Oppsummering av karateåret 2016

31.12.2016

Tradisjonen tro har vi bedt shihan Henriksen, 7. dan, om å oppsummere karateåret for klubben. Her er hans versjon:

«Det har vært et usedvanlig godt år for klubben.  I år igjen har det vært masse å glede seg over”.

Innledning

Etter at vi i 2011 ble vel etablerte i kanskje de flotteste lokalene som tilkommer noen karateklubb, har vi fått alle organisatoriske og faglige endringer godt på plass. Dette har ført til en del endrede rutiner, som er blitt godt innarbeidet. Ti – 15 % av våre medlemmer trener konkurransetrening. De aller fleste trener altså tradisjonelt. Av disse er veldig mange barn og ungdommer, men vi har også nærmere 70 medlemmer over 35 år. Vår eldste er faktisk 70 år. Så Mizuchi karateklubb er mye mer enn bare toppidrett, og det gode miljøet går igjen i klubben i alle aldre. Enten det er i dojoen, på styrketreningsrommet, klubbrommet, garderobene eller i badstuene. De flotte lokalene våre er med på å gjøre at miljøet er så godt som det er.

Brun- og sortbelter

Det er god plass til mange på gradering i klubbens lokaler

NM individuelt og lag

Vi deltok i NM individuelt og lag i Oslo i løpet av året. Disse er de to høyest rangerte nasjonale stevnene. Det ble et fantastisk NM for klubben, hvor vi vant begge de åpne seniorklassene som ga kongepokalene til Gitte H. Brunstad og Mikael Amroun. I tillegg vant vi klassene senior damer og herrer lag, samt syv gull i andre klasser. Klubben har nå 21 kongepokaler og 357 NM-gull!

Mer inngående om konkurranseåret kommer lenger ned.

Kongepokaler 2016 til Gitte og Mikael

Kongepokaler 2016 til Gitte og Mikael

Vårt anlegg på Kreta

Vi har som vanlig vært en av Norges mest aktive karateklubber og hatt utøvere med på både seminarer og konkurranser i og utenfor Norge. Vi har også investert ytterligere i vårt eget treningsanlegg på Kreta, hvor vi i juli/august hadde treningsleir gjennom tre uker. Dette er et unikt tilbud klubben og stilartsforbundet Inoue Ha Norway legger opp til videre i årene fremover. Leiren er åpen for alle medlemmer uansett belte, og de kan ha med familie og venner. Her kan man trene tradisjonell karate, konkurranse, yoga, cross fit, brasiliansk jiu jitsu, og feriere. Det er også et treningsstudio i kjelleren på hotellet. Ny sommerleir blir avholdt i juli/august 2017. Se artikkel fra årets leir her: http://www.mizuchi.no/2016/08/21/rekorddeltagelse-pa-sommerleiren/

Solnedgang under fjellturen

Solnedgang under fjelltur på Kreta

Det hele er etablert av styrene i henholdsvis klubben og stilartsforbundet på en rimelig måte, gjennom våre internasjonale forbindelser. Dette er nok et banebrytende opplegg skapt av klubbens kreative ledere. Våre svenske kollegaer har også investert i opplegget vårt på Kreta og vil holde leir der for sine medlemmer før oss, kommende sommer.

Christian fikk bronse i kumite. Her ser vi ham øve på fallteknikk (Kretatur 2016)

Tradisjonsrik vanntrening, her ved Christian og medhjelpere

Nye høye grader i år

Armend Kelmendi og Varshasb Farpajoh har oppnådd graden femte dan. I tillegg har klubben fått to nye andre dan og åtte nye svartbelter, første dan, i løpet av årets graderinger her hjemme.

Klubben hadde i 2016:

 • Syvende dan: ett medlem
 • Femte dan: to medlemmer
 • Fjerde dan: tre medlemmer
 • Tredje dan: seks medlemmer
 • Annen dan: 20 medlemmer
 • Første dan: 50 medlemmer

 

Foran, fra v: Ny 2. dan, Naomi, nye 1. dan: Amund, Rebwar og Anders (Knut var ikke tilstede). Bak: senseiene Kelmendi, Ek, Lein og shihan Henriksen

Juni 2016: Foran, fra v:  2. dan, Naomi,  1. dan: Amund, Rebwar og Anders (Knut var ikke tilstede). Bak: senseiene Kelmendi, Ek, Lein og shihan Henriksen

