig å følge med på live stream i henhold til tidsskjemaet på:

https://www.sportdata.org/wkf/set-online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=156#a_eventhead

Vi ønsker alle lykke til!

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.