Graderingsleiren: en ny 2. dan og syv nye 1. dan

14.12.2017

Sist helg var det fullt fokus på graderingsleiren, arrangert av klubben på vegne av stilartsorganisasjonen Inoue Ha Norway, som er avdøde Soke Inoues organisasjon i Norge. Denne gangen hadde vi også gjester fra den nye klubben i Inoue Ha Norway, Vestnes Varfjell IL kampsport, som holder til på Vestnes utenfor Molde. Instruktørene som overvar leiren var Mikail Karadash, Jarl Gjerde og William Gjelsten. De var innlosjert hos Shihan gjennom helgen og deltok også på klubbens julebord lørdag kveld.

Besøk fra karategruppa til Vestnes-Varfjell. Fra v.: Armend,William, Jarl, Mikail, shihan Henriksen, Henrik, Morten og Mikael

Mange utøvere satte det hele på en skikkelig prøve organisatorisk og med hensyn til plass. Vi hadde trening fredag kveld, og barnepartiene ble delt inn i flere grupper enn tidligere år. Det ble kjørt treninger fra kl. 17.00 fredag, hele lørdag og halve søndag.

Elleve instruktører fra klubben deltok for at kvaliteten skulle bli så høy som mulig. Leder for seminaret var som alltid shihan Henriksen, 7. dan. Videre instruerte sensei Armend Kelmendi 5. dan, sensei Mikael Ek 4. dan, sensei Morten Lein 3. dan, senseier Henrik K. Engelschiøn og Geir Lundahl, begge 2. dan og sensei Alf Henrik Boman 1. dan. Hjelpeinstruktører var sensei Karl Henning Svendsen 3. dan, sensei Jørn O. Hansen 2. dan, og Rebwar Soløsten og Ketil Bye Jensen, begge 1. dan. Utøverne ble delt inn i grupper i henhold til alder og belter, og alle fikk et tidsskjema i forkant, som ble overholdt gjennom helgen.

Barn med belter fra gul stripe til oransje varmer opp

Leirdeltagerne fikk skikkelig spissing av graderingspensumet sitt i løpet av helgen. Vi tror mange kanskje fikk det nødvendige siste løftet som gjorde at graderingen ble bestått eller at de fikk en høyere klasse enn de ville fått dersom de ikke hadde vært med på leiren. Denne gangen ble det brukt mye tid på bunkai og jiyu kumite-kombinasjoner, noe vi ønsker å ta mer tak i fremover på våre treninger.

Det ble holdt graderinger både lørdag og søndag. Gradering til svart belte er den graderingen som vanligvis tiltrekker seg mest oppmerksomhet. Det er noe eget med det å skulle bestå en gradering til svart belte og kunne ikle seg den fargen på beltet du skal ha resten av ditt karateliv. Denne gangen var det Ketil Bye Jensen, Kazik Ograbek, Tim Rosenkilde, Mahsa Habibollahzadeh, Mithusiya og Sankavi Jeyakkumaran og Kaja M. Hammer som graderte til 1. dan. Videre ble Knut Gundersen gradert til 2. dan.

Dan-grader. Bakerst Shihan, bak fra v. Ketil, Knut (gradert til 2. dan), Tim og Kazik. Foran fra v. Sankavi, Kaja og Mithusiya

Ledelsen gratulerer alle, og spesielt våre dan-graderte med vel gjennomført gradering. De som ikke fikk prøve seg denne gangen må bare krumme nakken og gå på mer bevisst og hardere.

Vi vil også rette en takk til alle instruktører som hjalp til med å få hele leiren til å flyte flott. Arrangementet bestod med glans, og ble et flott punktum for 2017.

Ledelsen ønsker alle en god jul og godt nyttår!

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.