Sterkt av Gitte i German Open i helgen

28.09.2016

German Open satte deltagerrekord i år igjen. Denne gangen var det 72 nasjoner som deltok med nærmere 1200 utøvere.

Gitte gjorde det best av de norske. Hun gikk i klassen -68 kg, som bestod av 65 damer. Hun hadde walkover i første runde, slo en sveitsisk utøver i andre, Slovenia i tredje, og stod så overfor regjerende verdensmester Agier fra Frankrike i kvartfinalen. Gitte tapte for henne i VM-finalen, har tapt for henne senere, men også slått henne på Island tidligere i år. Denne gangen var det ingen tvil, og Gitte vant 5–1. I semifinalen stod hun overfor superveteranen Murphy fra USA, og her ble det tap 1–3. Dermed bar det til bronsefinale, hvor hun møtte Egypt, verdens største karatenasjon. Gitte ledet, men det ble knepent tap 2–3. Likevel sterkt av Gitte og en klar indikasjon på at hun er i verdenstoppen. Egypt ble for øvrig beste nasjon foran Japan.

Gitte går mot regjerende verdensmester Alizee Agier

Gitte i kamp med Agier under Reykjavik Games tidligere i år

Våre andre to utøvere, Ariana Alic og Ismail Bellemkhannate, gikk ut i sine første kamper, etter walkover i første. Ariana tapte 1–2 for Bosnia og Ismail 1–2 for Russland. Tommy Kamhaug fra Sarpsborg gikk også ut i første kamp. De andre norske, Bettina Alstadsæther og Lotte Andersen, gikk ut i sin andre kamp, mens Ole Christian Hansen fra Sarpsborg gikk ut i sin tredje kamp. Veldig bra av Ole Christian i det som er karates verdenscup. Ingen av de norske fikk rekval.

Ariana (NM 2016)

Ariana (NM 2016)

Ismail Bellemkhannate

Ismail (Ålborg 2015)

Flott av våre i det regionale stevnet lørdag 24.9.

På grunn av skader og deltagelse i German Open hadde vi ikke så mange med i det regionale stevnet i Bærum lørdag. Vi kjørte også et opplegg som gikk ut på at våre unge over 12 år skulle klare seg uten coacher denne gangen, som trening i å stå mer på egne ben.

Først ut var klassen u.12 år, hvor vi hadde med brødrene Martin (7) og Henrik W. Hansen (10). I disse aldersklassene får alle to kamper uansett, og det deles ikke ut gull-, sølv- og bronsemedaljer, men alle får like medaljer. Martin gikk i rekruttklassen 7–10 år, og vant første, men tapte andre kamp knepent, i sin debut som konkurranseutøver. Flott av Martin! Storebror Henrik vant sine to kamper i sin debut i klassen 7–10 år (ikke rekrutter). Veldig bra av Henrik! Begge ble coachet av Jørn O. Hansen.

Henrik (midten) og Martin (til høyre) ved en tidligere anledning

Henrik (midten) og Martin (til høyre) ved en tidligere anledning

Cornelius F. Johnsen var vår eneste deltager i kata 12/13 år, men vant klassen og slo årets Norgesmester i finalen. Cornelius er et talent det skal bli spennende å følge fremover.

Katagull til Cornelius

Katagull til Cornelius

I kata jenter 12/13 år måtte Thea Marie Løkken gå opp til 14/15 årsklassen grunnet liten deltagelse i sin egen aldersklasse, og hun tok en fin sølvmedalje. Ingrid Halvari tok bronse.

Sølv til Thea og bronse til Ingrid i kata

Sølv til Thea og bronse til Ingrid i kata

På guttesiden i 14/15 år har Christian T. Steen akkurat fylt 14. Han måtte gå i klassen u.18 år på grunn av sammenslåing av klasser. Han måtte se seg slått av én av de eldre guttene, som vant klassen, og tok en flott bronse.

Christian fikk bronse i kumite. Her ser vi ham øve på fallteknikk (Kretatur 2016)

Christian fikk bronse i kumite. Her ser vi ham øve på fallteknikk (Kretatur 2016)

I kumite deltok vi med Fredrik Sundby i -50 kg, 14/15 år, og her ble det sølv på Fredrik denne gangen.

Fredrik tok sølv i kumite

Fredrik tok sølv i kumite

I jenteklassen 16/17 år deltok vi med Tilde E. Eine og Eirill Bungum, og de tok henholdsvis gull og sølv i klassen +55kg.

Gull til Tilde og sølv til Eirill i kumite

Gull til Tilde og sølv til Eirill i kumite

 

Siste utøver fra oss var Carl Gustav D. Myreng, som tok gull i senior -65 kg. Sum ble da tre gull-, tre sølv- og to bronsemedaljer.

Carl Gustav tok gull i kumite. Bildet er fra sommerens Kretatur der han la grunnlaget.

Carl Gustav tok gull i kumite. Bildet er fra sommerens Kretatur der han la grunnlaget.

Styret gratulerer alle med nok en flott helg med gode prestasjoner og resultater!

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.