En av Norges mest betydningsfulle karatemenn er gått bort

25.08.2017
Av Geir V. Henriksen på vegne av Mizuchi karateklubb

Det var med stor sorg jeg mottok budskapet om at min Sensei på første halvdel av syttitallet, Sensei Rune I. Hagen er gått bort onsdag 23. august.

Sensei Hagen begynte å trene karate i 1965 under John Groves og Terrence Westall i Oslo, frem til han startet Oslo karateklubb i 1969, og fostret mange karateutøvere som har betydd mye for mange i karate Norge. Hans elever har igjen fostret mange betydningsfulle utøvere, og slik har store deler av norsk karate hatt sitt utspring fra ham.

Listen over dette er svært lang, men innen Nanbudo er det det meste. Innen karate var det den første presidenten i forbundet Arne Nestor, og ut fra ham og Sensei Hagen, store deler av Wado ryu miljøet i Norge og navn som Helge Dehlin, Øystein Rieber, Peter Weetman, Nils Petter Wold, Ole Petter Horgen, Arild Lund, Odd Arne Hagen, for å nevne noen. Tiger karateklubbs grunnleggere Bjørn S. Johansen og Vegard Liven kom fra Oslo karateklubb, og Johansens elev Bjørn Flakstad var president i forbundet en årrekke. Norges første Nordiske mester, og vinner av den første Kongepokalen i 1982, Jonny Kristiansen, kom fra Oslo karateklubb, og vinneren av Kongepokalen året etter, Bjørn Nyborg, kom også fra OKK. Undertegnede, og således mine elever har også røttene fra OKK.

Jeg hadde gleden av å trene med ham og Arne Nestor fra 1971, til Sensei Hagen graderte meg til 1. Dan i 1976, og vi var sammen på landslaget ved flere anledninger etter det.

Bildet er fra EM i Geneve i 1978, hvor Sensei Hagen står lengst til venstre. Videre er det Gunnar Nordahl, Dag Ødegård (elev av Bjørn S. Johansen), Bjørn S. Johansen, Vegard Liven, Jonny Kristiansen, leder Arne Nestor og undertegnede.

På sine eldre dager slet Sensei Hagen med sykdom, og han flyttet etter hvert til Sverige, hvor han bodde frem til sin død.

En virkelig pioner i norsk karate er gått bort.

Våre tanker går til hans nærmeste og vi lyser fred over hans minne.

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.