Gitte i semi- og bronsefinale i VM

31.10.2016

Igjen har Gitte H. Brunstad gjort sitt for å sette Norge på karatekartet. Hun var i både semifinale og bronsefinale i VM i Østerrike 25.-30. oktober.

Utøvere fra 118 land gjorde dette VM til det største og beste noen gang. Dette henger sikkert sammen med at karate blir OL-gren i 2020.

Gittes klasse, -68 kg, hadde kvalifiseringskamper onsdag. Klassen hadde utøvere fra 56 nasjoner, og Gitte hadde walkover i første runde.

I andre runde møtte hun Brasil, som hadde slått Kinas utøver. Gitte gikk videre med 2 – 0 etter en tøff kamp, som kunne gått begge veier. I tredje runde møtte hun Ecuador, som har et av verdens beste damelag. Jenta fra Ecuador hadde slått Irland og Venezuela. Gitte vant 3 – 0, etter smart taktisk fighting. Så var Gitte i kvartfinalen mot Algerie. Jenta fra Algerie hadde slått Syd Afrika, Egypt og USA. Igjen fightet Gitte taktisk bra, og vant 4 – 1, og var dermed i semifinalen. På den andre siden av matten stod en dansk utøver, som Gitte har slått senest i Polen for 2 uker siden, i lagkampefinalen. Hun slo henne også i finalen i Nordisk i april, i Danmark. Men, i denne kampen ble det litt mye tenning, mye tenking, og lite eller feil taktikk, og dermed ble det tap, og plass i bronsefinalen lørdag. Men, bronsefinale i et VM er stort det også, og vi håpet på en bronse.

I bronsefinalen var Bosnia-Herzegovina motstander, og utøveren har tidligere sølv fra junior-VM noen år tilbake. Det ble jevnt og tett, og endte 2 – 2, og da måtte det dommeravgjørelse til. Den gikk feil vei for Gitte, dessverre, men var helt rettferdig, da motstanderen hadde vist seg som skarpest i det jevne oppgjøret.

Til tross for at det i dette VM ikke ble medalje til Gitte, viste hun igjen at hun er i verdenstoppen. Flott Gitte! Vi gratulerer!

Gitte under treningskamp mot Arik i Tottori, Japan 2016

Gitte under treningskamp mot Arik i Tottori, Japan 2016

De andre norske utøverne, Bettina Alstadsæther og Lotte Andersen, vant sine to første runder, men tapte så. Alstadsæther fikk rekval, men tapte denne.

I lag slo jentene først Kanada, for så å tape for USA, som senere tok bronse etter seier i bronsefinalen over Ecuador.

Beste nasjon i VM ble Japan foran Frankrike og Iran, med Egypt og Azerbaijan på de neste plassene.

https://www.sportdata.org/wkf/set-online/popup_main.php?popup_action=results&vernr=74&active_menu=calendar

Gitte "plukker jordbær (denne gang pærer) med de store" igjen, Tottori, Japan 2016

Gitte “plukker jordbær (denne gang pærer) med de store” igjen, Tottori, Japan 2016

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.