De nye dangraderte- Foran: Thea. Andre rekke fra v.: Nicholas, Thomas,Vilde, Sven og Kjell. Bak: Shihan Henriksen og sensei Kelmendi

Desmber 2016: Foran: Thea. Andre rekke fra v.: Nicholas, Thomas,Vilde, Sven og Kjell. Bak: Shihan Henriksen og sensei Kelmendi

Sportslig

Alle toppklubber innen konkurranseidrett opplever generasjonsskifter og svingninger i resultatene. Det vil nok vi også gjøre. Men vi har hatt en utrolig stabilitet helt i toppen i Norge, og internasjonalt, i over 20 år, og det kommer stadig nye utøvere opp og frem, selv om det er naturlig avgang også.

Alle våre instruktører jobber svært godt i henhold til våre systemer, og vi ligger an til å kunne hevde oss i toppen i en årrekke fremover også.

Tradisjonelt ble graderingssystemet vårt forbedret i samarbeid med avdøde Soke Inoue. Konkurransesystemet vårt evalueres og følges opp av våre instruktører på en utmerket måte.

Vi har et klart mål om å være med i toppen i Norge og hevde oss sterkt internasjonalt i konkurranser. Dette krever at vi må være i stadig utvikling og søke nye impulser hele tiden.

Staute karer: karateinstruktørene sensei Hansen, shihan Henriksen og sensei-Ek

Instruktørene sensei Hansen, shihan Henriksen og sensei Ek

Konkurranseåret – flott både hjemme og ute

Våre konkurranseutøvere har som tidligere nevnt i år igjen vært svært aktive. Klubben har et styre som jobber for at både det tradisjonelle og konkurranseidretten skal ivaretas best mulig. Det gir et godt utgangspunkt for suksess på begge områder.

Vi har deltatt på ti stevner her hjemme og på 17 i utlandet. Det meste er behørig omtalt av ledelsen på nettsidene våre.

Det er et svært hyggelig konkurranseår å gå gjennom, og her kommer noen av prestasjonene i korte trekk:

I slutten av januar vant Gitte H. Brunstad Reykjavik Open. I finalen slo hun regjerende verdensmester på den tiden.

Gitte går for poeng

Gitte går for poeng

I februar ble Ronja Ek Norges beste utøver i jr. EM med 9. plass.

Ronja og resten av EM-laget på Kypros

Ronja (nr 4 fra høyre) og resten av EM-laget på Kypros

Senere i februar gjorde Mizuchi det godt i Ishøj Cup i København med gull til Gitte og Mariam Skogland.

Mariam kom øverst på pallen

Mariam  øverst på pallen

NM

I NM i Oslo i mars tok vi, som tidligere nevnt, 11 gull i WKF karate, og ble med dét suverent beste klubb i landet, foran nest beste klubb i NM, Tiger karateklubb med seks gull i WKF.

Årets individuelle norgesmestere WKF er:

 • Fredrik Sundby: kumite gutter 14/15 år, -52 kg
 • Ronja Ek: kumite jenter junior, -53 kg
 • Gitte H. Brunstad: kumite damer senior, -68 kg og åpen klasse
 • Ismail Bellemkhannate: kumite herrer senior, +84 kg
 • Mikael Amroun: kumite herrer senior, åpen klasse
Gull til Gitte i sin klasse

Gull til Gitte i sin klasse i NM

 

Søndagsgjengen: Bak fra v. Shihan Henriksen, Ronja, Eirill, Mariam, Sensei Ek. Foran fra v. Tilde, Christian og Fredrik

De yngre NM-deltakerne med shihan Henriksen og sensei Ek: Ronja, Eirill og Mariam . Foran fra v. Tilde, Christian og Fredrik

Årets norgesmestere i  lag  er:

 • Jacob S. Pedersen, Amund Hillestad, Christian T. Steen: kata gutter ungdom 12/13 år:
 • Mariam Skogland, Tilde E. Eine, Eirill Bungum: kumite jenter 14/15 år
 • Ronja Ek, Tilde E. Eine, Eirill Bungum, Mariam Skogland: kumite jenter under 18 år
 • Yvonne Murray, Silje M. Vedvik, Ariana Alic, Gitte H. Brunstad: kumite damer senior
 • Jørn O. Hansen, Mikael Amroun, Ismail Bellemkhannate: kumite senior herrer

 

Herrelaget i kumite tok også gull

Herrelaget i kumite senior tok  gull..

