Mizuchi på stevner i tre land i helgen

10.10.2017

Mens de fleste har hatt høstferie har konkurranseutøverne stått på med to karateøkter om dagen gjennom høstferien. I helgen hadde vi utøvere i internasjonale stevner i Sverige, Tyskland og Østerrike.

Serie A-stevner er poengstevner for OL-kvalifisering, og i helgen gikk stevnet i Salzburg, Østerrike. Vi deltok med Ismail Bellemkhannate (19), som var der med landslagsledelsen. Igjen gjorde Ismail det skarpt i klassen senior +84 kg. Det er kun seniorer i dette stevnet, og med 48 nasjoner på plass og 78 av verdens beste tungvektere i klassen var det en tøff utfordring for unge Ismail.

I første kamp slo han Polens mann, men hadde trukket Frankrikes, som er en av verdens beste, i neste runde. Her ble det tap 0 – 3, men Frankrikes utøver gikk helt til finalen, og dermed ble det rekval for Ismail. I karate er det slik at de som taper for én av de to finalistene, kjemper mot hverandre om bronsemedaljene (en bronse i hver av de to puljene). I rekvalkampen møtte han en utøver fra Italia og slo denne. I neste kamp møtte han Nederlands sterkeste og ledet 4 – 1, men svak taktikk gjorde at det ble uavgjort 5 – 5, og tap på at motstanderen hadde scoret det første poenget (seier på senshu). Ismail ble da nummer ni i dette celebre selskapet etter å ha vunnet to kamper og tapt for finalisten (som ble nummer to) og knepent for bronsevinneren.

Når unge Ismail innser at han kan slå hvem som helst i verden og får mer taktisk skolering og støtte kan store ting skje, og vi gratulerer Ismail med flott innsats igjen! Atter en gang ble han Norges beste i dette tøffe selskapet.

Ismail deltok i OL-kvalifiseringsstevne i Salzburg (arkivbilde fra Budapest Open i september)

I Banzai cup i Berlin hadde vi med tre utøvere denne gangen. Fordi de fleste seniorene i Europa var i Salzburg var det i de yngre klassene konkurransen var skikkelig tøff denne gangen. Tredve nasjoner og 1450 påmeldte fra 250 klubber sier jo litt om størrelsen på dette stevnet som gikk på ni matteområder.

Ni matter og fullt kjør i Banzai Cup

Tilde Eine (17) i junior +59 kg og åpen jr. klasse, gikk flere jevne kamper, men mangler ennå litt på å hevde seg internasjonalt. Det var store klasser og bra nivå, men det ble ingen medalje denne gangen. Tilde har hurtighet og guts, så ting kommer til å skje fremover.

Fredrik Sundby (16) hadde en skikkelig tøff klasse i junior –55 kg som bestod av en rekke medaljevinnere fra siste junior-EM. Fredrik tapte første kampen for en av finalistene, men rekvalifiserte seg til bronsefinale, hvor han tapte knepent for den engelske landslagsutøveren.

Ronja Ek (18) gjorde sine saker bra etter å ha tapt for vinneren av klassen u. 21 –55 kg, men rekvalifiserte seg til bronsefinale. Her var hun var hakket bedre og vant 4 – 3. Vi gratulerer Ronja!

Ronja tok bronse i kumite i Banzai Cup

I Heian cup i Sverige deltok vi med seks utøvere. Thea A. Løkken (14) vant første runde i kata 14/15 år, men tapte andre, og røyk ut. På guttesiden tapte Amund Hillestad (14) for en av finalistene, men rekvalifiserte seg til bronsefinale, og vant denne.

Amund (til høyre) tok bronse (kata) i Heian Cup…

Sankavi Jeyakkumaran (12) led samme skjebne i kumite jenter 12 år u.156 cm. Hun kopierte Amund og tok en fin bronse.

…og bronse (i kumite) ble det også på Sankavi (til høyre).

Mariam Skogland (16) måtte gå opp en vektklasse for å få motstand, fra -53 kg til -59 kg. Etter å ha vunnet to kamper slet hun med en skade i den siste kampen, og det endte med sølv. Likevel, flott av Mariam.

Mariam (til venstre) tok sølv i kumite i Heian Cup

Carl Gustav Drabløs Myreng (20) fungerte denne gangen både som utøver og som coach. Begge oppgaver ble løst på en flott måte, og det ble sølv i u.21 -67 kg.

Carl Gustav som engasjert coach under Heian Cup

Vår siste utøver var Malak Azba (15) som er tilbake for fullt etter brudd i armen i mai måned. Den siste tiden har han trent bra, og det ga resultater. Gull i klassen 14/15 år -70 kg og sølv i lag for Team Viking sammen med to utøvere fra Sentrum, Sarpsborg. Topp av Malak!

Og så ble det gull og lagsølv (kumite) til Malak!

Vi gratulerer alle som dro til Sverige med flott innsats og gode resultater!