Sterkt i Polish Open i helgen

10.10.2016

Mens de fleste andre holdt på å avslutte høstferien, var vi i Polish Open i Bielsko-Biala: Et gigantstevne med 1700 påmeldte fra 32 land. Arrangøren hadde hentet inn en rekke dommere i verdensklasse og laget et skikkelig tidsskjemaopplegg. Ingen forsinkelser, stor hall og god gjennomføring gjorde at stevnet var en fornøyelse å være tilstede på. Når i tillegg våre beste presterte flott, ble helgen svært vellykket.

Stevnehallen i Bielsko-Biala

Stevnehallen i Bielsko-Biala

Fredrik Sundby var først ut, og han gikk igjen til semifinale i et stort internasjonalt stevne. Han tapte denne finalen, og det ble også knepent tap i bronsefinalen. Men, flott av Fredrik i klasse 14/15 år, -52 kg, med 52 utøvere.

Våre juniorer Tilde E. Eine, Eirill Bungum og Ronja Ek lyktes ikke helt denne gangen, og de røyk ut tidlig alle sammen.

Carl Gustav D. Myreng gjorde det svært bra, og han gikk også til semifinale, i senior herrer -67 kg. Etter å ha ledet 2–0 ble det dessverre tap 2–3. Også i bronsefinale ble det knepent tap etter å ha ledet. Men, semifinale i dette sterke selskapet og nesten finaleplass, er meget bra.

Silje M. Vedvik gjorde det veldig bra i senior +68 kg og tok bronse, selv om forberedelsene ikke hadde vært de beste grunnet sykdom og studier.

Silje med bronsen

Silje med bronsen

Ariana Alic lyktes ikke helt i sin vektklasse, men revansjerte seg kraftig i lag.

Gitte H. Brunstad hadde ikke marginene på sin side i vektklassen, og tapte for Iryna Zaretska, Azerbaijan, som er en av verdens beste for tiden. I bronsefinale møtte hun Kamila Warda, hjemmehåpet, og også her ble det knepent tap. Men, Gitte revansjerte seg i åpen klasse der hun fikk marginene mer på sin side. Hun gikk til finalen mot Zaretska. Det ble jevnt og tett, men Gitte måtte se seg slått, og tok dermed sølv.

Det ble sølv til Gitte

Det ble sølv til Gitte

I lag damer senior, ble vi enige om at Andrine Hilton, Tiger karateklubb, som reiste sammen med oss, skulle gå på Mizuchis lag sammen med Ariana og Gitte. Andrine hadde ikke lyktes helt i individuelt og var revansjesugen, og Silje som allerede hadde bronse, sa seg fornøyd med den.

I semifinalen møtte vi Ukraina, med Zaretska på laget, sammen med vinneren av -55kg og en utøver til. Et sterkt lag på papiret. Andrine gikk uavgjort mot sin motstander, mens Gitte igjen møtte Zaretska, og det ble knepent tap 0 – 1. Da var det opp til Ariana i siste kampen, og hun møtte ingen ringere enn vinneren av sin egen vektklasse. Ariana tok ledelsen 1 – 0, og ble etter hvert kjørt hardt, men klarte å øke til 2–0. Hun stod løpet ut i en av de beste kampene vi har sett Ariana gjøre. Dermed var sensasjonen et faktum: Vi hadde slått Ukraina, mot alle odds.

I finalen stod det danske landslaget med blant annet vinneren av u. 21, +68 kg og vinneren av senior -68 kg, som var Gittes vektklasse. Vi hadde skiftet litt på rekkefølgen, og danskene ble muligens satt litt ut av det. Gitte gikk første kampen mot vinneren av hennes vektklasse, som hadde slått Zaretska 4–1 i finalen i vektklassen. Men, Gitte har møtt henne i finalen i Nordisk i år, og tok henne da, og dette gjentok seg nå. Gitte vant 1 – 0.

I neste kamp var det Andrine mot danskenes u. 21 +68-vinner, og Andrine holdt seg klokelig unna danskens forreste arm, og kontret inn to poeng. Det ble hardt kjør på slutten, men dansken lyktes ikke å få scoring på Andrine, som kanskje også gikk sin livs kamp, og nok en sensasjon av vårt lag. Seier i Polish Open, etter å ha slått to meget sterke landslag i semifinale og finale.  Skal man hevde seg på dette nivået, er man nødt til å være slem mot seg selv, og stå i det 100%. Det gjorde jentene, og de tok en velfortjent seier.

Blide gullvinnere og blid Shihan

Blide gullvinnere og blid Shihan

Flott av våre i et tøft stevne, som var så bra arrangert at det definitivt frister til gjentagelse. Vi nevner at Norges toppdommer, Robert Hamara, trakk i mange tråder, sammen med den polske stevnelederen, som vi skal få glede av å samarbeide med i mars. Vi har engasjert ham til å være stevneleder for NM som vi skal arrangere i idrettsparken på Rud helgen 25. mars, så det er bare å sette av helgen til å hjelpe til med et arrangement som skal representere klubbens markering av 40-årsjubileum.

Det sosiale stod til toppkarakter, og all logistikk var godt arrangert av Shihan Henriksen. Til coaching hadde Shihan Henriksen også hjelp av Sensei Ek. Foreldrene var som vanlig en ressurs, og vi takker for all hjelp.

Styret gratulerer alle med et svært vellykket Polish Open!

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.