Gull til damelaget i kumite senior

..og det gjorde også  damelaget i kumite senior

I april tok vi gull i Nordisk mesterskap ved Mariam Skogland i klassen kumite jenter 14/15 år, -47 kg, Ariana Alic kumite damer senior -55 kg og Gitte H. Brunstad i kumite damer senior -68 kg. Vi har dermed 27 gull i Nordisk mesterskap.

Fredrik, Mariam, Gitte og Ariana -våre medaljevinnere i Nordisk mesterskap 2016

Fredrik, Mariam, Gitte og Ariana  i Nordisk mesterskap 2016

Senere i april gjorde vi et av våre beste stevner i Grand Prix Hradec Kralove, Tsjekkia, hvor (alle kumite) Ronja Ek vant jenter junior -53 kg og under 21 år, -50 kg, Carl Gustav D. Myreng vant herrer under 21 år, -67 kg, Silje M. Vedvik vant senior damer +68 kg og Tilde E. Eine og Eirill Bungum var på under 16 år- laget som vant for Team Viking, sammen med Annika Sælid fra Sentrum Kampsport Sarpsborg. Topp resultater i tøft stevne.

Fornøyd Team Viking Norway-gjeng

Fornøyd Team Viking Norway-gjeng

I slutten av mai sendte vi noen yngre utøvere til Swedish Open i Göteborg, og her var Jacob S. Pedersen og Christian T. Steen med på hvert sitt lag som vant for Team Viking.

Christian (høyre) fikk også gull i lag

Gull til laget Christian (høyre) var med på

Jacob (ti lhøyre) fikk gull i lag

Gull til laget til Jacob (til høyre)

I august ble det 5. plass på Gitte og Ariana i lag i Universitets-VM i Portugal.

Deltagerne i Universitets-VM 2016

Deltagerne i Universitets-VM 2016

I begynnelsen av september vant Mariam Skogland stilartsmesterskapet i Japan, hvor det også ble individuelle sølv på Fredrik Sundby, Gitte og Arik Amroun, samt at herrelaget bestående av Arik og Mikael Amroun og Ismail Bellemkhannate tapte finalen knepent mot Japan i lag herrer senior.

Soke Masahiro Okamura og Mariam

Mariam og soke Masahiro Okamura

I september tok Mizuchi gull i Banzai Cup i Berlin ved Gitte H. Brunstad på det norske damelaget. I tillegg ble det en sterk sølvmedalje til Fredrik Sundby, og bronse til Ronja Ek, Gitte H. Brunstad og Ismail Bellemkhannate i individuelle klasser.

Banzai cup troppen foran hotellet

Banzai cup-troppen foran hotellet

I oktober deltok vi for første gang i Polish Open. Det viste seg å være et gigantstevne med 1300 påmeldte, og det var topp organisert. Her gikk Ariana Alic og Gitte H. Brunstad på det norske laget, sammen med Andrine Hilton fra Tiger karateklubb, og de vant sensasjonelt. Individuelt ble det sølv til Gitte i åpen klasse og bronse til Silje M. Vedvik i +68 kg.

Blide gullvinnere og blid Shihan

Blide gullvinnere og blid shihan Henriksen

I november deltok Gitte i VM, hvor hun igjen viste at hun er i verdenstoppen. Hun gikk helt til semifinale, hvor det ble tap, og senere et knepent tap på dommeravgjørelse i bronsefinalen. Men, Gitte viser at hun hører til i verdenstoppen. Gratulerer!

Gitte "plukker jordbær (denne gang pærer) med de store" igjen, Tottori, Japan 2016

Gitte er i toppen (Tottori, Japan 2016)

I november deltok vi videre i Gothenburg Open hvor unge Cornelius F. Johnsen vant kata gutter 12 år, Eirill Bungum tok gull i kumite jenter junior +59 kg og Ismail Bellemkhannate tok gull i kumit herrer senior -84 kg.

Katagull til Cornelius

Katagull til Cornelius

Årets siste internasjonale stevne var Karate Kid Cup og Svenska Juniorpokalen i desember. I dette stevnet deltok vi med tre av de yngste, og det ble gull på Amund Hillestad i kata gutter 13 år, gull til Fredrik Sundby i kumite 14/15 år, -52 kg og bronse til Christian T. Steen i kata gutter 14/15 år. En flott avslutning på et flott konkurranseår!

