Igjen har Gitte H. Brunstad gjort sitt for å sette Norge på karatekartet. Hun var i både semifinale og bronsefinale i VM i Østerrike 25.-30. oktober.
Utøvere fra 118 land gjorde dette VM til det største og beste noen gang. Dette henger sikkert sammen med at karate blir OL-gren i 2020.
Gittes klasse, -68 kg, hadde kvalifiseringskamper onsdag. Klassen hadde utøvere fra 56 nasjoner, og Gitte hadde walkover i første runde.
I andre runde møtte hun Brasil, som hadde slått Kinas utøver. Gitte gikk videre med 2 – 0 etter en tøff kamp, som kunne gått begge veier. I tredje runde møtte hun Ecuador, som har et av verdens beste damelag. Jenta fra Ecuador hadde slått Irland og Venezuela. Gitte vant 3 – 0, etter smart taktisk fighting. Så var Gitte i kvartfinalen mot Algerie. Jenta fra Algerie hadde slått Syd Afrika, Egypt og USA. Igjen fightet Gitte taktisk bra, og vant 4 – 1, og var dermed i semifinalen. På den andre siden av matten stod en dansk utøver, som Gitte har slått senest i Polen for 2 uker siden, i lagkampefinalen. Hun slo henne også i finalen i Nordisk i april, i Danmark. Men, i denne kampen ble det litt mye tenning, mye tenking, og lite eller feil taktikk, og dermed ble det tap, og plass i bronsefinalen lørdag. Men, bronsefinale i et VM er stort det også, og vi håpet på en bronse.
I bronsefinalen var Bosnia-Herzegovina motstander, og utøveren har tidligere sølv fra junior-VM noen år tilbake. Det ble jevnt og tett, og endte 2 – 2, og da måtte det dommeravgjørelse til. Den gikk feil vei for Gitte, dessverre, men var helt rettferdig, da motstanderen hadde vist seg som skarpest i det jevne oppgjøret.
Til tross for at det i dette VM ikke ble medalje til Gitte, viste hun igjen at hun er i verdenstoppen. Flott Gitte! Vi gratulerer!
De andre norske utøverne, Bettina Alstadsæther og Lotte Andersen, vant sine to første runder, men tapte så. Alstadsæther fikk rekval, men tapte denne.
I lag slo jentene først Kanada, for så å tape for USA, som senere tok bronse etter seier i bronsefinalen over Ecuador.
Beste nasjon i VM ble Japan foran Frankrike og Iran, med Egypt og Azerbaijan på de neste plassene.