3 gull og 3 sølv i Gøteborg Open

16.05.2017

Seks hundre påmeldte fra 10 land gjorde Gøteborg Open til et kvalitetsstevne. Vi deltok med barn og unge under senioralder denne gangen.

I kata hadde vi med Cornelius F. Johnsen (12), som hadde fått begge sine beste motstandere i sin pulje. I første runde ble det tap mot vinneren av stevnet, men i rekvalifiseringen jobbet Cornelius seg frem til bronsefinale, hvor det ble knepent tap 2-3 mot den nest beste utøveren i klassen.

I kumite debuterte først Henrik W. Hansen i utlandet i klassen 11 år, -145 cm, hvor han ikke lyktes helt denne gangen. Han ble nok snytt for et par store scoringer med spark til hodet, men slik er det av og til, og man får bare riste det av seg og være tydeligere neste gang.

Den andre utenlandsdebutanten var Sankavi Jeykkumaran (12) i jenter 12 år, -152 cm. Sankavi vant to kamper, 3 – 0 og 5 – 0, og gikk til finalen, hvor hun måtte se seg slått av en av Sveriges beste. Men for en flott utenlandsdebut!

Sankavi på pallen i første utenlandsstevne

I 14 – 18 år var det litt stang ut for Mariam Skogland og Fredrik Sundby i individuelt 14/15 år, men i lag vant de sine kamper. Mariam sikret seieren til det sammensatte laget Mizuchi/Asker/Sentrum og tilsvarende sikret Fredrik seieren til laget Mizuchi/Sarpsborg. Fredrik pådro seg en skade i ribbena, men nå har han god tid til å komme seg, da neste stevne er først om syv uker.

Mariam og laget hennes tok gull

Tilde E. Eine røk også ut i individuelt, men var med på vårt lag jenter 16/17 år, som tok sølv. Dette laget var også Ronja Ek og Eirill Bungum med på.

Sølv til Mizuchis jentelag: Eirill, Ronja og Tilde

Ronja Ek gikk til finalen i 16/17 år, -53 kg, men måtte se seg slått av en tysk utøver med sølv fra jr. EM.

Individuelt sølv til Ronja

Den som lyktes best denne gangen var utvilsomt Eirill Bungum i 16/17 år +59 kg. I en tøff klasse hvor tidligere europamester, Madeleine Lindstrøm, og hennes tvillingsøster Natalie, var de tøffeste utfordrerne, slo Eirill blant andre Natalie i innledende, og møtte Madeleine i finalen. For noen år siden var hun sjanseløs mot disse jentene, men nå stilte det seg annerledes. Det så ut til å gå favoritten Madeleine sin vei med ledelse 3 – 1 til det var kort tid igjen, da Eirill fikk inn et flott spark til hodet, og dermed ledelse 4 – 3, en ledelse hun aldri ga fra seg. Dermed ble det gull til Eirill i en tøff klasse. Eirill viser at hun stadig blir bedre og bedre, og kan matche virkelig gode utøvere. Nå må hun fortsette å modnes og forhåpentligvis bli mer stabil blant utøverne på toppen. Vi gratulerer med flott gull!

Gull til Eirill

Coacher denne gangen var Mikael Ek og Jørn O. Hansen. En takk til dem, samt til foreldrene som alltid velvillig stiller opp og hjelper til.

Dessverre hadde ikke landslagsledelsen prioritert dette stevnet, slik at våre beste seniorer fikk anledning til å delta. Vi stiller oss undrende til denne prioriteringen, da noen av de aller beste norske som var der måtte nøye seg med bronser eller uten medaljer. Dette viser at dette stevnet kunne ha gitt verdifull matching i stedet for å trene sammen i Oslo.

Men, de av våre som var der, gjorde en flott innsats, og vi gratulerer!

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.