Christian, til venstre, tok en flott bronse

Christian, Amund og Fredrik

Gitte H. Brunstad

Gitte må omtales spesielt i år igjen. Hun leverer resultater gang på gang, og er i år igjen den norske utøveren som hevder seg best i verdenstoppen. Hennes resultater gjør at World Karate Federation rangerer henne som nummer fem i verden i kumite damer senior, -68 kg gjennom tidene. Dette er formidabelt, og jeg er svært stolt av Gitte. Ikke bare er hun i verdensklasse i karate, men hun holder på å avslutte masterstudiene på Universitetet i Oslo, i tillegg til at hun er en usedvanlig sympatisk person, som aldri har hatt primadonnanykker, eller som ikke går av veien for å komme med tips og oppmuntring til yngre utøvere. Et forbilde for alle som kommer etter, og en flott ambassadør for våre konkurranseutøvere.

Hun gjennomgikk en hofteoperasjon i november og kan begynne å trene karate forsiktig i februar. Vi kan derfor ikke forvente at 2017 blir like bra resultatmessig som tidligere, men kjenner jeg Gitte rett kommer hun etter hvert til å skape problemer for sine motstandere på matten også i løpet av 2017.

Gitte under treningskamp mot Arik i Tottori, Japan 2016

Gitte under treningskamp mot Arik i Tottori, Japan 2016

Årets rangering av landets beste konkurranseklubber

Det er kanskje ikke i god karateånd å rangere de beste norske konkurranseklubbene, men på forespørsel gjør jeg det i henhold til resultater i NM individuelt og lag, medaljer/plasseringer ved oppsatte stevner av landslagsledelsen og “tunge” stevner ute i verden.

 1. Mizuchi karateklubb
 2. Sarpsborg karateklubb
 3. Sentrum Kampsport Sarpsborg

Det er hyggelig å se at de to klubbene fra Sarpsborg fortsetter å høste av sin seriøse satsing på barn og unge.

De er også etter min mening, og objektive resultater, klart de to beste konkurranseklubbene i landet, bak oss. All ære til Juan Lopez og hans team i Sarpsborg karateklubb og ekteparet Sælid og deres team i Sentrum KS.

 

Takk til trenere og andre

Jeg vil takke utøvere, assistentcoach og trener Mikael Ek, våre trenere Armend Kelmendi, Varshasb Farpajoh, Ørjan G. Martinsen, Geir Lundahl, Morten Lein (også dommer), Jørn O. Hansen, Henrik K. Engelschiøn, Silje M. Vedvik, Ronja Ek, Alf Henrik Boman, våre dommere Erik J. Berg og Malene J. D. Myreng, og alle foreldre og ledere som har stilt opp og gjort en fantastisk jobb gjennom året.

Våre dommere: Erik og Morten

Våre dommere: Erik og Morten…

2013-Halden-Malene-dommer

..og Malene

Vår suksess er et resultat av manges flotte innsats. Vi har et styre som legger alt til rette for at klubben skal holde et usedvanlig høyt nivå både tradisjonelt og konkurransemessig, samtidig som de har klart å etablere klubben i verdens beste fasiliteter.

Styret 2016 har bestått av leder Ørjan G. Martinsen, nestleder Ann-Kristin Muri, medlemmer Gitte H. Brunstad, Geir Lundahl, Morten Lein og varamedlem Christian Heyerdahl-Larsen.

Årets julebord for alle medlemmer, her ved ressurspersoner Mette, Steinar, Morten og Mikael

Fra årets julebord for alle medlemmer, her ved ressurspersoner Mette, Steinar, Morten og Mikael

Vi kjører på med trening for våre konkurranseutøvere gjennom julen. Vi er midt i sesongen og klubben har store internasjonale stevner foran seg i januar og utover vinteren/våren.

"De unge" på julebord: Fra venstre.: Eirill, Ronja; høyre: Gitte, Silje, Fredrik og Tilde

“De unge” på julebord: Fra venstre: Eirill og Ronja; høyre: Gitte, Silje, Fredrik og Tilde

 

Jeg ønsker alle en trivelig jul og de beste ønsker for det nye (karate) året som kommer!

 

Geir V. Henriksen

 

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.