Topp sommerleir på Kreta

29.08.2017

Vi har skrevet det før, men gjentar det gjerne: Sommerleiren er et unikt opplegg de færreste idrettslag i Norge kan vise til. Her på vårt faste anlegg, Anais, har vi fått innredet et eget styrke- og kondisjonstreningsrom i kjelleretasjen, slik at konkurranseutøverne som deltar ikke behøver å reise inn til helsestudio i byen. Rommet var selvfølgelig åpent for alle gjester på anlegget, og en rekke foreldre og medreisende benyttet rommet i tillegg til utøverne våre.

Dojo (treningssted) har vi på den overbygde takterrassen. Den har speilvegg, noe som er spesielt viktig når vi trener kata og grunnteknikker. Det hele er dermed et topp anlegg for vår klubb og vår sommerleir.

Dojoen sett fra leilighetene

Det var 50 personer som deltok på sommerleiren i år, og blant dem var familier med små og store familiemedlemmer. Den yngste trenende var 9 år og den eldste over 60 år. Gruppen bestod av både tradisjonelt trenende og elite-konkurranseutøvere, søsken, venner og foreldre.

Tøyehjelp fra Halgeir til Ingrid (eller barnemishandling?)

Shihan Henriksen dro ned i forkant, forberedte alt, og ledet som vanlig hele sommerleiropplegget som varte i tre uker. Den midterste uken, hoved-uken, inneholdt en rekke treningstilbud og aktiviteter. Konkurranseutøverne som deltok på leiren ble tilbudt karatetreninger både i uken før og etter hoved-uken. I tillegg fikk de styrketrening med Rune Søfting, som gjorde at kjernemuskulatur fikk kjørt seg skikkelig.

Tilde i fin uramawashi

Mandag var det blant annet crossfit med Christina Stavroulakis. Her fikk alle kjørt seg skikkelig både fysisk og mentalt av en dyktig og inspirerende instruktør.

Crossfit-gruppen i aksjon

Vi overlevde crossfit med Christina

Tine F. Henriksen kjørte økter med cardio kickboksing, som var både spennende og hard trening.

Tine viser tobi mawashigeri eller jump roundhouse-kick

Fra kardio-kickboksingtrening med Tine

Kardio-kickboksinggjengen med Tine

Som vanlig ble alle medreisende invitert til å delta på yoga, brasiliansk jiu jitsu og crossfit i løpet av hoved-uken.

Tirsdag kveld var det klart for årets nyhet, båttur med snorkling, men grunnet vindforholdene, ble båtturen avlyst. Shihan Henriksen improviserte og leide en buss, slik at det ble tur til Aghia Sofia-grotten i stedet, Unescos verdensarv-klosteret, Chrissoskalitissa, og det unike strandområdet Elafonisi. På kvelden var det igjen cardio kickboksing med Tine.

Aghia Sofia-grotten

På onsdag sto Christos Koutsourakis for brasiliansk jiu jitsu, som er teknisk og trivelig trening av selvforsvarsteknikker på bakken.

Brasiliansk jiu jitsu med Christos Koutsourakis

Slik avslutter vi BJJ-trening

Torsdag formiddag var det yogatrening med Stella Kritikou. Dette var yogatrening alle deltagerne følte de kunne klare å være med på. Stella er en ny og god instruktør på vår sommerleir.

Yogagruppen

Torsdag kveld ble det som i årene før holdt karatetrening i solnedgangen på stranden, hvor meditasjon ved havet var siste øvelse. Nok en uforglemmelig opplevelse.

Mae geri i vannet

Gedan barai i vannet

Meditasjon i vannkanten i solnedgangen

Fredag var det busstur til den enste innsjøen på Kreta, Kournas, hvor man kan snorkle og svømme med skilpadder og gullfisker. Fredag kveld var satt av til shopping inne i Chania, som ligger ca. 2 km fra vårt anlegg.

Innsjøen Kournas

Skilpadde i innsjøen Kournas

Lørdag formiddag var det trening igjen, og Shihan Henriksen hadde i år igjen en overraskelse på lager siste dag av hoved-uken. Hans venn og treningspartner fra Kreta siden 1984, Spiros Drossoulakis, 6. dan iaido, 4. dan kendo og 4. dan shotokan karate, president i det greske kendoforbundet, kom på besøk fra Athen og holdt foredrag om iaido og kendo, og oppvisning i iaido. Disse budogrenene er de høyest respekterte budogrener i Japan.

Iaidoangrep med Spiros Drossoulakis

Spiros Drossoulakis og shihan Henriksen

På kvelden var det igjen felles avslutningsmiddag for hoved-uken i årets sommerleir på Kreta.

Vi hadde også besøk av den lokale karateklubben på våre kumitetreninger gjennom uken og på én av våre tradisjonelle karatetreninger, på tross av at de var fra stilarten shotokan. Der viste shihan Henriksen og deres utøvere likheten/forskjellen på våre grunnleggende kataer, pinan/heian. Deres instruktør, Stamatis Katsimpiris, var selvfølgelig til stede, både på treninger og sosialt.

Kumitetrening for greske og norske utøvere med shihan Henriksen

Fra kumitetrening: store og små i skjønn forening

Mellom alle øktene var det bading ved stranden. Den klassiske Mizuchiøvelsen «barn/ungdomskasting» ble utøvet i vannet. Ruben A. Løkken tok denne gangen tittelen «det mest spektakulære svevet». Men, det er flere bak ham som truer tittelen hans neste år!

Ruben A. Løkken hadde årets luftigste svev

Årets barnekastere fra v. Kjell, Geir, Kjetil og Viggo

Chania surfeklubb holder nå til på vår strand, og noen av ungdommene både tok kurs og surfet når bølgene var på sitt beste for dette. Jacob Stray Pedersen hadde tatt kurs i forkant, og hadde noen fine bølgeturer, sammen med Victoria Wright, som tok kurset der nede.

Jacob i fin surfestil

Det tradisjonelle togapartyet ble også avviklet av ungdommene.

Togaparty for store…

…og de litt yngre ungdommene

Restauranten på anlegget Anais er en av de beste på øya. Den har en svært variert meny, med det meste store og små kan ønske seg. Kvaliteten på mat og drikke er super, og servicen vi opplevde kan ikke bli bedre. Med tanke på at vi var en gruppe på rundt 50 personer som kom og spiste samtidig hver kveld, og hvor alle bestilte fritt á la carte, var det nesten utrolig at det gikk så glatt som det gjorde. Men restauranten kunne ikke bare by på glimrende restaurantopplegg. De forsynte oss også med instruktører i brasiliansk jiu jitsu crossfit. Begge jobber som kelnere i restauranten. Disse holdt hver sin trening på forskjellig dager i løpet av klubbens hoved-uke. Begge holdt topp nivå som instruktører.

Som hver kveld hele uken, ble hoved-uken avsluttet med felles middag da solen var på vei ned over vårt anlegg Anais. Shihan Henriksen, i samarbeid med utøvere og foreldre, gjorde ære på hele betjeningen på Anais, ved tale av Shihan og kakeservering. En liten gest fra en takknemlig karateklubb som var blitt tatt godt vare på.

Shihan holder tale for de ansatte på Anais og overrekker gave

Sommerleiren er et unikt tilbud klubben har til våre medlemmer og deres familier. Ikke bare får man et topp faglig opplegg, men det sosiale står også til toppkarakter. Spesielt imponert er vi over hvor flott de litt mer erfarne ungdommene inkluderer de nye og yngre på en utmerket måte. Og når barna og de unge koser seg, ja da ligger alt til rette for at også de voksne kan kose seg. Noe vi tror de virkelig gjorde i henhold til alle de positive tilbakemeldingene. Alle deltakerne var med på å bidra til at dette nok en gang ble veldig vellykket. Noen av våre eldre svartbelter tok også på seg å instruere mer uerfarne utøvere, slik at alle kunne følge med.

En spesielt stor takk til shihan Henriksen, som trakk i alle snorer og hadde full kontroll på det hele. Vi slutter ikke å bli imponert over hans brede spekter av internasjonale forbindelser og evner til å organisere. Videre takk til Tine F. Henriksen for hennes tøffe cardio kickboksingøkter.

Også en stor takk til alle som jobber på Hotel Anais i Krissi Akti, Chania, og spesielt familien Stavroulakis, Christina for hennes crossfit, Christos Koutsourakis for BJJ, Stella Kritikou for yoga og Rune Søfting for styrketrening. Brødrene Vasillis og Angelos Stavroulakis styrte sitt restaurantteam på en måte som stod til toppkarakter i år igjen. Til slutt en takk til Katerina Paleologou i resepsjonen som alltid er behjelpelig uansett hva det måtte være.

Vi som var med gleder oss allerede til neste års sommerleir, hvor hoved-uken blir 5 – 11. august.

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.